Veiligste manier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

31/07/2017 23:31:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen

Een jaartje terug ben ik met php beginnen werken.
Ik heb in mijn vrije tijd al veel projecten afgemaakt.

Soms zet ik php scripts in een html bestand en echo de juiste tekst die in de html weergegeven moet worden en soms stuur ik met javascipt een xml request naar een apart php bestand en stuur dan json terug.

Nu is mijn vraag wat de beste, snelste en veiligste manier van werken is?

Alvast bedankt

Groetjes Yorick
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 23:45:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2017 23:40:06
Quote Anchor link
Het ligt een beetje aan je applicatie die je in elkaar zet, hoe de output verwerkt wordt en eruit moet komen.

Ikzelf heb een eigen MVC frameworkje gebouwd, waarin ik de view in Smarty templates (tegenwoordig zou ik Twig gebruiken) verwerk. Maar als de output JSON is, dan zorg ik gewoon voor die output en heb ik Smarty niet nodig.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/07/2017 23:56:10
Quote Anchor link
Zo ver ik weet kan je geen PHP-code in een html-bestand gebruiken.
Andersom kan wel.
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

01/08/2017 00:01:43
Quote Anchor link
@Ariën: Mijn applicatie werkt vooral met mysql database.

Met javascript en html bouw ik de website op.
Met php haal ik een variabel aantal gegevens uit de database of voeg data toe.

Ik weet niet welke manier het veiligste tegen hackers.


@Pipo Clown: Ik heb het fout verwoord. Het gaat wel degelijk over een .php bestand. Hierin staat een html/javascipt website met stukjes php script
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2017 00:13:29
Quote Anchor link
Het maakt niet uit welke manier je toepast, als je maar op bewust bent op veiligheidsfouten.

@Pipo: Dat kan wel met dit in htaccess: "AddType application/x-httpd-php .html .htm", maar het is best zinloos. Als je html-extenties wilt tonen kan je je beter richten op mod_rewrite waarmee de URL alleen maar herschrijft.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/08/2017 01:22:38
Quote Anchor link
Zolang je je bedient van het adagium filter input, escape output kom je een heel eind.

Wat houdt dit in?

Filter Input
Indien je bepaalde invoer en/of invoer van een bepaalde vorm verwacht, bijvoorbeeld je verwacht een numerieke querystring-variabele "id" op grond waarvan je een database-item laadt, dan controleer en filter je hier op. Je controleert dus zowel op het bestaan van $_GET['id'] en ook of deze variabele een numerieke waarde bevat (dit kan op verschillende manieren). Indien NIET aan deze voorwaarden is voldaan zou je applicatie een fout moeten genereren of zou deze dit moeten ondervangen. Het heeft in ieder geval geen zin om bijbehorende query uit te voeren, want $_GET['id'] is niet beschikbaar of ongeschikt.

Dit principe geldt ook voor de verwerking van formulier-invoer, initialisatie van gegevens et cetera. Eigenlijk zou je in alles wat je doet jezelf moeten afvragen: moet ik hier filteren / iets controleren?

Escape Output
Dit is eigenlijk de tegenhanger van filter input. Ten eerste moet je je te allen tijde bewust zijn van het feit dat je altijd in een context werkt. Bijvoorbeeld je bent een HTML-document aan het opbouwen, dan ben je in de HTML-context bezig. Of je doet iets met JavaScript (JS-context) of je bent een query aan het opbouwen (SQL-context).

In al deze contexten zijn er speciale karakters die speciale betekenissen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de karakters <, >, & en " in HTML. Deze hebben mogelijk een betekenis die verder voert dan bijvoorbeeld enkel "het kleiner dan teken". Dit kan het begin zijn van een HTML-tag. Vaak is het verstandig om dit soort speciale karakters te ontdoen van hun speciale betekenis binnen die context. Te meer als deze invoer afkomstig is van eindgebruikers (User Input).

Elke context heeft speciale escaping-functies om data te ontdoen van de speciale betekenis die deze data mogelijk heeft. Zo is daar htmlspecialchars() voor het onschadelijk maken van HTML en de _real_escape_string() functies voor MySQL.

Het is echter HEEL BELANGRIJK dat deze escaping-functies op de juiste manier toegepast worden. De correcte werking van het escapen van data hangt namelijk nog van iets anders af: de character encoding. Dit is de opslagmethode van data in het geheugen. Afhankelijk van de character encoding kan een karakter (bijvoorbeeld ë) verschillende encoderingen (representaties in het geheugen) hebben, maar op je scherm zie je nog steeds een ë, mits je document voorzien is van een aanduiding van een overeenkomstige character encoding, bijvoorbeeld door middel van een meta-tag of een PHP header().

De beste manier is om altijd expliciet te vermelden om welke character encoding het gaat.

Ingeval van PHP waarbij je html wilt escapen met behulp van htmlspecialchars() kun je dit aangeven d.m.v. de derde parameter.

Ingeval je iets wilt escapen in een SQL-string (om het onderscheid te maken tussen SQL en DATA om zodoende SQL-injectie te voorkomen) moet je bij het maken van een connectie aangeven in welke character encoding je wenst te communiceren. Dit doe je doorgaans door middel van een _set_charset() methode net na het maken van een connectie of door een charset-parameter op te nemen in je DSN indien je van PDO gebruik maakt. De character encoding instellen na afloop van het maken van een connectie met behulp van SET NAMES of iets dergelijks is de verkeerde manier!

En om dingen nog complexer te maken dien je _real_escape_string() functies ALTIJD te gebruiken in combinatie met quotes. Het een is namelijk niet veilig zonder het ander, de _real_escape_string() functies zijn namelijk geen wondermiddel en ESCAPEN NIETS ALS ER NIETS TE ESCAPEN VALT.

Als je op enigerlei wijze de volgende string in een query kunt krijgen dan is SQL-injectie mogelijk als je wel _real_escape_string() toepast, maar geen quotes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
OR 1=1

Dit komt namelijk omdat _real_escape_string() geen karakters escaped in bovenstaande string. Deze DATA zal dus (door het ontbreken van extra quotes) als SQL geinterpreteerd worden waarmee de SQL-injectie in principe is geslaagd.

En tot slot: Never Trust User Input. Simpelweg omdat je gebruikersdata eenmaal in je database hebt gekregen wil niet zeggen dat deze ineens onschadelijk is dus wanneer je deze weer uitleest (om bijvoorbeeld in een HTML-document te worden weergegeven) begint het spel opnieuw: deze zal opgehaald moeten worden met de character encoding die je in het document wilt gebruiken en zal vervolgens in overeenkomstige character encoding ge-escaped moeten worden bij het weergeven, tenzij je de gebruiker voldoende vertrouwt en/of dat het daadwerkelijk de bedoeling is dat deze zelf HTML kan schrijven. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen mogelijk maar deze zouden dan wel gedocumenteerd moeten worden.
Gewijzigd op 01/08/2017 01:28:43 door Thomas van den Heuvel
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

01/08/2017 17:18:24
Quote Anchor link
@Thomas van den Heuvel

Bedankt voor je uitleg.

Ik had al een beetje gehoord over deze veiligheidsfuncties maar ik wist nooit wanneer ik deze moest gebruiken. Nu weet ik het dus wel.

Als ik je uitleg goed begrijp, maakt het eigenlijk niet uit of ik werk met een aparte php pagina of niet?
Ik moet gewoon altijd zorgen dat mijn data niet gehackt kan worden?

Of heb ik het fout begrepen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/08/2017 19:30:42
Quote Anchor link
Hoe je de (pagina-)opbouw van je website organiseert en hoe je deze beveiligt zijn in principe twee verschillende dingen ja. Wel moet je je natuurlijk bewust zijn van het feit dat alles wat in de publieke webdirectory staat opvraagbaar is (tenzij je directories, bestanden en/of bestandstypen afschermt met bepaalde voorzieningen maar je zou dit soort gevoelige bestanden natuurlijk ook buiten de publieke webdirectory kunnen parkeren).

Je hoeft er niet per se voor te zorgen dat je data niet gehacked kan worden in die zin dat je op voorhand alles desinfecteert met DDT zodat alles morsdood is - escape-on-input bijvoorbeeld (data op voorhand permanent onschadelijk maken) is meestal niet wenselijk (omdat je af en toe niet weet in welke context deze gebruikt gaat worden, op voorhand escapen voor een specifieke context is dan ook niet verstandig).

Wel moet je er voor zorgen dat je er altijd rekening mee houdt dat deze data potentieel gevaarlijk is, en vervolgens neem je passende maatregelen (waar nodig input filtering en output escaping).

Op het moment dat deze bewustwording er is, en je je altijd elke keer afvraagt "hee, dit is data uit bron X, moet hier iets speciaals mee" (en hier vervolgens op acteert, uiteraard) dan ben je al een heel eind.
Gewijzigd op 01/08/2017 19:31:47 door Thomas van den Heuvel
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

03/08/2017 21:59:27
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitleg. Het heeft me echt verder geholpen.

Ik heb nog één vraag.

Je zei dat inhoud in je webdirectory altijd opvraagbaar is.
Kan je php code dan ook opvragen?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/08/2017 22:37:55
Quote Anchor link
De code niet, maar scripts an sich zijn direct aan te roepen. Dat is iets om mee rekening te houden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/08/2017 22:59:16
Quote Anchor link
Als de scripts voorzien zijn van .php extentie op het eind, dan is alles vrij veilig. Dus geen .inc als extentie, bij includes, wat soms nog wel eens gebeurt. Dat kan je dan moeiteloos uitlezen.

Maar je moet wel rekening houden dat je geen lekken openzet waarmee mensen files op de server kunnen uitlezen, zoals bijvoorbeeld met $_GET i.c.m. met file-functies.
Gewijzigd op 03/08/2017 22:59:45 door - Ariën -
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

04/08/2017 12:42:38
Quote Anchor link
Al mijn vragen zijn nu beantwoord.

Bedankt iedereen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.