variabelen aftrekken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »
Han

Han

12/11/2005 14:58:00
Quote Anchor link
ik heb in een database het user lvl in een getal staan
het lvl van het ene persoon is hoger dan het andere dus ik wil niet dat de laagste iets van de hoegere kan veranderen ik heb tot nu toe:

$lvlnumber = 2;
$lvlnumber2 = 0;

$number = $lvlnumber - $lvlnumber2;
echo $number;
maar hij geeft geen waarde trug wat is er nou fout?
Gewijzigd op 12/11/2005 15:37:00 door Han
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 00:10:18
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:01:00
Quote Anchor link
Hoe haal je het uit de database?
 
Han

Han

12/11/2005 15:05:00
Quote Anchor link
$result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");
while ($result=mysql_fetch_object($result))
{
$lvlnumber = $result->lvl;
}

$result2=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$variabele."'");
while ($result2 = mysql_fetch_object($result2))
{
$lvlnumber2=$result2->lvl;
}

en $variabele is het bersoon bij wie de user iets wil gaan veranderen
Gewijzigd op 12/11/2005 15:19:00 door Han
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:19:00
Quote Anchor link
Je gebruikt $result nu dubbel namelijk
$result=$db->do_query(
en
$result=mysql_fetch_object(

geef één van de twee een andere naam.

Edit: Bij $result2 doe je dat ook.
Gewijzigd op 12/11/2005 15:20:00 door - SanThe -
 
Han

Han

12/11/2005 15:21:00
Quote Anchor link
ok

ik heb er nu $resultaat en $resultaat2 van gemaakt maar dan werkt ie nog niet :'(
Gewijzigd op 12/11/2005 15:24:00 door Han
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:23:00
Quote Anchor link
En waar komt die $variabele dan vandaan?
 
Han

Han

12/11/2005 15:32:00
Quote Anchor link
dat is de de user die de gebruiker op het moment wil gaan veranderen
als hij op edit duwt krijgt de $variabele als waarde de naam van de user (die veranderd kan gaan worden)
Gewijzigd op 12/11/2005 15:35:00 door Han
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 15:40:00
Quote Anchor link
Ik snap er niks meer van.
In het veld 'user' kunnen daar dubbele namen in voorkomen? En wat zou het verschil tussen die twee queries moeten zijn?

Edit: Typo
Gewijzigd op 12/11/2005 15:40:00 door - SanThe -
 
Han

Han

12/11/2005 15:52:00
Quote Anchor link
ik geef je het hele script wel ff


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? session_start();?>

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>han's site</title>
<link href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/MYstyle.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body>
<div id="han">
<div id="han3">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
    include('nav.php');
    ?>

</div>
<div id="han2">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
<?  
include_once('lib/.db_config.php');
include_once('lib/db.php');
$db=new db($sitedb);
                switch ($variable)
                {
                case
remove:
                include ("remove.php");
                break;
                case
edit:
                $result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");
                while ($resultaat=mysql_fetch_object($result))
                {

                
                if ($resultaat->lvl == "Arnea" OR $resultaat->lvl == "Arner" OR $resultaat->lvl == "Druid of Time" OR $resultaat->lvl == "Sister of the Leaf")
                    {

                        if ($resultaat->lvl == "Arnea" OR $resultaat->lvl == "Arner")
                            {

                                $_SESSION['lvlnumber'] = "2";
                                
                            }

                            else
                            {
                                $_SESSION['lvlnumber'] = "1";
                                
                            };

                            
                        $result3=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$variabele."'");
                        while ($resultaat3 = mysql_fetch_object($result3))
                            {
    
                                if ($resultaat3->lvl == "Arnea" OR $resultaat3->lvl == "Arner")
                                    {

                                        $_SESSION['lvlnumber1'] = "2";
                                        
                                    }

                                    else
                                    {
                                        if ( $resultaat3->lvl == "Druid of Time" OR $resultaat3->lvl == "Sister of the Leaf")
                                            {

                                                $_SESSION['lvlnumber1'] = "1";                                                
                                            }

                                            else
                                            {
                                                $_SESSION['lvlnumber1'] = "0";
                                            };

                                            echo $_SESSION['lvlnumber']-$_SESSION['lvlnumber1'];
                                            
                                        if ($_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] < "0" OR $_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] == "0")
                                            {

                                                
                                                echo '<br>You can\'t change the rank of a members with a higher rank!';
                                                exit;
                                            };
                                    };

                echo '
                    <form method="post" action=".memberslist.php">
                    <table>
                        <tr>
                            <td>
                                Username:
                            </td>
                            <td>
                                '
.$resultaat3->user.'
                                <input type="hidden" value="'
.$resultaat3->user.'" name="user">
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                Rank:
                            </td>
                            <td>'
;
                                if ($resultaat3->lvl == "Apprentice" OR $resultaat3->lvl == "Keeper of the Leaf" OR $resultaat3 == "Lady" OR $resultaat3->lvl == "Arnea")
                                {

                                    echo'<input type="radio" value="Apprentice" name="lvl">Apprentice<br>
                                         <input type="radio" value="Lady" name="lvl">Lady<br>
                                         <input type="radio" value="Sister of the Leaf" name="lvl">Sister of the Leaf<br>'
;
                                    
                                    echo'<input type="radio" value="Arnea" name="lvl">Arnea<br>';
                                        
                                }

                                else
                                {
                                    echo'<input type="radio" value="Recruit" name="lvl">Recruit<br>
                                         <input type="radio" value="Lord" name="lvl">Lord<br>
                                         <input type="radio" value="Druid of Time" name="lvl">Druid of Time<br>'
;
                                        
                                    echo'<input type="radio" value="Arner" name="lvl">Arner<br>';
                                };

                                
                                echo'
                            </td>
                        </tr>
                        <tr>
                            <td>
                                <input type="submit" name="edit" value="Edit" />
                            </td>
                        </tr>
                    </table>
                    </form>'
;
                    
                };
                
                }

                else
                {
                echo 'You\'re not authorised to visit this page';
                };

                break;
                };
                };

                        

if (!empty($_SESSION['user']))
{


$user = $_SESSION['user'];
$result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");
while ($result=mysql_fetch_object($result))
{

            $result2=$db->do_query("SELECT * FROM members ORDER BY user");
                echo '<table>
                            <tr>
                                <td width="100">
                                    <b>Username</b>
                                </td>
                                <td width="100">
                                    <b>Rank</b>
                                </td>'
;
                                if ($result->lvl == "Arner" OR $result->lvl == "Arnea" OR $result->lvl == "Druid of Time" OR $result->lvl == "Sister of the Leaf")
                                    {

                                    echo'
                                <td width="200">
                                    <b>Action </b>
                                </td>
                            </tr>'
;
                            };

                while ($resultaat2 =mysql_fetch_object($result2))
                    {

                          echo '<tr>
                                    <td>
                                    <a href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/profile.php?variable='
.$resultaat2->user.'">'.$resultaat2->user.'</a>
                                </td>
                                  <td>
                                      '
.$resultaat2->lvl.'
                                  </td>'
;
                                    if ( $result->lvl == "Arnea" OR $result->lvl == "Arner" OR $result->lvl == "Druid of Time" OR $result->lvl == "Sister of the Leaf" )
                                    {

                                    if ($resultaat2->user == $result->user)
                                    {

                                    echo '<td>
                                            You can\'t edit your own profile.
                                          </td>
                                        </tr>'
;
                                    }

                                    else
                                    {
                                echo'
                                <td>
                                    <a href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/memberlist.php?variabele='
.$resultaat2->user.'&variable=remove">Remove</a>
                                    <a href="http://members.lycos.nl/hanvanvenrooij/memberlist.php?variabele='
.$resultaat2->user.'&variable=edit">Edit</a>
                              </tr>'
;
                              };
                              };
                };

                echo '</table><br><br><br>';
                };
}

else
{
echo 'You\'ll have to log in to visit this page.';
};

?>


</div>
</div>

</body>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 16:14:00
Quote Anchor link
SanThe:
Ik snap er niks meer van.
In het veld 'user' kunnen daar dubbele namen in voorkomen? En wat zou het verschil tussen die twee queries moeten zijn?


Zelfde vragen. Ik begrijp van dat script niks. Er komt onder andere een $variabele in voor die nergens wordt gedefiniëerd.
 
Han

Han

12/11/2005 16:24:00
Quote Anchor link
helemaal onderin wordt $variabele gedefiniëerd dat is de user die veranderd gaat worden boven in wordt bij die user ($variabele) het level gezocht:

$result3=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$variabele."'");

Het level van de ingelogde user wordt gezocht met deze query:

$result=$db->do_query("SELECT * FROM members WHERE user='".$_SESSION['user']."'");

($_SESSION['user'] is de sessie die ik aanmaak als iemand zich inlogd

$resultaat->lvl en $resultaat3-> worden omgezet in getallen:
recruit apprentice Lord en Lady worden 0
Druid of time en sister of the leaf worden 1
Arner en Arnea worden 2

die worden dan met elkaar vergeleken door:

if ($_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] < "0" OR $_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] == "0")

als ze kleiner of gelijk zijn dan 0 krijg je de foutmelding dat je t niet mag veranderen

ik hoop dat dit hielp
 
- SanThe -

- SanThe -

12/11/2005 16:37:00
Quote Anchor link
Om te beginnen moet je die $variabele dus uit de url ophalen met $_GET['variabele'] en voor de rest moet ik even meer tijd hebben.
 

12/11/2005 18:07:00
Quote Anchor link
moet je niet voor getallen intval($getal) gebruiken?
volgens mij trekt ie altijd alleen maar string uit de db.
 
Han

Han

13/11/2005 10:50:00
Quote Anchor link
ow ik weet al wat ik fout heb gedaan!

ik heb de if ($_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] < "0" OR $_SESSION['lvlnumber'] - $_SESSION['lvlnumber1'] == "0")
in het else deel van een andere if gedaan dus lukte het niet echt sry niet slaan ik weet dat dit er nu al heel erg dom uit ziet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.