veilig login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reshad F

Reshad F

13/03/2012 23:18:19
Quote Anchor link
hallo ik ben voor mijn website bezig om een admin gedeelte te bouwen zodat ik makkelijk content kan toevoegen/verwijderen/wijzigen en heb niet altijd mijn laptop met mijn bestanden bij me natuurlijk :)

dus heb ik nu een zo veilig mogelijke login proberen te maken met de vele criteria en tips die hier gegeven wordt en ben tot een stukje php script gekomen en wil aan jullie vragen of dit goed is en zal werken.

hieronder dan het stukje code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');

        $gebruikersnaam = trim($_POST['name']);
        $wachtwoord = trim($_POST['password']);
        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1('password' .$salt);

        if(empty($_POST[$gebruikersnaam])){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(empty($_POST[$wachtwoord])){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT name, password
                   FROM members
                   WHERE name='"
.mysql_real_escape_string($_POST[$gebruikersnaam]). "'
                   "
);
        if($gUser === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (sha1($_POST[$wachtwoord] .$salt)== $pass && ($_POST[$gebruikersnaam])== 'name' ){

        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
    <form method="post" id="loginForm" action="">
          <div>
                <label for="name">Naam:</label>
                <input id="name" name="name" type="text" />
                <?php if(isset($noName)){
                        echo $noName;
                }
?>

          </div>
              <div>
                  <label for="password">Wachtwoord:</label>
                  <input id="password" name="password" type="password" />
                  <?php if(isset($noPassword)){
                          echo $noPassword;
                  }

                  ?>

              </div>

              <div><input type="submit" id="send" name="send" value="login"></div>
          <?php if(isset($noMatch)){
                          echo $noMatch;
                  }

                  if(isset($errDB)){
                      echo $errDB;
                  }

                  ?>

              </form>
    
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 12:15:38
 
- SanThe -

- SanThe -

14/03/2012 00:52:08
Quote Anchor link
Sorry, maar er klopt niet veel van.

- $pass = sha1('password' .$salt);
Dus het wachtwoord is 'password' en dat staat niet in een database.

- if(empty($_POST[$gebruikersnaam])){
$_POST?
Waarschijnlijk bedoel je: if(empty($gebruikersnaam)){
- if(empty($_POST[$wachtwoord])){
Idem.
- mysql_real_escape_string($_POST[$gebruikersnaam])
Idem.

- if($gUser === false){
Er is nog geen query uitgevoerd. $gUser is tekst.

- if (sha1($_POST[$wachtwoord] .$salt)== $pass && ($_POST[$gebruikersnaam])== 'name' ){
Idem $_POST?
En je inlognaam is dus 'name'.
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 08:19:24
Quote Anchor link
Je hebt gelijk santhe ik zag even door alle bomen het bos niet meer denk ik ik ga het even aanpassen!
 
Gerhard l

gerhard l

14/03/2012 08:35:59
Quote Anchor link
En ik zou je password gewoon in de query meenemen, ipv achteraf controleren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$gUser = ("
SELECT
    name, password
FROM
    members
WHERE
    name='" .mysql_real_escape_string(trim($_POST['name'])."',
AND
    password = '".mysql_real_escape_string($pass)."'
");
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 08:50:18
Quote Anchor link
Je doet de empty check op de POST variabelen verkeerd om. Eerst doe je:
$gebruikersnaam = trim($_POST['name']);
en dan gebruik je een empty(). Als de variabele echter niet bestaat gaat je script op bovenstaande al onderuit. Altijd dus EERST controleren met isset(), dan pas gebruiken. En ik zou zoals te doen gebruikelijk ook geen empty gebruiken. Als er niets is ingevuld krijg je gewoon geen record uit de database dus wordt de gebruiker ook niet ingelogd.
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 16:33:02
Quote Anchor link
even alles aangepast en heb het nu zo. maar nu vraag ik mij af als ik de password in de query al controleer hoe weet ik of de wachtwoord wat ik ingevoerd heb gelijk is aan het wachtwoord in de database aangezien het met salt & pepper gecodeerd is.
maakt dit wat uit?

voor de rest hieronder de nieuwe php code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');

        $gebruikersnaam = $_POST['name'];
        $wachtwoord = $_POST['password'];
        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1($wachtwoord .$salt);

        if(!isset($gebruikersnaam)){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(!isset($wachtwoord)){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT
                        name, password
                   FROM
                           members
                   WHERE
                           name = '"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam). "'
                   AND
                        password = '"
.mysql_real_escape_string($pass). "'
                   "
);

        $controle = mysql_query($gUser);

        if($controle === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (mysql_num_rows($controle) > 0){

        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:37:16
Quote Anchor link
Je doet nog steeds de isset op de verkeerde plaats.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/03/2012 16:39:19
Quote Anchor link
Reshadd farid op 14/03/2012 16:33:02:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
        $gebruikersnaam
= $_POST['name'];
        $wachtwoord = $_POST['password'];
    ?>


Sowieso vraag ik me af waarom je dit doet.
 
Jens erd

Jens erd

14/03/2012 16:40:13
Quote Anchor link
Regel 6 en 7 zijn overbodig. Verder kan iedereen die de juiste url kan raden gewoon het systeem binnenkomen, je zult de pagina's moeten beveiligen door gebruik te maken van sessie's.
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 16:40:15
Quote Anchor link
hmm wat bedoel je precies? moet ik de isset gelijk na if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ zetten?

kan je misschien een voorbeeld geven?

Toevoeging op 14/03/2012 16:43:54:

@jens de sessie komt er inderdaad nog in het ging hier nog even om qua wachtwoord beveiliging en controle van invoer

@obelix ik weet dat het normaal gesproken beter in de query kan verwerken maar kom ik daarmee niet in de problemen als ik de wachtwoord eruit haal?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 16:44:24
Quote Anchor link
Eerst testen, dan gebruiken. Of eerst gebruiken, dan testen. Wat denk jij dat de juiste volgorde is?

Jij doet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        $gebruikersnaam
= $_POST['name'];
        if(!isset($gebruikersnaam)){
            $noName = "vul uw naam in";
        }

?>

Ik zeg dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        if (isset( $_POST['name'])){
          $gebruikersnaam = $_POST['name'];
        }
else {
          $noName = "vul uw naam in";
        }

?>

Wat is het verschil?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/03/2012 16:49:07
Quote Anchor link
Reshadd farid op 14/03/2012 16:40:15:
@obelix ik weet dat het normaal gesproken beter in de query kan verwerken maar kom ik daarmee niet in de problemen als ik de wachtwoord eruit haal?


Geen idee wat je bedoelt.
De bewerkingen die je loslaat op de variabele die je aanmaakt, kun je ook gewoon toepassen op de $_POST waarde. Waarom de $_POST waarde kopiëren naar een variabele?
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 16:51:44
Quote Anchor link
@erwin ik snap wat je nu bedoelt, ik heb het in de query proberen te verwerken en heb de onnodige variabelen helemaal weggehaald en het in de query geprobeerd te zetten en ik hoop dat het nu goed is ik heb ook gelijk de sessie aangemaakt zodat hij helemaal compleet is :) kunnen jullie kijken of ik nu de salt en pepper er goed inzet ook ?

hierbij de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');


        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1('password' .$salt);

        if(!isset('name')){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(!isset('password')){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT
                        name, password
                   FROM
                           members
                   WHERE
                           name = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['name']). "'
                   AND
                        password = '"
.mysql_real_escape_string(sha1($_POST[$pass .$salt])). "'
                   "
);

        $controle = mysql_query($gUser);

        if($controle === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (mysql_num_rows($controle) > 0){

        $_SESSION['name'] = $naam;
        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>
Gewijzigd op 14/03/2012 16:56:43 door Reshad F
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:14:16
Quote Anchor link
Regel 8, waar komt password nu vandaan? Ik neem aan dat je bedoelt $_POST['password'] (zelfde op regel 10 en 15)
Op regel 27 zit je een beetje fout met je $_POST variabele key.
Op regel 42 gebruik je $naam die niet bestaat.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/03/2012 17:15:07
Quote Anchor link
Reshadd farid op 14/03/2012 16:51:44:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (mysql_num_rows($controle) > 0){
?>

Ik zou niet controleren op >0, maar of het 1 is.
Er is toch maar 1 gebruiker/wachtwoord combinatie mogelijk?
Of heb jij meerdere gebruikers met dezelfde naam en hetzelfde wachtwoord?
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 17:25:36
Quote Anchor link
@obelix ik heb het even aangepast @ erwin ik heb het even allemaal gefixt alleen regel 27 en 42 weet ik niet hoe op te lossen kan je een voorbeeldje geven ?

ik heb regel 24 hierin veranderd
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php password = '" .mysql_real_escape_string(sha1($pass .$salt). "' ?>


hoe moet ik de session dan doen? met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  session_register('name');  ?>
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 17:32:24
Quote Anchor link
regel 27: aangezien je de salt er al bij doet in regel 8, hoef je in regel 27 alleen nog maar de encryptie erop los te laten:
mysql_real_escape_string(sha1($pass)) [edit: had je in $pass staan]
Alleen vraag ik me af of dan die mysql_real_escape_string nog nodig is. Enige rare code die een hacker erin gooit zou al verdwenen moeten zijn door de encryptie, maar dat zou je anders even zelf moeten proberen.

regel 42: hier kan he gewoon $_POST['name'] gebruiken. Je hebt het gecontroleerd en het is een goede gebruikersnaam, dus die kan je nu in je sessie zetten.
$_SESSION['name'] = $_POST['name'];

Session_register moet je niet gebruiken. Is in php 5.4 niets eens meer aanwezig.
Gewijzigd op 14/03/2012 17:33:50 door Erwin H
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 17:37:23
Quote Anchor link
eindresult

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

        include ('connect.php');

        $salt = "#@#123456789876548946234986$$23#423#%FAW%#AWD1314";
        $pass = sha1($_POST['password'] .$salt);

        if(!isset($_POST['name'])){

            $noName = "vul uw naam in";
        }


        if(!isset($_POST['password'])){

            $noPassword = "vul een wachtwoord in";
        }


        $gUser = ("SELECT
                        name, password
                   FROM
                           members
                   WHERE
                           name = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['name']). "'
                   AND
                        password = '"
.mysql_real_escape_string(sha1($_POST['password'])). "'
                   "
);

        $controle = mysql_query($gUser);

        if($controle === false){

            $errDB = "er ging iets fout in de database";
        }


        else {


    if (mysql_num_rows($controle) > 0){

        $_SESSION['name'] = $_POST['name'];
        header("location: http://www.reshadfarid.nl/admin/admin.php");

        exit;

    }


    else {

        $noMatch = "er is geen match gevonden voor desbetreffende wachtwoord en gebruikersnaam";
    }
}
}



    ?>


nu heb ik nog een vraag aangezien ik de enige ben die gebruik gaat maken van de login kan ik dan gewoon zelf een wachtwoord invoegen in mijn database? dus een password 'hardcoded' aanmaken die echoen en in mijn database plakken?
Gewijzigd op 14/03/2012 17:37:52 door Reshad F
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 18:13:50
Quote Anchor link
Maar je password check gaat nu fout, dat weet je toch?
 
Reshad F

Reshad F

14/03/2012 18:20:38
Quote Anchor link
ik zie het. maar wat doe ik fout daarin ?

en hoe zou ik een beveiligde password hardcoded kunnen genereren met hoe ik het nu heb?
 
Erwin H

Erwin H

14/03/2012 18:26:38
Quote Anchor link
Dit doe je:
$pass = sha1($_POST['password'] .$salt);
password = '" .mysql_real_escape_string(sha1($_POST['password'])). "'
(tweede regel een deel van je SQL statement)

Als je het ingegeven password plus de salt in $pass stopt, wat moet je dan in je SQL statement invoegen?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.