`variabele´ sql-queries maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 19:03:55
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik ben bezig met het maken maken van een voetbalcompetitie (zoals jullie ondertussen misschien al wel weten...). Hierin wil ik de stand, de uitslagen en wedstrijdinformatie bijhouden.

Ik heb inmiddels een database aangemaakt en gevuld. Ik heb inmiddels de sql-queries om bovenstaande informatie uit de database te halen ook grotendeels af.

Wat ik nu eigenlijk wil is dat je als gebruiker in het scherm een competitieronde/speelronde kan selecteren en als gevolg van die keuze de uitslagen en de stand van de desbetreffende speelronde wordt getoond. De uitslagen en de stand zijn het gevolg van een sql-query. Ik wil dus dat de keuze van de gebruiker voor de speelronde invloed heeft op de sql-query die op die pagina gebruikt wordt. Dus als de gebruiker kiest voor speelronde 1 dat dan de sql-query verandert en de uitslagen en stand van speelronde 1 naar voren komen. Wordt er gekozen voor speelronde 5 dan de uitslagen van- en stand na speelronde 5.

Kan iemand me vertellen of dat mogelijk is? En hoe.

Ik zelf gebruik overigens dreamweaver. Ik zou daar naturlijk voor elke speelronde een aparte pagina kunnen aanmaken, maar elke pagina heeft minimaal zon drie 'speelronde specifieke'-queries. Dus reken maar uit: dat betekend per seizoen 100 verschillende queries op 34 verschillende pagina's. Dat is niet echt efficient lijkt me. Bovendien zou een gebruiker dan als hij een andere speelronde kiest om te bekijken naar een andere pagina gestuurd worden. Ik zou het nu juist zo mooi vinden als dat allemaal op 1 en dezelfde pagina kon.
Gewijzigd op 15/08/2013 19:11:49 door Jo Immanuel
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:48:42
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 19:12:17
Quote Anchor link
Ik neem aan dat er hyperlinks zijn per speelronde?
Maak die dan bv www.jouwsitenaam.nl/toon_uitslag.php?speelronde=1 (links kun je ook dynamisch genereren).
Met $_GET kun je dan de waarde bij speelronde opvragen en gebruiken in je query.
Zorg wel voor controle op die invoer.
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 19:27:11
Quote Anchor link
Ik heb 1 pagina met verschillende blokken (DIV's). In 1 DIVs zit een tabel met de stand na een bepaalde speelronde en in een andere DIV een tabel met de uitslagen van die speelronde. Ik wil dat de vulling van de velden van die tabellen verandert naar gelang de keuze van speelronde van de gebruiker.

Dus volgens mij (maar ik weet het niet zeker) is er in die situatie geen sprake van hyperlinks.

Hoe ik het nu doe in dreamweaver is dat ik in een bepaalde DIV een tabel toevoeg. Ik maak een 'recordset' aan (zo heet het tooltje van dreamweaver om data uit een database naar een tabel te sturen) en in die recordset is een textblok waar je de sql-query kan zetten. 1 van de elementen van die query is de datum (of de speelronde). Dat element (ik weet niet of dat het goede woord is) in de sql-query wil ik variabel maken, afhankelijk van de keuze van de gebruiker.
Gewijzigd op 15/08/2013 19:27:46 door Jo Immanuel
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 20:15:10
Quote Anchor link
Hoe/waar maakt de gebruiker dan een keuze?
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 20:20:19
Quote Anchor link
In het scherm.

Standaard zou ik graag de meest recente stand en uitslagen willen laten zien(laatst gespeelde speelronde). Maar ik wil dat de gebruiker ook de mogelijkheid heeft om (bijvoorbeeld via een pijltjes toets naar links/rechts) terug te gaan in de tijd en eerdere gespeelde speelrondes te bekijken.

Wanneer de gebruiker dan op pijltje naar links klikt, wil ik dat de gebruiker op de huidige pagina blijft maar dat alleen de vulling van de pagina verandert. Die vulling is afhankelijk van de sql-queries. Dus ik wil dat de keuze van de gebruiker invloed heeft op de sql-queries die op de pagina worden uitgevoerd. Anders gezegd: ik wil dat de variabele "datum" of "speelronde" in de sql-query 'variabel' worden.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 20:42:15
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 15/08/2013 20:15:10:
Hoe/waar maakt de gebruiker dan een keuze?

Jo Immanuel op 15/08/2013 20:20:19:
In het scherm.

Dat begrijp ik.

Links of rechtsom: een bezoeker zal ergens een keuze maken welke uitslag hij/zij wil zien. Of je dat doet met hyperlinks, pulldown-menu's, pijltjes, of iets anders, vind ik niet spannend. Zodra iemand ergens op klikt/iets selecteert, geef je dat mee in de url.
Eventueel kun je kijken naar ajax als je de pagina niet in zijn geheel wilt verversen.
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 21:23:46
Quote Anchor link
Ai, Ajax. Daar was ik al een beetje bang voor. Websites maken/programmeren is namelijk nieuw voor me. Daarom gebruik ik ook Dreamweaver. Ajax schijnt, naar wat ik her en der gelezen heb, een redelijk ingewikkelde programmeertaal te zijn. Ik struggle al met PHP...

Is ajax/jquery dan onbegonnen zaak of is het te doen voor beginners? En zo ja, heeft iemand een tip voor een goede tutorial/boek (liefst nederlands, maar engels mag natuurlijk ook).

PS: Stel ik zou Ajax/jquery gebruiken om dat voortdurende verversen te omzeilen, kan ik dan ook gewoon dreamweaver cs6 blijven gebruiken (m.a.w. 'ondersteunt' dreamweaver cs6 ajax/jquery wat betreft het verversen omzeilen)?
Gewijzigd op 15/08/2013 21:42:16 door Jo Immanuel
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/08/2013 22:14:45
Quote Anchor link
Maak een keuze zou ik bijna zeggen: gebruik dreamweaver voor kant-en-klaar zonder verder enige kennis en leer met beperkingen leven, of verdiep je in de materie (php, mysql, Ajax/jquery, en natuurlijk html, css).
Dreamweaver is leuk, tot ergens iets niet werkt. Omdat er geen enkele (basis)kennis is, is het debuggen/vinden van de fout vaak een enorme uitdaging...

De moeilijkheidsgraad van php, mysql(i) (/pdo), jquery/ajax is ook wat je er zelf van maakt. Ik heb het idee dat je nu alleen een idee in je hoofd hebt, maar geen idee hebt hoe dat uit te voeren (omdat je onvoldoende kennis hebt hoe php, mysql (en html) werkt).

Zou echt bij het begin beginnen en wat basis-tuts doorlezen over php/mysql (bv http://www.phptuts.nl/view/39/). Met Google kun je er nog veel meer vinden. Als je begrijpt wat er waarom gebeurt, dan is hetgeen je wilt maken helemaal niet zo moeilijk. En doe het in stapjes en niet alles tegelijk. Leren fietsen begon je ook met zijwieltjes en toen je dat beheerste mochten die wieltjes er af, maar mocht je vaak nog niet alleen op pad. Kortom --> een leerproces. Dat is het ook met php, mysql(i), etc.

Of/wat dreamweaver ondersteunt weet ik niet; om bovengenoemde redenen gebruik ik notepad++.
Boek over jquery zou jquery (de basis) van Sander Gerz kunnen zijn. Om een idee van de basismogelijkheden te krijgen is het geschikt. Zitten echter wel wat (kleine) fouten in de voorbeeldcodes. Leer je van ;-)
Ook over jquery is genoeg op internet te vinden, zoals http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/
Kortom: steek er energie in. Google kan je prima op weg helpen. Mocht je ergens vastlopen, zijn we graag bereid om je te helpen. Maar wees dan aub concreet wat je hebt geprobeerd en waar je op vastloopt. Maakt het helpen een stuk makkelijker ;-)
Gewijzigd op 15/08/2013 22:18:36 door Obelix Idefix
 
Jo Immanuel

Jo Immanuel

15/08/2013 22:48:09
Quote Anchor link
Aha. Bedankt voor de info.

Tja, op een bepaalde manier heb je wel een punt. Het is allemaal nieuw voor me. En als je onwetend bent, dan weet je niets. En als je er dan aan begint, dan kom je er steeds maar weer opnieuw achter dat je steeds meer moet weten wil je een beetje een interessante site maken. Tja, het leven van een webdesign newbie gaat niet over rozen...

Toch ben ik heel blij met Dreamweaver. Het laat me een beetje wennen aan codes en het is voor mij drempelverlagend. Ook heb ik inmiddels al een hoop geleerd. Over html en css, sql, een klein beetje php. Ik heb mijn eigen relationele database-aangelegd met alle clubs, stadions, spelers, wedstrijden en uitslagen van de eredivisie vorig seizoen. Het is me (eerlijk is eerlijk) met 'wat' hulp gelukt om mbv een sql-query de stand op elke speelronde te bepalen. Het is me gelukt om de connectie met mn database te maken en om de gegevens uit de db op mijn site te krijgen. Kortom: allemaal kleine persoonlijke overwinninkjes.

PS: bij die link http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/ krijg ik op de plek waar de video af zou moeten spelen een wit vlak te zien. Jammer, want ik had ook al op andere sites gelezen dat dit leerzame fimpjes zouden zijn.



Toevoeging op 16/08/2013 00:26:19:

Ha. In IE werkt de link wel.

Nou eh. Bedankt! Ik heb zojuist boek besteld en ga die video's doornemen. Ik ben enthousiast! Volgens mij is jquery the next big thing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.