veilige login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 18:55:21
Quote Anchor link
Hoi,
Ik ben bezig een login script te maken.
Nu lees ik vaak wat over session hijacking e.d.
Hoe kun je een loginsysteem veilig maken? (korte uitleg vind ik voldoende)
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 16:26:20
 
Jaron T

Jaron T

11/01/2011 18:57:51
Quote Anchor link
Ook de sessie opslaan in een database.. en controleren of die waarde overeenkomen.
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 18:59:25
Quote Anchor link
ah ok

Wat voor sessie moet dan precies opgeslagen worden in de database? (ik bedoel dus wat moet er in die essie staan?, een random code?)
ik heb al een sessie met de memberid van de gebruiker, wat voor sessies moet ik nog meer gebruiken?
is een met het IP ook nodig?
Gewijzigd op 11/01/2011 19:16:41 door Crude Oil
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 19:28:24
Quote Anchor link
Ikzelf doe het volgende:

Ik sla bij een goede inlog op:
- Een cookie op met een hash (md5(), en uniqueid() op
- Een cookie met ID

En ik maak vervolgens in de database een record in de seeie tabel aan met diezelfde data.

Vervolgens heb ik een check_login() functie gemaakt die kijkt of de cookie overeenkomt met de inhoud uit de database. Zo ja: ingelogd (true)....

Als extraatje heb ik een optie die ik standaard aangevinkt houd met: IP-lock.
Hierbij wordt deze sessie aan het IP zelf gelocked, zodat deze niet werkt op een ander IP (als iemand cookies zou jatten).

Allemaal te vinden op http://multisess.clayweb.nl, alleen is de code wat verouderd :P
Gewijzigd op 11/01/2011 19:28:58 door - Ariën -
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 19:29:52
Quote Anchor link
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?
 
Roel -

Roel -

11/01/2011 19:31:21
Quote Anchor link
Ik heb de browser en het IP-adres opgeslagen in een sessie. En ook nog een willekeurige code die in de database wordt gezet bij het inloggen en in een sessie.

Als een van deze gegevens niet met elkaar overeenkomen, wordt de sessie gestopt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 19:55:57
Quote Anchor link
Olie koning op 11/01/2011 19:29:52:
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?

Correct. De gebruiker heeft daar dan controle over, en zou dan zijn sessie die hij op school had gemaakt nog thuis kunnen afsluiten.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 20:51:06
Quote Anchor link
Ik dump de Sessies + ip altijd in een tabel,
controleer of sessie overeenkomt met Sessie in Database + extra controle of sessie
in de User Table en die in Session table de zelfde waarde hebben.

anders Uitloggen en een melden geven dat de Sessie is verlopen.
Gewijzigd op 11/01/2011 20:51:43 door Dindong Veter
 
Crude Oil

Crude Oil

11/01/2011 20:56:02
Quote Anchor link
- Aar - op 11/01/2011 19:55:57:
Olie koning op 11/01/2011 19:29:52:
dank voor deze uitleg. Je gebruikt cookies in plaats van sessions?

Correct. De gebruiker heeft daar dan controle over, en zou dan zijn sessie die hij op school had gemaakt nog thuis kunnen afsluiten.


kan dat?
dat wist ik nog niet
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 20:57:19
Quote Anchor link
Olie koning op 11/01/2011 20:56:02:
kan dat?
dat wist ik nog niet


Ligt eraan, ik zelf controleer ook nog de IP Adress
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/01/2011 21:41:07
Quote Anchor link
Ik ook, als optie...

Zit geloof ik nog niet in de versie zelf die ik ter download aanbiedt.
 
Dindong Veter

Dindong Veter

11/01/2011 21:43:50
Quote Anchor link
Ik vind mijn Beveiliging wel wat overdreven, maar ja liever te veilig als te onveilig.

inloggen =>

Dump session tabel: session key (random), session_id (user id md5 en unique id) ip adress

Dump User Tabel: update Session en Ipadress

als session key en session niet overeenkomen uitloggen, als ip niet overeen komt ook, als user id niet overeenkomt ook

enzevoort.
Gewijzigd op 11/01/2011 21:45:44 door Dindong Veter
 
Crude Oil

Crude Oil

12/01/2011 18:46:42
Quote Anchor link
Paul L op 11/01/2011 21:43:50:
Ik vind mijn Beveiliging wel wat overdreven, maar ja liever te veilig als te onveilig.

inloggen =>

Dump session tabel: session key (random), session_id (user id md5 en unique id) ip adress

Dump User Tabel: update Session en Ipadress

als session key en session niet overeenkomen uitloggen, als ip niet overeen komt ook, als user id niet overeenkomt ook

enzevoort.


en waarom dan zowel een session_key als een session_id?



Toevoeging op 12/01/2011 20:51:30:

Hoe moet je de sessies overigens verwijderen? met session_destroy? of met session_unset?
 
Dindong Veter

Dindong Veter

12/01/2011 22:04:05
Quote Anchor link
session_id = User id
session_key = Random String bij het inloggen

met session_destroy(); verwijder je alle sessie

met session_unset kun je een door jouw aangewezen sessie verwijderen

d.m.v unset($_SESSION['tim']);
 
- Jim  -

- Jim -

12/01/2011 23:46:41
Quote Anchor link
@Paul,

vind je het wel veilig om gebruikersgegevens in je sessie op te slaan?
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...
Een IP-adres kan door meerdere bezoekers gebruikt worden.
En het User-ID dat erin staat kan ook 'nuttig' gebruikt worden.
Het lijkt dan wel veilig, maar met bruteforce kan er nog veel informatie vrijkomen.

Persoonlijk gebruik ik een volledig random token in de sessie waarmee de gebruiker wordt gevalideerd op de database. Alleen nutteloze informatie in de sessie, en alles wat bruikbaar is in de database opslaan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2011 00:51:54
Quote Anchor link
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...
 
Crude Oil

Crude Oil

13/01/2011 07:52:52
Quote Anchor link
Paul L op 12/01/2011 22:04:05:
session_id = User id
session_key = Random String bij het inloggen


duidelijk, ik had session_id verkeerd begrepen :)
 
- Dave -

- Dave -

13/01/2011 09:14:51
Quote Anchor link
- Aar - op 13/01/2011 00:51:54:
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...


Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.
Gewijzigd op 13/01/2011 09:15:07 door - Dave -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/01/2011 09:37:21
Quote Anchor link
- Dave - op 13/01/2011 09:14:51:
- Aar - op 13/01/2011 00:51:54:
Quote:
Een MD5 string kan ook met brute force gehacked worden...


Totdat je een 'salt' gebruikt...


Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.

Was dat niet zo dat dat maanden tot jaren kon duren?
Hoe langer de 'salt' en je passwoord, hoe lastiger het wordt om te brute-forcen.
Gewijzigd op 13/01/2011 09:38:04 door - Ariën -
 
Jens V

Jens V

13/01/2011 10:17:00
Quote Anchor link
- Dave - op 13/01/2011 09:14:51:
Is ook geen probleem. Gewoon met een goede GPU brute forcen en de goede programma vinden.
Is maar net wat een hacker ervoor over heeft.


Ben ik dat of is een GPU een Graphics Processing Unit? Iets wat dus helemaal niets hoeft te kraken.. Ik denk dat je een CPU bedoelt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/01/2011 10:25:15
Quote Anchor link
Ik heb even snel deze topic bekeken... correct me if I'm wrong. Het lijkt erop dat jullie als iemand eenmaal is ingelogd een 'validatiecode' opslaan in de database. Controleren jullie dan bij iedere pagina aanroep aan de hand van de gegevens in de database of iemand is ingelogd?
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.