Veilig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Beste leden,

ik heb een aantal vragen:


Wat is veiliger?

* een config bestandje CHMODD 0777 geven of de gegevens in de database opslaan?

***********************
Alternatief voor:

MD5, zoals jullie weten is dit niet echt veilig meer...wat kan ik dan het beste gebruike als aternatief voor wachtwoorden etc.

***********************
Is het veilig om:

Een .htaccess bestandje te CHMODDEN tot 0777? dit omdat ik met modrewrite werk en ik een CMS systeem aan het maken ben waarbij er dus soms een pagina toegevoegd moet kunnen worden via admin.paneel.

*********************

Thanx alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:29:04
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/02/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Je bedoelt .htpassword etc?

Umm, ik heb geen idee.

p.s. MD5 is niet heeeel onveilig hoor. Als jij een moeilijke string hebt is dat heel moeilijk te achterhalen.
 
Jens V

Jens V

14/02/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Waarom wil je een config bestandje CHMODen naar 0777?
Sla in je configbestandje je databasegegevens op, en in de database de rest?
Dat is toch meer dan genoeg?

Btw, md5 is wel nog veilig... Naar mijn wete is de source ervan nog altijd niet uitgelekt...

Jens
 
Frank -

Frank -

14/02/2008 16:30:00
Quote Anchor link
md5 is voor de gemiddelde website meer dan genoeg. Het probleem zit hem meer in onveilige (lees: korte en weinig gevarieerde) wachtwoorden. Wanneer jouw website en jouw database goed zijn beveiligd, kan niemand de md5-hash achterhalen, ze kunnen daar niet bijkomen.

Dat md5 voor banken e.d. niet meer voldoet, dat is een feit, er zijn slimme methodes om een hash na te maken. Dat geldt inmiddels ook voor sha1, maar zoals voor iedere methode, veiligheid staat of valt met de input: het wachtwoord in dit geval.

Wat md5 met een source heeft te maken, is mij een raadsel.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 16:33:00
Quote Anchor link
@jens
#waarom ik het config bestandje wil CHMODDEN is omdat het een CMS syteem is waarbij het dus aanpasbaar moet zijn via adminpaneel
#Er zijn al genoeg mogelijkheden om je md5 code te laten/kunnen cracken...met 98% kans op crack..Dus ik ben hier nogal huiverig voor.

@gerben
ik gebruik een modrewrite functie in .htaccess (is een vergelijkbaar iets als .htpw) hierbij overschrijf ik de normale link zo:

De oude link:

http://www.site.nl/?page=pagina.php

naar:

http://www.site.nl/php/titel/
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/02/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Er zijn geen md5-hash crackers. Dit zijn alleen databases met voorbeelden.. en dat is dat brute forcen.

Maar als je er voor zorgt dat de passwoorden goed zijn en bijvoorbeeld een salt meegeeft, dan is 'r niks aan de hand.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 16:44:00
Quote Anchor link
ok een salt...dat is een optie dan bedoel je:

$combi = "1234asdf1132431sasdaa";
$pw = md5($_POST['pw']sha1($combi));

??
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/02/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Ik gooi zelf vaak een gegenereerde salt (dus de salt wisselt, ook qua lengte) in de database bij een user. In die salt zitten Altijd speciale tekens, wat het cracken van een hash al weer lastiger maakt, of in elk geval duurt het langer.

Bij inloggen wordt het pwd samengevoegd met de salt voor de specifieke user, komt die dan overeen dan moet het haast goed zitten. Daarnaast, komt een hacker erachter (bij gebruik van 1 unieke salt) wat de salt is, dan wordt het cracken al weeer een stuk gemakkelijker. Daarom die unieke salt.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 17:02:00
Quote Anchor link
ok heel goed...dus dan sla je de salt apart op in de db onder users? en verwerkt in het wachtwoord?
en als ik het dan goed begrijp:

bij inloggen vraag je om login... vraag je om het wachtwoord en login...
de salt haal je dus weer op uit de db en controlleerd het wachtwoord en de salt tesamen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 17:04:00
Quote Anchor link
ok ik denk dat het md5 verhaal wel goed komt nu de andere vragen nog..: who knows?

Wat is veiliger?

* een config bestandje CHMODD 0777 geven of de gegevens in de database opslaan?

***********************
Is het veilig om:

Een .htaccess bestandje te CHMODDEN tot 0777? dit omdat ik met modrewrite werk en ik een CMS systeem aan het maken ben waarbij er dus soms een pagina toegevoegd moet kunnen worden via admin.paneel.

*********************
 
Frank -

Frank -

14/02/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Een bestand geef je geen 0777-rechten, dat is smeken om hacks.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 17:17:00
Quote Anchor link
ok...dus dan is het het beste het op te slaan in de database

*************************

En voor die chmodd moet ik dan maar wat anders gaan verzinnen.

***********************


thanx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.