vergelijking uit database(simpel)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »
Tim S

Tim S

22/10/2012 02:36:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer een simpele vergelijking te doen met gegevens uit een database.
In de database staan een tabel "menu" als ik de pagina in het menu wil laten zien staat hier "yes" wil ik de pagina als subpagina dan staat er "no".

Als ik in de code een else{ echo ...} toevoeg krijg ik dat wel te zien.

Ik moet iets over het hoofd zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT menu,paginaid FROM content WHERE paginaid=$menupaginaid");
    
    
    $option = mysql_fetch_assoc($sql);
        
        if('no' == $option['menu']){
            
            echo '<select><option value="menu">Menu pagina</option>
                    <option selected value="sub_page">Sub pagina</option></select>'
;
        }
        
    }

?>


Ik hoop dat iemand kan helpen!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:22:20
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 04:31:48
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT menu,paginaid FROM content WHERE paginaid=$menupaginaid");
    
    
    while($option = mysql_fetch_assoc($sql)){//probeer het eens met een while
        
        if('no' == $option['menu']){
            
            echo '<select><option value="menu">Menu pagina</option>
                    <option selected value="sub_page">Sub pagina</option></select>'
;
        }
        
    }

?>
 
Eddy E

Eddy E

22/10/2012 08:02:05
Quote Anchor link
Als je alleen maar de hoofdmenu-dingen wilt doe je dat uiteraard in je query al:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= mysql_query("SELECT menu, paginaid FROM content WHERE paginaid = $menupaginaid AND menu = 'no'    ");
?>
 
Tim S

Tim S

22/10/2012 09:48:08
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties!

@andy

Met een while had ik al geprobeerd werkt ook niet....

@eddy

Ja dat os ook een prima optie in dit geval, ik ga het vanmiddag effe testen. Ik wil ook de subpagina's en in de toekomst wil ik dit misschien nog uitbreiden dus nu blijft de vraag waarom dit niet werkt, ik denk dat ik dit nog wel vaker nodig ga hebben.

Heeft iemand een idee waarom dit niet zou werken?
 
Andy V

Andy V

22/10/2012 11:14:16
Quote Anchor link
omdat je er toch een array van maakt kan je best eens print_r($option); doen om te kijken of er effectief iets in de array steekt
 
Tim S

Tim S

22/10/2012 20:03:54
Quote Anchor link
ik krijg overal menu yes, terwijl ik in de database toch echt een paar op no heb staan.

Array ( [menu] => yes [paginaid] => 17 )

Dit geeft dus wel aan dat het probleem dus in de sql moet zitten als ik het zo bekijk. Alleen volgens mij is alles hier ook goed....?

nog ideën?
 
Eddy E

Eddy E

22/10/2012 20:29:58
Quote Anchor link
Als je dan toch goed bezig wilt zijn vervang je de yes/no door parent_id.
Kan je gelijk meerdere lagen toevoegen en blijft de structuur behouden. Maar kan je ook complexere menu's maken.
En bovenal: daarvoor zijn al 100000000000-den scripts te vinden online.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

22/10/2012 21:47:33
Quote Anchor link
Als je nooit meer als 2 lagen krijgt werkt een parent child perfect.
tabel menu:
- menu_id
- menu_name
- menu_link
- parent_id
En dan de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
SELECT
    m.menu_id,
    m.menu_name,
    m.menu_link,
    mc.menu_id mc_id,
    mc.menu_name mc_name,
    mc.menu_link mc_link,
FROM
    (SELECT
        menu_id
    FROM
        menu
    WHERE
        parent_id = 0
    ) AS m
LEFT JOIN
    menu AS mc
    ON
        m.menu_id = mc.parent_id

Dit werkt alleen bij twee lagen
Edit:

de aliasen vergeten
Gewijzigd op 22/10/2012 21:50:54 door Ger van Steenderen
 
Tim S

Tim S

22/10/2012 21:52:44
Quote Anchor link
Ja ik snap het idee, ik heb alleen nog nooit met JOIN gewerkt, ik ga het vanavond of morgen uitproberen.

Als ik het goed heb kan je ook met meerdere query's werken. maar voor 2 lagen is dit dan inderdaad perfect. Ik zal morgen even laten weten of het werkt.

Toevoeging op 23/10/2012 20:19:55:

@Ger

Ik kan je niet helemaal volgen, waar komen die aliassen vandaan, ik dacht de de aliassen de db naam waren. Ook zie ik niet de kolommen van de tabel content. Misschien zou je nog wat kunnen uitleggen....?

Toevoeging op 23/10/2012 21:37:27:

Ik heb het probleem opgelost, de fout zat hem in $menupaginaid, ik heb het nu zo gedaan.

tabel content:
Hierin staan de titel id etc. en parent_id

tabel menu:
hierin staan de gegevens van de opties voor de <select> en ook een parent_id

Ik kan nu in de tabel menu de opties aanmaken voor de <select> en kan met update de juiste parent_id aan de tabel content toevoegen.

De benaming van de variabele en de kolommen zijn nog niet goed omdat ik alles aan het testen was.

Als iemand me nog kan helpen met JOIN of een nettere manier weet voor dit dan hoor ik het wel.
Hieronder is de code zoals ik het nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$menupaginaid
= $_GET['paginaid'];
    
    $query = ("SELECT parent_id,paginaid FROM content WHERE paginaid=$menupaginaid");
    
    $result = mysql_query($query);

    
    
    while($option = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        $menu = $option['parent_id'];
        
        $query2 = ("SELECT parent_id,option,menu_name FROM menu WHERE parent_id=$menu");
        $result2 = mysql_query($query);
        echo'<select>';
        while($option2 = mysql_fetch_assoc($result2)){
        
        echo '<option '.$option2['option'].' value='.$option2['menu_name'].'>'.$option2['parent_id'].'</option>';
        }
    }
    
}

echo'</select>';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.