Variabele variabele meenemen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paul Greeve

Paul Greeve

11/04/2011 19:25:02
Quote Anchor link
Beste allemaal ik heb een vraagje over het meenemen van variabelen naar een volgende pagina.

Uit een database haal ik een rij namen op die worden gekoppeld aan o.a. enkele dropdownvelden. Deze velden krijgen een 'name' die wordt gehaald uit een variabele.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
echo '<td><select name="Voertuig_'.$row['Pers_ID'].'">
                <option value="BR20-1">BR 20-1</option>
                <option value="TS22-1">TS 22-2</option>
                <option value="TS22-3">TS 22-3</option>
                <option value="MP22-1">MP 22-1</option>
                <option value="OPL1">OPL1</option>
                <option value="OPL2">OPL2</option>
                <option value="Overig">Overig</option>
            </select>';


$row['Pers_ID'] = dus uit een database opgehaald. Op deze manier krijgt elk veld een eigen naam.

Nu wil ik de keuze van elk veld meenemen naar een volgende pagina die een overzicht toont van alles wat is ingevuld.

Ik heb dat als volgt geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

in het basis formulier samen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form action="test.php" method="post">


in test.php heb ik dan geprobeerd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
session_start();
?>

en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$aFormulierVelden
= array('SrtAct','Omschr','Bdag', 'Buur', 'Voertuig_'.$row['Pers_ID']');
?>

de waarden van de velden mee te nemen.
Dat lukt dus niet voor Voertuig_'.$row['Pers_ID']

Ik heb ook geprobeerd de waarde van Voertuig_'.$row['Pers_ID'] in een nieuwe variabele te krijgen maar ook de waarde daarvan blijft geen resultaat geven met $_SESSION.

Heeft iemand een idee?
Gewijzigd op 11/04/2011 19:31:36 door Paul Greeve
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:56:36
 
Maarten heijden

maarten heijden

12/04/2011 13:09:37
Quote Anchor link
misschien moet je dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//hier dan het script
?>

<form method="post" action="test.php">
<input type="hidden" value="<?php echo Voertuig_'.$row['Pers_ID'].' ; ?>" name="iets?">
<input type="sumbit" name="sumburito">
</form>


met mijn site heb ik het wel zo gedaan met hidden
maar... ik ben beginner :) dus als ik het totaal fout doe niet boos worden :)
 

12/04/2011 13:12:14
Quote Anchor link
Ga je database normaliseren. Dit klopt niet.
Let ook niet op wat Maarten Heijden zegt, dat is ook zo fout als het maar kan.
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

12/04/2011 16:06:33
Quote Anchor link
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.
 

12/04/2011 16:09:38
Quote Anchor link
Bart Pasmans op 12/04/2011 16:06:33:
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.


Maar het klopt wel...
Dat voertuigen gedoe moet waarschijnlijk nog weer naar een andere tabel (met eventueel een koppeltabel).
Dat wat Maarten zegt is de grootste flauwekul waar ik niet eens op in wil gaan (zie kleurtjes).
Gewijzigd op 12/04/2011 16:11:29 door
 
Maarten heijden

maarten heijden

12/04/2011 16:28:58
Quote Anchor link
Karl Karl op 12/04/2011 16:09:38:
Bart Pasmans op 12/04/2011 16:06:33:
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.


Maar het klopt wel...
Dat voertuigen gedoe moet waarschijnlijk nog weer naar een andere tabel (met eventueel een koppeltabel).
Dat wat Maarten zegt is de grootste flauwekul waar ik niet eens op in wil gaan (zie kleurtjes).


potverdorie zeikneus houd daar mee op !

ik zeg dat het fout kan zijn dus als je het zelf niet beter kan donder op dan
 

12/04/2011 16:38:49
Quote Anchor link
Maarten heijden op 12/04/2011 16:28:58:
Karl Karl op 12/04/2011 16:09:38:
Bart Pasmans op 12/04/2011 16:06:33:
Karl help die jongen of houd alsjeblieft je mond, ik word zo ziek van jouw negatieve commentaar altijd.


Maar het klopt wel...
Dat voertuigen gedoe moet waarschijnlijk nog weer naar een andere tabel (met eventueel een koppeltabel).
Dat wat Maarten zegt is de grootste flauwekul waar ik niet eens op in wil gaan (zie kleurtjes).


potverdorie zeikneus houd daar mee op !

ik zeg dat het fout kan zijn dus als je het zelf niet beter kan donder op dan


Nee?
Ik zeg toch dat het fout is. Jij geeft zelf aan dat het fout kan zijn. Ik bevestig dit. Dan is de cirkel rond lijkt mij.
Ik ga er niet verder op in omdat het een simpele echo is. Als je die niet kan, dan kan je beter misschien eerst helemaal stoppen en dan opnieuw beginnen met php leren? Het eerste wat je over het algemeen leert is hoe je "Hello World!" op het scherm kan plaatsen.
 
Maarten heijden

maarten heijden

12/04/2011 16:44:28
Quote Anchor link
ten eerste ik krijg de pest aan de hello world

en ik heb een eigen leden systeem wat met dit werkt

je kon aardiger zijn
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

12/04/2011 16:46:47
Quote Anchor link
Je kunt wel een leden systeem schrijven maar niet een simpele var?
 

12/04/2011 16:52:16
Quote Anchor link
Maarten heijden op 12/04/2011 16:44:28:
ten eerste ik krijg de pest aan de hello world

Ja, blijkbaar ben je nog niet eens op dat niveau aanbeland.

Maarten heijden op 12/04/2011 16:44:28:
en ik heb een eigen leden systeem wat met dit werkt

Ik wil niet weten hoe (of het überhaupt) werkt. Vertel maar waar het is, dan weet ik zeker dat ik mij daar nooit ga aanmelden.

Maarten heijden op 12/04/2011 16:44:28:
je kon aardiger zijn

Oh ja, de boel moet weer verbloemd worden? Zal ik je ook nog maar een kusje geven op je hoofd? Die zal nu wel pijn doen hé, arme Maarten.
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 19:24:21
Quote Anchor link
Beste php-ers. Jammer dat mijn vraag nu dreigt te ontaarden in een vete.
Ik heb al wat rond geneusd op het forum en had al gezien dat Karl niet altijd genuanceerd is in zijn antwoorden. Op zich geen probleem hoor als hij vervolgens met een goed antwoord komt.

Ik ben beginner en sta open voor alle aanwijzingen die bijdragen aan een oplossing van mijn probleem en een verrijking van mijn kennis over php. Daarvoor is dit forum volgens mij bedoeld.

Dus Karl, laat je eens van je beste kant zien en vertel welke oplossing jij zou kiezen!!

@Maarten: bedankt voor je bijdrage, ik ga er eens naar kijken. Als er een betere oplossing is, die ik hier dus nog niet heb gezien, dan hoor je het van me.

We zijn op dit forum om elkaar te helpen niet waar?
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 19:30:10
Quote Anchor link
Gegevens uit een formulier meenemen naar een volgende pagina kan simpel met de juiste action in je formulier.

Dus:

<form action="paginawaardevariabelenzichtbaarmoetenzijn.php" method="post">
... Hier je formulieronderdelen
</form>

Wanneer het formulier gesubmit is (controleren met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') ) kan je de array $_POST uitlezen.

Dus de pagina "paginawaardevariabelenzichtbaarmoetenzijn.php" wordt dan zoiets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

print_r($_POST);

}


?>


Edit: Sessies kan je gebruiken om binnen één sessie (logisch) gegevens te onthouden over meerdere pagina's (let wel op de veiligheid).
Gewijzigd op 12/04/2011 19:31:40 door Arjan -
 

12/04/2011 19:38:25
Quote Anchor link
Zoals ik zei, ga normaliseren. Dat voertuig_huppeldepup komt uit je database, dat klopt niet.
Verder moet Maarten gewoon naar echo en string kijken.
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 19:41:37
Quote Anchor link
Karl Karl op 12/04/2011 19:38:25:
Zoals ik zei, ga normaliseren. Dat voertuig_huppeldepup komt uit je database, dat klopt niet.
Verder moet Maarten gewoon naar echo en string kijken.


Dat voertuig_huppeldepup komt niet uit de database naar mijn inziens. Dit is alleen bedoeld om elke selectbox een unieke naam te geven aan de hand van een prefix en de id van data. Dit hoeft niet per definitie fout te zijn.
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 20:09:44
Quote Anchor link
Wat Arjan zegt is inderdaad het geval. Het formulier toont een lijst met namen, die wel uit de database komen, met daar achter een aantal velden die gevuld moeten worden waaronder dus een voertuig dat uit een dropdownlist gekozen moet worden. Dit is een vastgestelde lijst (juist om te standaardiseren Karl :-).
Elke dropdownlist wordt d.m.v. dat huppeldepup gedoe voorzien van een unieke naam die overeenkomt met de id van de persoon die er voor staat.

Met de tip van Arjan zie ik in ieder geval dat dit wel werkt.
Bij persoons id 122684 hoort bijvoorbeeld:
[Ingezet_122684] => J
[Voertuig_122684] => BR20-1
[Functie_122684] => B
[BTijd_122684] =>
[ETijd_122684] =>
En bij persoons id 122689 hoort:
[Ingezet_122689] => J
[Voertuig_122689] => TS22-1
[Functie_122689] => 1

Dit ga ik opslaan in de database.
Voordat het naar de db gaat wil ik het op een nieuwe pagina laten zien voor controle en eventueel printen.
Het probleem is dat ik bijvoorbeeld de waarde van [Voertuig_122689] => TS22-1 niet uit de $_POST kan halen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$aFormulierVelden = array('SrtAct','Omschr','Bdag', 'Buur', 'Voertuig_'.$row['Pers_ID']');
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 20:17:13
Quote Anchor link
Waarom wil je de gegevens weer naar een andere pagina exporteren? Waarom kan het niet op dezelfde pagina afgehandeld worden?
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 20:30:41
Quote Anchor link
Kan ik die netjes laten printen dan met al die vakjes en zo?
Ik vind het mooier om alles netjes als 'platte tekst' te tonen en te printen.
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 20:40:02
Quote Anchor link
Ja dat kan. Een print_r geeft alleen weer welke waarden de array bevat. Dit is dus ook alleen voor de ontwikkelingsfase geschikt.

Je kan gewoon het volgende doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if(is_array($_POST) AND count($_POST) > 0){

foreach($_POST AS $key => $value) {

echo '<strong>'.$key.':</strong> '.$value.'<br />';

}


}


?>


Misschien een idee om een blik te werken op http://php.net/manual/en/language.types.array.php

Een $_POST variabale is niets anders dan een array die de waarden bevat van een POST request.
Gewijzigd op 12/04/2011 20:41:51 door Arjan -
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 20:46:36
Quote Anchor link
Zie hier het verschil.
Dit is de bedoeling:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/Presentielijst%206-3-2011_14_57.pdf

Zo wordt het als ik de pagina afdruk zonder verdere bewerking:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/VG%20Post%20Frobenstraat%20nieuwe%20presentielijst.pdf

Toevoeging op 12/04/2011 21:14:53:

Quote:
Misschien een idee om een blik te werken op http://php.net/manual/en/language.types.array.php

Een $_POST variabale is niets anders dan een array die de waarden bevat van een POST request.


Dit had ik allemaal gelezen en dit is mee ook duidelijk.
Nu moet ik het alleen nog allemaal netjes weergeven.
Gewijzigd op 12/04/2011 20:49:14 door Paul Greeve
 
Arjan -

Arjan -

12/04/2011 21:34:11
Quote Anchor link
Paul Greeve op 12/04/2011 20:46:36:
Zie hier het verschil.
Dit is de bedoeling:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/Presentielijst%206-3-2011_14_57.pdf

Zo wordt het als ik de pagina afdruk zonder verdere bewerking:
http://www.greeve1.nl/Brandweer/VG%20Post%20Frobenstraat%20nieuwe%20presentielijst.pdf


Wat wil je precies, want voor jou is het misschien allemaal duidelijk wat je wilt, maar voor ons (lees: mij) is dat allerminst. Als je goed doorhebt wat een array inhoudt en hoe een array opgebouwd is, dan zal je ook wel een begin kunnen maken met het opnieuw indelen van de array waarmee je de data in de goede volgorde zet zodat je deze eenvoudig kan uitlezen.

Je kan ook in je naam van je selectbox meteen een arraynotatie opgeven, zodat de uitkomst automatisch in een array wordt gezet.

Zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<select name="ingezet[<?php echo $row['Pers_ID'];?>]">

</select>

<select name="voertuig[<?php echo $row['Pers_ID'];?>]">

</select>


Let op: Hierbij moet $row['Pers_ID'] altijd een unieke integer zijn!

$_POST['naamvanselectbox'] zal dan een array bevatten met de verschillende waarden. Dit heeft als voordeel dat het eenvoudiger is om uit te lezen en om bewerkingen uit te voeren.

Uitlezen kan dan met (exclusief de nodige controles!):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach($_POST['ingezet'] AS $key => $value) {

echo 'Pers_ID: '.$key.' & VALUE: '.$value.'<br />';

}

?>


Edit: Ik heb je formulier even realtime bekeken en ik raad je aan om mijn laatste advies op te volgen (het gebruik van arrays).

Om dan alles per pres_id te ordenen kan je de $_POST array doorlopen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$new_array
= array();

foreach($_POST['ingezet'] AS $key => $value) {

$new_array[$key]['ingezet'] = $value;

}


foreach($_POST['voertuig'] AS $key => $value) {

$new_array[$key]['voertuig'] = $value;

}


print_r($new_array);

?>
Gewijzigd op 12/04/2011 22:21:31 door Arjan -
 
Paul Greeve

Paul Greeve

12/04/2011 22:15:47
Quote Anchor link
Arjan, dat ziet er inderdaad veel logischer en ook eenvoudiger uit.
Ik denk dat ik hier wel mee verder kan.
Echt heel erg bedankt voor de moeite en je tijd!

Ik heb hier veel van geleerd.

@ Karl: Zo kan het ook :-)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.