Veld validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Hallo,

Het is misschien stom, maar ik zoek een wat geavanceerdere (lees: betere) manier voor veld validatie.

Een klein gedeelte van hoe ik het nu doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if (empty($_POST['contactpersoon']))
{

echo "U heeft geen naam / contactpersoon ingevuld.";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

elseif (empty($_POST['email']))
{

echo "U heeft geen e-mailadres ingevuld";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

elseif (empty($_POST['bericht']))
{

echo "U heeft geen bericht ingevuld";
echo '<p><A HREF="javascript:back()">Terug</A></p>';
}

?>


Uiteraard werkt dit, maar niet als je bijvoorbeeld 2 velden niet invuld. Hij laat dan alleen zien in mijn geval: U heeft geen naam / contactpersoon ingevuld. Als ik bijvoorbeeld Contactpersoon en E-mailadres niet in heb gevuld. En om dan met een link terug te moeten is ook niet echt netjes.

Daarnaast, als alle velden goed ingevuld zijn, moet hij alles netjes in sessies gaan zetten. Dat komt na de if/else.

Wie kan mij een nettere / betere manier laten zien, waarop ik kan voortborduren voor veldvalidatie. Nog tips hoe met deze if/else om te gaan i.v.m. sessies?
Misschien na elke goed doorlopen post, de huidige waarde in een sessie zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dominique Geheim
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 01:58:26
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:20:00
Quote Anchor link
Het beste is om een array te maken met "required" fields, bijv zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $required
= array (
        'veld1' => ''
        'veld2'
=> ''
        );
?>

Daarna doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        foreach ($required as $field) {
            if (empty ($_POST[$field])) {
                $required[$field] = 'Niets ingevuld bij' . $field;
            }
        }
    }

?>

Hierna heb je dan een array met alle eventuele foutmeldingen er in. In je formulier kun je nu dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input id="veld1" name="veld1" type="text" value="" />
    <?php if (!empty ($required['veld1'])) echo $required['veld1']; ?>

(Code niet gecheckt)
 
Martijn B

Martijn B

19/05/2008 21:22:00
Quote Anchor link
Op deze manier zou je het grofweg kunnen doen:

1. Voor ieder formulier veld (b.v. foreach loop)
2. Binnen de loop een switch met daarin veld namen (b.v. email of product_id)
3. Aan het einde v/d loop hou je een array bij met alle velden (de namen dus) die verkeerd zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:27:00
Quote Anchor link
Dank je Jan,

Is dit dan handig om die check op dezelfde pagina te doen? Dus een form action naar de huidige pagina? Om zo ook de niet ingevulde velden aan te geven. Of kan dit net zo goed naar een nieuwe pagina en dan evt. met een javascript terug gaan?
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

19/05/2008 21:29:00
Quote Anchor link
@Martijn! : Die snap ik niet helemaal. Zal ongetwijfeld makkelijk zijn, maar begrijp niet hoe je het precies bedoeld.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

19/05/2008 21:31:00
Quote Anchor link
@ Dominique: ik vind het handiger om op 1 pagina te blijven, in verband met de foutmeldingen als een veld niet klopt. De html van mijn form zet ik meestal in een var. Als alles correct is ingevuld doe ik zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $form_html
= '';
    $msg = 'Formulier is ingevuld';
?>
 
Dominique Geheim

Dominique Geheim

20/05/2008 00:01:00
Quote Anchor link
@Jan: Ik ben een heel eind met je code gekomen. Enigste probleem nu nog, hij laat wel als ik de array print de tekst zien, dat je een veld niet ingevuld hebt, maar hij echo't dat niet bij het betreffende veld. De velden die wel ingevuld zijn, laat hij ook wel netjes gevuld met de juiste waardes zien.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

20/05/2008 08:27:00
Quote Anchor link
Dan zet je dit bij je veld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($required['betreffende_veldnaam']){
    echo $required['betreffende_veldnaam'];
    }

?>



Edit:

Wat ik zelf wel een mooie optie vind om veldnamen die je moet invullen te controleren is het volgende:
- Verplichte velden beginnen met req_ in de naam.
- Op de controle pagina loop ik alle post_variabelen door
- begint de naam met req_ dan controleren of die leeg is
- verder sla ik dan de meldingen idd in een array, maar dan zonder req_ voor de bijbehorende veldnaam.

Voordelen
- Eenvoudiger velden toe te voegen
- Geen gedoe met de veldnamen in een array te zetten

Nadelen
- Script is iets minder snel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.