Veilig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 16:17:00
Quote Anchor link
Beste leden,

ik heb een aantal vragen:


Wat is veiliger?

* een config bestandje CHMODD 0777 geven of de gegevens in de database opslaan?

***********************
Alternatief voor:

MD5, zoals jullie weten is dit niet echt veilig meer...wat kan ik dan het beste gebruike als aternatief voor wachtwoorden etc.

***********************
Is het veilig om:

Een .htaccess bestandje te CHMODDEN tot 0777? dit omdat ik met modrewrite werk en ik een CMS systeem aan het maken ben waarbij er dus soms een pagina toegevoegd moet kunnen worden via admin.paneel.

*********************

Thanx alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:19:58
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/02/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Je bedoelt .htpassword etc?

Umm, ik heb geen idee.

p.s. MD5 is niet heeeel onveilig hoor. Als jij een moeilijke string hebt is dat heel moeilijk te achterhalen.
 
Jens V

Jens V

14/02/2008 16:20:00
Quote Anchor link
Waarom wil je een config bestandje CHMODen naar 0777?
Sla in je configbestandje je databasegegevens op, en in de database de rest?
Dat is toch meer dan genoeg?

Btw, md5 is wel nog veilig... Naar mijn wete is de source ervan nog altijd niet uitgelekt...

Jens
 
Frank -

Frank -

14/02/2008 16:30:00
Quote Anchor link
md5 is voor de gemiddelde website meer dan genoeg. Het probleem zit hem meer in onveilige (lees: korte en weinig gevarieerde) wachtwoorden. Wanneer jouw website en jouw database goed zijn beveiligd, kan niemand de md5-hash achterhalen, ze kunnen daar niet bijkomen.

Dat md5 voor banken e.d. niet meer voldoet, dat is een feit, er zijn slimme methodes om een hash na te maken. Dat geldt inmiddels ook voor sha1, maar zoals voor iedere methode, veiligheid staat of valt met de input: het wachtwoord in dit geval.

Wat md5 met een source heeft te maken, is mij een raadsel.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 16:33:00
Quote Anchor link
@jens
#waarom ik het config bestandje wil CHMODDEN is omdat het een CMS syteem is waarbij het dus aanpasbaar moet zijn via adminpaneel
#Er zijn al genoeg mogelijkheden om je md5 code te laten/kunnen cracken...met 98% kans op crack..Dus ik ben hier nogal huiverig voor.

@gerben
ik gebruik een modrewrite functie in .htaccess (is een vergelijkbaar iets als .htpw) hierbij overschrijf ik de normale link zo:

De oude link:

http://www.site.nl/?page=pagina.php

naar:

http://www.site.nl/php/titel/
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/02/2008 16:36:00
Quote Anchor link
Er zijn geen md5-hash crackers. Dit zijn alleen databases met voorbeelden.. en dat is dat brute forcen.

Maar als je er voor zorgt dat de passwoorden goed zijn en bijvoorbeeld een salt meegeeft, dan is 'r niks aan de hand.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 16:44:00
Quote Anchor link
ok een salt...dat is een optie dan bedoel je:

$combi = "1234asdf1132431sasdaa";
$pw = md5($_POST['pw']sha1($combi));

??
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/02/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Ik gooi zelf vaak een gegenereerde salt (dus de salt wisselt, ook qua lengte) in de database bij een user. In die salt zitten Altijd speciale tekens, wat het cracken van een hash al weer lastiger maakt, of in elk geval duurt het langer.

Bij inloggen wordt het pwd samengevoegd met de salt voor de specifieke user, komt die dan overeen dan moet het haast goed zitten. Daarnaast, komt een hacker erachter (bij gebruik van 1 unieke salt) wat de salt is, dan wordt het cracken al weeer een stuk gemakkelijker. Daarom die unieke salt.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 17:02:00
Quote Anchor link
ok heel goed...dus dan sla je de salt apart op in de db onder users? en verwerkt in het wachtwoord?
en als ik het dan goed begrijp:

bij inloggen vraag je om login... vraag je om het wachtwoord en login...
de salt haal je dus weer op uit de db en controlleerd het wachtwoord en de salt tesamen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tim Groot
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 17:04:00
Quote Anchor link
ok ik denk dat het md5 verhaal wel goed komt nu de andere vragen nog..: who knows?

Wat is veiliger?

* een config bestandje CHMODD 0777 geven of de gegevens in de database opslaan?

***********************
Is het veilig om:

Een .htaccess bestandje te CHMODDEN tot 0777? dit omdat ik met modrewrite werk en ik een CMS systeem aan het maken ben waarbij er dus soms een pagina toegevoegd moet kunnen worden via admin.paneel.

*********************
 
Frank -

Frank -

14/02/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Een bestand geef je geen 0777-rechten, dat is smeken om hacks.
 
Tim Groot

Tim Groot

14/02/2008 17:17:00
Quote Anchor link
ok...dus dan is het het beste het op te slaan in de database

*************************

En voor die chmodd moet ik dan maar wat anders gaan verzinnen.

***********************


thanx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.