variabelen aftrekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »
Han

Han

12/11/2005 14:58:00
Quote Anchor link
ik heb in een database het user lvl in een getal staan
het lvl van het ene persoon is hoger dan het andere dus ik wil niet dat de laagste iets van de hoegere kan veranderen ik heb tot nu toe:

$lvlnumber = 2;
$lvlnumber2 = 0;

$number = $lvlnumber - $lvlnumber2;
echo $number;
maar hij geeft geen waarde trug wat is er nou fout?
Gewijzigd op 12/11/2005 15:37:00 door Han
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:36:25
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:01:00
Quote Anchor link
Hoe haal je het uit de database?
 
Han

Han

12/11/2005 15:05:00
Quote Anchor link
$result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");
while ($result=mysql_fetch_object($result))
{
$lvlnumber = $result->lvl;
}

$result2=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$variabele."'");
while ($result2 = mysql_fetch_object($result2))
{
$lvlnumber2=$result2->lvl;
}

en $variabele is het bersoon bij wie de user iets wil gaan veranderen
Gewijzigd op 12/11/2005 15:19:00 door Han
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:19:00
Quote Anchor link
Je gebruikt $result nu dubbel namelijk
$result=$db->do_query(
en
$result=mysql_fetch_object(

geef één van de twee een andere naam.

Edit: Bij $result2 doe je dat ook.
Gewijzigd op 12/11/2005 15:20:00 door - SanThe -
 
Han

Han

12/11/2005 15:21:00
Quote Anchor link
ok

ik heb er nu $resultaat en $resultaat2 van gemaakt maar dan werkt ie nog niet :'(
Gewijzigd op 12/11/2005 15:24:00 door Han
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:23:00
Quote Anchor link
En waar komt die $variabele dan vandaan?
 
Han

Han

12/11/2005 15:32:00
Quote Anchor link
dat is de de user die de gebruiker op het moment wil gaan veranderen
als hij op edit duwt krijgt de $variabele als waarde de naam van de user (die veranderd kan gaan worden)
Gewijzigd op 12/11/2005 15:35:00 door Han
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:40:00
Quote Anchor link
Ik snap er niks meer van.
In het veld 'user' kunnen daar dubbele namen in voorkomen? En wat zou het verschil tussen die twee queries moeten zijn?

Edit: Typo
Gewijzigd op 12/11/2005 15:40:00 door - SanThe -
 
Han

Han

12/11/2005 15:52:00
Quote Anchor link
ik geef je het hele script wel ff


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? session_start();?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>han's site</title>
<link href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/MYstyle.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<div id="han">
<div id="han3">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    include('nav.php');
    ?>

</div>
<div id="han2">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
<?  
include_once('lib/.db_config.php');
include_once('lib/db.php');
$db=new db($sitedb);
                switch ($variable)
                {
                case
remove:
                include ("remove.php");
                break;
                case
edit:
                $result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");
                while ($resultaat=mysql_fetch_object($result))
                {

                
                if ($resultaat->lvl == "Arnea" OR $resultaat->lvl == "Arner" OR $resultaat->lvl == "Druid of Time" OR $resultaat->lvl == "Sister of the Leaf")
                    {

                        if ($resultaat->lvl == "Arnea" OR $resultaat->lvl == "Arner")
                            {

                                $_SESSION['lvlnumber'] = "2";
                                
                            }

                            else
                            {
                                $_SESSION['lvlnumber'] = "1";
                                
                            };

                            
                        $result3=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$variabele."'");
                        while ($resultaat3 = mysql_fetch_object($result3))
                            {
    
                                if ($resultaat3->lvl == "Arnea" OR $resultaat3->lvl == "Arner")
                                    {

                                        $_SESSION['lvlnumber1'] = "2";
                                        
                                    }

                                    else
                                    {
                                        if ( $resultaat3->lvl == "Druid of Time" OR $resultaat3->lvl == "Sister of the Leaf")
                                            {

                                                $_SESSION['lvlnumber1'] = "1";                                                
                                            }

                                            else
                                            {
                                                $_SESSION['lvlnumber1'] = "0";
                                            };

                                            echo $_SESSION['lvlnumber']-$_SESSION['lvlnumber1'];
                                            
                                        if ($_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] < "0" OR $_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] == "0")
                                            {

                                                
                                                echo '<br>You can\'t change the rank of a members with a higher rank!';
                                                exit;
                                            };
                                    };

                echo '
                    <form method="post" action=".memberslist.php">
                    <table>
                        <tr>
                            <td>
                                Username:
                            </td>
                            <td>
                                '
.$resultaat3->user.'
                                <input type="hidden" value="'
.$resultaat3->user.'" name="user">
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Rank:
                            </td>
                            <td>'
;
                                if ($resultaat3->lvl == "Apprentice" OR $resultaat3->lvl == "Keeper of the Leaf" OR $resultaat3 == "Lady" OR $resultaat3->lvl == "Arnea")
                                {

                                    echo'<input type="radio" value="Apprentice" name="lvl">Apprentice<br>
                                         <input type="radio" value="Lady" name="lvl">Lady<br>
                                         <input type="radio" value="Sister of the Leaf" name="lvl">Sister of the Leaf<br>'
;
                                    
                                    echo'<input type="radio" value="Arnea" name="lvl">Arnea<br>';
                                        
                                }

                                else
                                {
                                    echo'<input type="radio" value="Recruit" name="lvl">Recruit<br>
                                         <input type="radio" value="Lord" name="lvl">Lord<br>
                                         <input type="radio" value="Druid of Time" name="lvl">Druid of Time<br>'
;
                                        
                                    echo'<input type="radio" value="Arner" name="lvl">Arner<br>';
                                };

                                
                                echo'
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                <input type="submit" name="edit" value="Edit" />
                            </td>
                        </tr>
                    </table>
                    </form>'
;
                    
                };
                
                }

                else
                {
                echo 'You\'re not authorised to visit this page';
                };

                break;
                };
                };

                        

if (!empty($_SESSION['user']))
{


$user = $_SESSION['user'];
$result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");
while ($result=mysql_fetch_object($result))
{

            $result2=$db->do_query("SELECT * FROM members ORDER BY user");
                echo '<table>
                            <tr>
                                <td width="100">
                                    <b>Username</b>
                                </td>
                                <td width="100">
                                    <b>Rank</b>
                                </td>'
;
                                if ($result->lvl == "Arner" OR $result->lvl == "Arnea" OR $result->lvl == "Druid of Time" OR $result->lvl == "Sister of the Leaf")
                                    {

                                    echo'
                                <td width="200">
                                    <b>Action </b>
                                </td>
                            </tr>'
;
                            };

                while ($resultaat2 =mysql_fetch_object($result2))
                    {

                          echo '<tr>
                                    <td>
                                    <a href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/profile.php?variable='
.$resultaat2->user.'">'.$resultaat2->user.'</a>
                                </td>
                                  <td>
                                      '
.$resultaat2->lvl.'
                                  </td>'
;
                                    if ( $result->lvl == "Arnea" OR $result->lvl == "Arner" OR $result->lvl == "Druid of Time" OR $result->lvl == "Sister of the Leaf" )
                                    {

                                    if ($resultaat2->user == $result->user)
                                    {

                                    echo '<td>
                                            You can\'t edit your own profile.
                                          </td>
                                        </tr>'
;
                                    }

                                    else
                                    {
                                echo'
                                <td>
                                    <a href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/memberlist.php?variabele='
.$resultaat2->user.'&variable=remove">Remove</a>
                                    <a href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/memberlist.php?variabele='
.$resultaat2->user.'&variable=edit">Edit</a>
                              </tr>'
;
                              };
                              };
                };

                echo '</table><br><br><br>';
                };
}

else
{
echo 'You\'ll have to log in to visit this page.';
};

?>


</div>
</div>

</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 16:14:00
Quote Anchor link
SanThe:
Ik snap er niks meer van.
In het veld 'user' kunnen daar dubbele namen in voorkomen? En wat zou het verschil tussen die twee queries moeten zijn?


Zelfde vragen. Ik begrijp van dat script niks. Er komt onder andere een $variabele in voor die nergens wordt gedefiniëerd.
 
Han

Han

12/11/2005 16:24:00
Quote Anchor link
helemaal onderin wordt $variabele gedefiniëerd dat is de user die veranderd gaat worden boven in wordt bij die user ($variabele) het level gezocht:

$result3=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$variabele."'");

Het level van de ingelogde user wordt gezocht met deze query:

$result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");

($_SESSION['user'] is de sessie die ik aanmaak als iemand zich inlogd

$resultaat->lvl en $resultaat3-> worden omgezet in getallen:
recruit apprentice Lord en Lady worden 0
Druid of time en sister of the leaf worden 1
Arner en Arnea worden 2

die worden dan met elkaar vergeleken door:

if ($_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] < "0" OR $_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] == "0")

als ze kleiner of gelijk zijn dan 0 krijg je de foutmelding dat je t niet mag veranderen

ik hoop dat dit hielp
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 16:37:00
Quote Anchor link
Om te beginnen moet je die $variabele dus uit de url ophalen met $_GET['variabele'] en voor de rest moet ik even meer tijd hebben.
 

12/11/2005 18:07:00
Quote Anchor link
moet je niet voor getallen intval($getal) gebruiken?
volgens mij trekt ie altijd alleen maar string uit de db.
 
Han

Han

13/11/2005 10:50:00
Quote Anchor link
ow ik weet al wat ik fout heb gedaan!

ik heb de if ($_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] < "0" OR $_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] == "0")
in het else deel van een andere if gedaan dus lukte het niet echt sry niet slaan ik weet dat dit er nu al heel erg dom uit ziet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.