Veld validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Hallo,

Het is misschien stom, maar ik zoek een wat geavanceerdere (lees: betere) manier voor veld validatie.

Een klein gedeelte van hoe ik het nu doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if (empty($_POST['contactpersoon']))
{

echo "U heeft geen naam / contactpersoon ingevuld.";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

elseif (empty($_POST['email']))
{

echo "U heeft geen e-mailadres ingevuld";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

elseif (empty($_POST['bericht']))
{

echo "U heeft geen bericht ingevuld";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

?>


Uiteraard werkt dit, maar niet als je bijvoorbeeld 2 velden niet invuld. Hij laat dan alleen zien in mijn geval: U heeft geen naam / contactpersoon ingevuld. Als ik bijvoorbeeld Contactpersoon en E-mailadres niet in heb gevuld. En om dan met een link terug te moeten is ook niet echt netjes.

Daarnaast, als alle velden goed ingevuld zijn, moet hij alles netjes in sessies gaan zetten. Dat komt na de if/else.

Wie kan mij een nettere / betere manier laten zien, waarop ik kan voortborduren voor veldvalidatie. Nog tips hoe met deze if/else om te gaan i.v.m. sessies?
Misschien na elke goed doorlopen post, de huidige waarde in een sessie zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dominique Geheim
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 14:54:36
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:20:00
Quote Anchor link
Het beste is om een array te maken met "required" fields, bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $required
= array (
        'veld1' => ''
        'veld2'
=> ''
        );
?>

Daarna doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        foreach ($required as $field) {
            if (empty ($_POST[$field])) {
                $required[$field] = 'Niets ingevuld bij' . $field;
            }
        }
    }

?>

Hierna heb je dan een array met alle eventuele foutmeldingen er in. In je formulier kun je nu dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input id="veld1" name="veld1" type="text" value="" />
    <?php if (!empty ($required['veld1'])) echo $required['veld1']; ?>

(Code niet gecheckt)
 
Martijn B

Martijn B

19/05/2008 21:22:00
Quote Anchor link
Op deze manier zou je het grofweg kunnen doen:

1. Voor ieder formulier veld (b.v. foreach loop)
2. Binnen de loop een switch met daarin veld namen (b.v. email of product_id)
3. Aan het einde v/d loop hou je een array bij met alle velden (de namen dus) die verkeerd zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:27:00
Quote Anchor link
Dank je Jan,

Is dit dan handig om die check op dezelfde pagina te doen? Dus een form action naar de huidige pagina? Om zo ook de niet ingevulde velden aan te geven. Of kan dit net zo goed naar een nieuwe pagina en dan evt. met een javascript terug gaan?
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:29:00
Quote Anchor link
@Martijn! : Die snap ik niet helemaal. Zal ongetwijfeld makkelijk zijn, maar begrijp niet hoe je het precies bedoeld.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:31:00
Quote Anchor link
@ Dominique: ik vind het handiger om op 1 pagina te blijven, in verband met de foutmeldingen als een veld niet klopt. De html van mijn form zet ik meestal in een var. Als alles correct is ingevuld doe ik zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $form_html
= '';
    $msg = 'Formulier is ingevuld';
?>
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

20/05/2008 00:01:00
Quote Anchor link
@Jan: Ik ben een heel eind met je code gekomen. Enigste probleem nu nog, hij laat wel als ik de array print de tekst zien, dat je een veld niet ingevuld hebt, maar hij echo't dat niet bij het betreffende veld. De velden die wel ingevuld zijn, laat hij ook wel netjes gevuld met de juiste waardes zien.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/05/2008 08:27:00
Quote Anchor link
Dan zet je dit bij je veld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($required['betreffende_veldnaam']){
    echo $required['betreffende_veldnaam'];
    }

?>



Edit:

Wat ik zelf wel een mooie optie vind om veldnamen die je moet invullen te controleren is het volgende:
- Verplichte velden beginnen met req_ in de naam.
- Op de controle pagina loop ik alle post_variabelen door
- begint de naam met req_ dan controleren of die leeg is
- verder sla ik dan de meldingen idd in een array, maar dan zonder req_ voor de bijbehorende veldnaam.

Voordelen
- Eenvoudiger velden toe te voegen
- Geen gedoe met de veldnamen in een array te zetten

Nadelen
- Script is iets minder snel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.