Veiligste manier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

31/07/2017 23:31:59
Quote Anchor link
Hallo iedereen

Een jaartje terug ben ik met php beginnen werken.
Ik heb in mijn vrije tijd al veel projecten afgemaakt.

Soms zet ik php scripts in een html bestand en echo de juiste tekst die in de html weergegeven moet worden en soms stuur ik met javascipt een xml request naar een apart php bestand en stuur dan json terug.

Nu is mijn vraag wat de beste, snelste en veiligste manier van werken is?

Alvast bedankt

Groetjes Yorick
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:12:19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/07/2017 23:40:06
Quote Anchor link
Het ligt een beetje aan je applicatie die je in elkaar zet, hoe de output verwerkt wordt en eruit moet komen.

Ikzelf heb een eigen MVC frameworkje gebouwd, waarin ik de view in Smarty templates (tegenwoordig zou ik Twig gebruiken) verwerk. Maar als de output JSON is, dan zorg ik gewoon voor die output en heb ik Smarty niet nodig.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

31/07/2017 23:56:10
Quote Anchor link
Zo ver ik weet kan je geen PHP-code in een html-bestand gebruiken.
Andersom kan wel.
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

01/08/2017 00:01:43
Quote Anchor link
@Ariën: Mijn applicatie werkt vooral met mysql database.

Met javascript en html bouw ik de website op.
Met php haal ik een variabel aantal gegevens uit de database of voeg data toe.

Ik weet niet welke manier het veiligste tegen hackers.


@Pipo Clown: Ik heb het fout verwoord. Het gaat wel degelijk over een .php bestand. Hierin staat een html/javascipt website met stukjes php script
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/08/2017 00:13:29
Quote Anchor link
Het maakt niet uit welke manier je toepast, als je maar op bewust bent op veiligheidsfouten.

@Pipo: Dat kan wel met dit in htaccess: "AddType application/x-httpd-php .html .htm", maar het is best zinloos. Als je html-extenties wilt tonen kan je je beter richten op mod_rewrite waarmee de URL alleen maar herschrijft.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/08/2017 01:22:38
Quote Anchor link
Zolang je je bedient van het adagium filter input, escape output kom je een heel eind.

Wat houdt dit in?

Filter Input
Indien je bepaalde invoer en/of invoer van een bepaalde vorm verwacht, bijvoorbeeld je verwacht een numerieke querystring-variabele "id" op grond waarvan je een database-item laadt, dan controleer en filter je hier op. Je controleert dus zowel op het bestaan van $_GET['id'] en ook of deze variabele een numerieke waarde bevat (dit kan op verschillende manieren). Indien NIET aan deze voorwaarden is voldaan zou je applicatie een fout moeten genereren of zou deze dit moeten ondervangen. Het heeft in ieder geval geen zin om bijbehorende query uit te voeren, want $_GET['id'] is niet beschikbaar of ongeschikt.

Dit principe geldt ook voor de verwerking van formulier-invoer, initialisatie van gegevens et cetera. Eigenlijk zou je in alles wat je doet jezelf moeten afvragen: moet ik hier filteren / iets controleren?

Escape Output
Dit is eigenlijk de tegenhanger van filter input. Ten eerste moet je je te allen tijde bewust zijn van het feit dat je altijd in een context werkt. Bijvoorbeeld je bent een HTML-document aan het opbouwen, dan ben je in de HTML-context bezig. Of je doet iets met JavaScript (JS-context) of je bent een query aan het opbouwen (SQL-context).

In al deze contexten zijn er speciale karakters die speciale betekenissen hebben. Denk bijvoorbeeld aan de karakters <, >, & en " in HTML. Deze hebben mogelijk een betekenis die verder voert dan bijvoorbeeld enkel "het kleiner dan teken". Dit kan het begin zijn van een HTML-tag. Vaak is het verstandig om dit soort speciale karakters te ontdoen van hun speciale betekenis binnen die context. Te meer als deze invoer afkomstig is van eindgebruikers (User Input).

Elke context heeft speciale escaping-functies om data te ontdoen van de speciale betekenis die deze data mogelijk heeft. Zo is daar htmlspecialchars() voor het onschadelijk maken van HTML en de _real_escape_string() functies voor MySQL.

Het is echter HEEL BELANGRIJK dat deze escaping-functies op de juiste manier toegepast worden. De correcte werking van het escapen van data hangt namelijk nog van iets anders af: de character encoding. Dit is de opslagmethode van data in het geheugen. Afhankelijk van de character encoding kan een karakter (bijvoorbeeld ë) verschillende encoderingen (representaties in het geheugen) hebben, maar op je scherm zie je nog steeds een ë, mits je document voorzien is van een aanduiding van een overeenkomstige character encoding, bijvoorbeeld door middel van een meta-tag of een PHP header().

De beste manier is om altijd expliciet te vermelden om welke character encoding het gaat.

Ingeval van PHP waarbij je html wilt escapen met behulp van htmlspecialchars() kun je dit aangeven d.m.v. de derde parameter.

Ingeval je iets wilt escapen in een SQL-string (om het onderscheid te maken tussen SQL en DATA om zodoende SQL-injectie te voorkomen) moet je bij het maken van een connectie aangeven in welke character encoding je wenst te communiceren. Dit doe je doorgaans door middel van een _set_charset() methode net na het maken van een connectie of door een charset-parameter op te nemen in je DSN indien je van PDO gebruik maakt. De character encoding instellen na afloop van het maken van een connectie met behulp van SET NAMES of iets dergelijks is de verkeerde manier!

En om dingen nog complexer te maken dien je _real_escape_string() functies ALTIJD te gebruiken in combinatie met quotes. Het een is namelijk niet veilig zonder het ander, de _real_escape_string() functies zijn namelijk geen wondermiddel en ESCAPEN NIETS ALS ER NIETS TE ESCAPEN VALT.

Als je op enigerlei wijze de volgende string in een query kunt krijgen dan is SQL-injectie mogelijk als je wel _real_escape_string() toepast, maar geen quotes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
OR 1=1

Dit komt namelijk omdat _real_escape_string() geen karakters escaped in bovenstaande string. Deze DATA zal dus (door het ontbreken van extra quotes) als SQL geinterpreteerd worden waarmee de SQL-injectie in principe is geslaagd.

En tot slot: Never Trust User Input. Simpelweg omdat je gebruikersdata eenmaal in je database hebt gekregen wil niet zeggen dat deze ineens onschadelijk is dus wanneer je deze weer uitleest (om bijvoorbeeld in een HTML-document te worden weergegeven) begint het spel opnieuw: deze zal opgehaald moeten worden met de character encoding die je in het document wilt gebruiken en zal vervolgens in overeenkomstige character encoding ge-escaped moeten worden bij het weergeven, tenzij je de gebruiker voldoende vertrouwt en/of dat het daadwerkelijk de bedoeling is dat deze zelf HTML kan schrijven. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen mogelijk maar deze zouden dan wel gedocumenteerd moeten worden.
Gewijzigd op 01/08/2017 01:28:43 door Thomas van den Heuvel
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

01/08/2017 17:18:24
Quote Anchor link
@Thomas van den Heuvel

Bedankt voor je uitleg.

Ik had al een beetje gehoord over deze veiligheidsfuncties maar ik wist nooit wanneer ik deze moest gebruiken. Nu weet ik het dus wel.

Als ik je uitleg goed begrijp, maakt het eigenlijk niet uit of ik werk met een aparte php pagina of niet?
Ik moet gewoon altijd zorgen dat mijn data niet gehackt kan worden?

Of heb ik het fout begrepen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/08/2017 19:30:42
Quote Anchor link
Hoe je de (pagina-)opbouw van je website organiseert en hoe je deze beveiligt zijn in principe twee verschillende dingen ja. Wel moet je je natuurlijk bewust zijn van het feit dat alles wat in de publieke webdirectory staat opvraagbaar is (tenzij je directories, bestanden en/of bestandstypen afschermt met bepaalde voorzieningen maar je zou dit soort gevoelige bestanden natuurlijk ook buiten de publieke webdirectory kunnen parkeren).

Je hoeft er niet per se voor te zorgen dat je data niet gehacked kan worden in die zin dat je op voorhand alles desinfecteert met DDT zodat alles morsdood is - escape-on-input bijvoorbeeld (data op voorhand permanent onschadelijk maken) is meestal niet wenselijk (omdat je af en toe niet weet in welke context deze gebruikt gaat worden, op voorhand escapen voor een specifieke context is dan ook niet verstandig).

Wel moet je er voor zorgen dat je er altijd rekening mee houdt dat deze data potentieel gevaarlijk is, en vervolgens neem je passende maatregelen (waar nodig input filtering en output escaping).

Op het moment dat deze bewustwording er is, en je je altijd elke keer afvraagt "hee, dit is data uit bron X, moet hier iets speciaals mee" (en hier vervolgens op acteert, uiteraard) dan ben je al een heel eind.
Gewijzigd op 01/08/2017 19:31:47 door Thomas van den Heuvel
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

03/08/2017 21:59:27
Quote Anchor link
Bedankt voor je uitleg. Het heeft me echt verder geholpen.

Ik heb nog één vraag.

Je zei dat inhoud in je webdirectory altijd opvraagbaar is.
Kan je php code dan ook opvragen?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

03/08/2017 22:37:55
Quote Anchor link
De code niet, maar scripts an sich zijn direct aan te roepen. Dat is iets om mee rekening te houden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/08/2017 22:59:16
Quote Anchor link
Als de scripts voorzien zijn van .php extentie op het eind, dan is alles vrij veilig. Dus geen .inc als extentie, bij includes, wat soms nog wel eens gebeurt. Dat kan je dan moeiteloos uitlezen.

Maar je moet wel rekening houden dat je geen lekken openzet waarmee mensen files op de server kunnen uitlezen, zoals bijvoorbeeld met $_GET i.c.m. met file-functies.
Gewijzigd op 03/08/2017 22:59:45 door - Ariën -
 
Yorick Scheyltjens

Yorick Scheyltjens

04/08/2017 12:42:38
Quote Anchor link
Al mijn vragen zijn nu beantwoord.

Bedankt iedereen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.