Veld validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Hallo,

Het is misschien stom, maar ik zoek een wat geavanceerdere (lees: betere) manier voor veld validatie.

Een klein gedeelte van hoe ik het nu doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if (empty($_POST['contactpersoon']))
{

echo "U heeft geen naam / contactpersoon ingevuld.";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

elseif (empty($_POST['email']))
{

echo "U heeft geen e-mailadres ingevuld";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

elseif (empty($_POST['bericht']))
{

echo "U heeft geen bericht ingevuld";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

?>


Uiteraard werkt dit, maar niet als je bijvoorbeeld 2 velden niet invuld. Hij laat dan alleen zien in mijn geval: U heeft geen naam / contactpersoon ingevuld. Als ik bijvoorbeeld Contactpersoon en E-mailadres niet in heb gevuld. En om dan met een link terug te moeten is ook niet echt netjes.

Daarnaast, als alle velden goed ingevuld zijn, moet hij alles netjes in sessies gaan zetten. Dat komt na de if/else.

Wie kan mij een nettere / betere manier laten zien, waarop ik kan voortborduren voor veldvalidatie. Nog tips hoe met deze if/else om te gaan i.v.m. sessies?
Misschien na elke goed doorlopen post, de huidige waarde in een sessie zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dominique Geheim
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:09:27
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:20:00
Quote Anchor link
Het beste is om een array te maken met "required" fields, bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $required
= array (
        'veld1' => ''
        'veld2'
=> ''
        );
?>

Daarna doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        foreach ($required as $field) {
            if (empty ($_POST[$field])) {
                $required[$field] = 'Niets ingevuld bij' . $field;
            }
        }
    }

?>

Hierna heb je dan een array met alle eventuele foutmeldingen er in. In je formulier kun je nu dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input id="veld1" name="veld1" type="text" value="" />
    <?php if (!empty ($required['veld1'])) echo $required['veld1']; ?>

(Code niet gecheckt)
 
Martijn B

Martijn B

19/05/2008 21:22:00
Quote Anchor link
Op deze manier zou je het grofweg kunnen doen:

1. Voor ieder formulier veld (b.v. foreach loop)
2. Binnen de loop een switch met daarin veld namen (b.v. email of product_id)
3. Aan het einde v/d loop hou je een array bij met alle velden (de namen dus) die verkeerd zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:27:00
Quote Anchor link
Dank je Jan,

Is dit dan handig om die check op dezelfde pagina te doen? Dus een form action naar de huidige pagina? Om zo ook de niet ingevulde velden aan te geven. Of kan dit net zo goed naar een nieuwe pagina en dan evt. met een javascript terug gaan?
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:29:00
Quote Anchor link
@Martijn! : Die snap ik niet helemaal. Zal ongetwijfeld makkelijk zijn, maar begrijp niet hoe je het precies bedoeld.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:31:00
Quote Anchor link
@ Dominique: ik vind het handiger om op 1 pagina te blijven, in verband met de foutmeldingen als een veld niet klopt. De html van mijn form zet ik meestal in een var. Als alles correct is ingevuld doe ik zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $form_html
= '';
    $msg = 'Formulier is ingevuld';
?>
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

20/05/2008 00:01:00
Quote Anchor link
@Jan: Ik ben een heel eind met je code gekomen. Enigste probleem nu nog, hij laat wel als ik de array print de tekst zien, dat je een veld niet ingevuld hebt, maar hij echo't dat niet bij het betreffende veld. De velden die wel ingevuld zijn, laat hij ook wel netjes gevuld met de juiste waardes zien.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/05/2008 08:27:00
Quote Anchor link
Dan zet je dit bij je veld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($required['betreffende_veldnaam']){
    echo $required['betreffende_veldnaam'];
    }

?>



Edit:

Wat ik zelf wel een mooie optie vind om veldnamen die je moet invullen te controleren is het volgende:
- Verplichte velden beginnen met req_ in de naam.
- Op de controle pagina loop ik alle post_variabelen door
- begint de naam met req_ dan controleren of die leeg is
- verder sla ik dan de meldingen idd in een array, maar dan zonder req_ voor de bijbehorende veldnaam.

Voordelen
- Eenvoudiger velden toe te voegen
- Geen gedoe met de veldnamen in een array te zetten

Nadelen
- Script is iets minder snel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.