variabelen kwijt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »
Marcus geleyn

marcus geleyn

27/01/2012 23:15:59
Quote Anchor link
ik ben al een heel eind om voor mijn dochter een bestelformulier te maken. Het is de bedoeling dat klanten hun foto's kunnen bekijken en kunnen bestellen welke foto's ze willen en hoeveel.

De link: http://www.sarahgeleyn.be/werkmap/previews/login.php
(Dat werkt en het paswoord wordt meegenomen naar de pagina 'main3.php' waar de foto's en bestelformuliet verschijnen.

Als het proces de eerste maal wordt uitgevoerd verloopt alles prima. De foto's verschijnen, het overzicht van de reeds bestelde foto's en het invulformulier (alles dient nog een juiste look te krijgen).

Als het bestelformulier ingevuld is en ik druk op 'submit', dan wordt het overzicht wel aangepast met de nieuwe gegevens, maar de foto's en de klantgegevens (in dit geval als voorbeeld d,e,f onder elkaar) verschijnen niet meer.

Ik heb al van alles geprobeerd met global, $fotomap = $_POST['pass']; , enz, maar ik kom er echt niet uit. Kan iemand mij helpen?

Dit is het script van 'main3.php' (afgekeken van 'ardguest'). Er staat nog wel wat teveel in maar dat is nu onbelangrijk.

Alleen relevante code plaatsen aub...
Gewijzigd op 28/01/2012 01:00:00 door Erik Rijk
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:43:09
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2012 00:45:31
Quote Anchor link
Graag alleen relevante code posten.

Zet dit bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest
?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/01/2012 09:56:21
Quote Anchor link
Je login werkt (ook) nog niet helemaal. Zonder inloggegevens kun je inloggen. Dat wordt nog veranderd?

Je controles in het formulier werken nog niet goed. Als ik overal tekst in vul, wordt het geaccepteerd, terwijl fotonummer (max. 2 posities?) en aantal _altijd_ een getal zullen moeten zijn. En waarom bij formaat geen dropdown met de mogelijke formaten?
Ook vind ik het een raar gezicht dat "verwijderen uit bestellijst" doorgestreept staat.

Overigens is je formulier opgemaakt met een tabel; niet helemaal meer van deze tijd. Vreemder vind ik nog dat het formulier helemaal rechts wordt uitgelijnd. Waarom niet gecentreerd?
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

28/01/2012 10:17:23
Quote Anchor link
Hoi mensen, Obelix, de login is goed hoor, die staat in de mail die de klanten ontvangen als de foto's online staan. Iedere klant heeft een andere login en kan enkel zijn foto's bekijken.
Bij formaat komt inderdaad nog een dropdown met daar de stukprijs bij. Verwijderen uit bestellijst moet ook nog afgewerkt worden, maar dat is allemaal voor een volgende stap. Het formulier wordt niet rechts uitgelijnd hoor, links komen de foto's en die zullen niet verschenen zijn. Dat is juist mijn probleem. Als er iets ingevuld wordt dan wordt alles wel aangepast, maar met de 'refresh' verschijnen de foto's niet meer.
Enig idee?

SanThe, ik ga dat eens proberen.

Toevoeging op 28/01/2012 10:23:43:

SanThe, ik krijg nu volgende foutmelding:
Notice: Undefined index: pass in /home/alduid/public_html/sarahgeleyn/werkmap/previews/main3.php on line 25. Dezelfde melding voor line 58 en 98.
Het gaat hem dus om de regel: $fotomap = $_POST['pass']; en dat is nu juist mijn probleem: bij een refresh ben ik mijn variabelen kwijt.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2012 10:27:36
Quote Anchor link
$_POST['pass'] bestaat dus blijkbaar niet. Een $_POST bestaat alleen direct na het submitten van een formulier.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/01/2012 11:09:26
Quote Anchor link
Maar ook zonder login kan ik dus op je fotobestelpagina komen, terwijl ik daar niets te zoeken heb. Zou het anders/beter beveiligen.

Sla die variabele op in een sessie.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

28/01/2012 12:39:25
Quote Anchor link
Ok, bijna begrepen. Wat zet ik dan in het begin van de pagina: "$_SESSION['fotomap'] = $fotomap;" of "$_SESSION['fotomap'] = $_POST['pass'];" ?

En wat doe ik dan met deze regel, met betrekking tot .$fotomap.:
"$files = glob("../JavaPowUpload/Extra/FileProcessingScripts/PHP/UploadedFiles/".$fotomap."/*.*");"
Wordt ".$fotomap." dan "$_SESSION['fotomap']"?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/01/2012 12:42:26
Quote Anchor link
Al geprobeerd ;-)

Wat staat er in $fotomap (of wat moet daar in komen te staan) en wat staat er in $_POST['pass']? Die pass lijkt me een code, of is dat de fotomap?
 
- Jim  -

- Jim -

28/01/2012 13:07:59
Quote Anchor link
Marcus geleyn op 28/01/2012 12:39:25:
Ok, bijna begrepen. Wat zet ik dan in het begin van de pagina: "$_SESSION['fotomap'] = $fotomap;" of "$_SESSION['fotomap'] = $_POST['pass'];" ?

En wat doe ik dan met deze regel, met betrekking tot .$fotomap.:
"$files = glob("../JavaPowUpload/Extra/FileProcessingScripts/PHP/UploadedFiles/".$fotomap."/*.*");"
Wordt ".$fotomap." dan "$_SESSION['fotomap']"?


Eerst controleren of het wachtwoord (en username) overeenstemmen.
Als dat het geval is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// Zet de gegevens van POST['pass'] in de sessie
$_SESSION['pass'] = $_POST['pass'];

Post bestaat n.l. alleen (zoals eerder gezegd) als het forumulier net verstuurd is (net op de knop gedrukt is) daarna niet meer.

Later in de pagina moet je dan referen naar $_SESSION['pass'] ipv $_POST['pass'].
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

28/01/2012 13:34:10
Quote Anchor link
Yep Obelix, $_POST[pass'] is de unieke naam van de fotomap die de klant kan inkijken. Heb ondertussen al wat uitgeprobeerd, maar de ene foutmelding na de andere. Volgens mij mag er in het begin van de pagina niets staan met '... = $_POST['pass']'. Want bij de eerstvolgende refresh is $_POST['pass'] leeg en dus geen foto's meer te zien.

Kun je aub een voorbeeld geven om de inhoud van "$_POST['pass']", die bij het inloggen wordt bepaald, altijd en overal, bij elke refresh opnieuw te kunnen oproepen? Ik zou er heel dankbaar voor zijn.

Deze regel staat bij de inlogpagina en werkt één maal op de bestelpagina: $fotomap = $_POST['pass'];

Wat moet er nu op de bestelpagina komen om bij iedere refresh de inhoud van $fotomap niet kwijt te spelen?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2012 13:50:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
session_start();
if(isset($_POST['pass']))
{

    $_SESSION['pass'] = $_POST['pass'];
}

?>


Als je dit voorin je bestand zet,dan kan je verderop $_SESSION['pass'] gebruiken. Ook na een refresh zal $_SESSION['pass'] nog bestaan.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

28/01/2012 14:08:07
Quote Anchor link
Allemaal al gedaan Jim, bedankt om te reageren trouwens.

bovenaan de inlogpagina heb ik nu onderstaande regel gezet:
$_SESSION['pass'] = $_POST['pass'];

Op de volgende pagina zet ik op regel 28: $fotomap = $_SESSION['pass'];
maar krijg onderstaande foutmelding:

Notice: Undefined variable: _SESSION in /home/alduid/public_html/sarahgeleyn/werkmap/previews/main3.php on line 28
 
- SanThe -

- SanThe -

28/01/2012 14:17:05
Quote Anchor link
session_start() vergeten.
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

28/01/2012 15:05:31
Quote Anchor link
Met session_start() is de foutmelding wel weg, maar verschijnen er helemaal geen foto's meer na het inloggen.
 
Alex Hakkenberg

Alex Hakkenberg

31/01/2012 18:47:26
Quote Anchor link
Plaats de hele code eens?
 
Marcus geleyn

marcus geleyn

01/02/2012 19:53:34
Quote Anchor link
Iedereen bedankt voor de tips, heb mijn fout gevonden.
Zo moest het zijn:

if ($_POST['fotomap'] != "") {
$fotomap = $_POST['fotomap'];
$vfotomap = isset($_POST['fotomap']) ? trim($_POST['fotomap']) : "";
$_SESSION['fotomap'] = $vfotomap;
}
else {
$fotomap = $_SESSION['fotomap'];
}

Zo verschijnen de eerste keer de foto's via $_POST
De tweede keer via de aangemaakte $_SESSION.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2012 20:41:47
Quote Anchor link
Als $_POST['fotomap'] niet bestaat krijg je nog steeds een notice-melding. Er bestaat dan zelfs een kans dat je op $_SESSION['fotomap'] ook een notice-melding krijgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$_SESSION['fotomap'] = isset($_SESSION['fotomap']) ? $_SESSION['fotomap'] : '';
$_SESSION['fotomap'] = isset($_POST['fotomap']) ? trim($_POST['fotomap']) : $_SESSION['fotomap'];
?>


Zo krijg je geen meldingen en kan je overal met $_SESSION['fotomap'] werken.
 
Robin Van den Broeck

Robin Van den Broeck

05/02/2012 22:58:39
Quote Anchor link
Even nog iets extra. Dit is beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(empty($_POST['fotomap'])){
    //Code hier
}
?>
Gewijzigd op 05/02/2012 23:02:55 door Robin Van den Broeck
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.