Verjaardagskalender

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jochem

Jochem

14/02/2004 13:53:00
Quote Anchor link
ik heb op m'n site de Verjaardags kalender (door Bas Kregeler op 26.08.2003) staan in combinatie met een Database.
Is het mogelijk om doormiddel van een script ook alleen de verjaardagen van 'vandaag' naar voren te halen?

De verjaardagen staan als volgt in de DB. DD/MM/JJJJ dus bijv. 14-02-2003

Het lukt mij niet, waarschijnlijk doordat het jaartal in de verjaardag staat (2003), en daar moet hij dus niet naar kijken, alleen naar de dag en de maand.

Is er iemand die mij kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 16:53:30
 
Mitch X

Mitch X

14/02/2004 15:04:00
Quote Anchor link
Je kan ze dan exploden
Zoiets als $datum = explode("/", $row[datum])

En dan de eerste 2 vergelijken dus $datum[0] en $datum[1]
 
Jochem

Jochem

14/02/2004 21:22:00
Quote Anchor link
Beste Mitch, dankjewel voor je reactie!

ik heb e.e.a. geprobeerd, maar het wil helaas nog niet werken. Het exploden (splitten) gaat wel goed, maar de controle op 'vandaag jarig' gaat nog niet goed. Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

    $query
= "SELECT nummer,geboortedatum,medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0)";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

//variabele die we gaan splitten:
$var = "$row->geboortedatum";
$var = explode("-", $var); //we splitten alles waar een - staat

$dagdatum = date ("d");
$maanddatum = date ("m");

if ("$dagdatum == $var[0]");
{

echo ("$row->medewerker");
echo ("<br>");
}
 }


?>


Gevolg is dat ik een lijst krijg met alle medewerkers, ongeacht of ze nu jarig zijn of niet. Er gaat dus iets mis bij de 'IF', ik weet ook niet of dit de goede oplossing is, ben vrij nieuw met PHP. Kan iemand mij helpen?
 
Bart Smulders

Bart Smulders

15/02/2004 00:58:00
Quote Anchor link
where uitdienst=0 wil die 0 dan zeggen dat hij jarig is? anders zal je moeten zeggen where datum is $date ofzo?.
 
Arend a

Arend a

15/02/2004 05:09:00
Quote Anchor link
Wat een gepiel.

Ik neem aan dat de data in een datetime formaat in mysql staan.

gebruik gewoon de sql query:
SELECT nummer,geboortedatum,medewerker
FROM tb_medewerkers
WHERE (uitdienst=0)
AND month(geboortedatum) = month(now())
AND day(geboortedatum) = date(now())
 
Johan

Johan

15/02/2004 10:06:00
Quote Anchor link
dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

if ("$dagdatum == $var[0]");

?>

moet je volgens mij ff veranderen naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?

if ($dagdatum == $var[0]);

?>


en voor vergelijkingen kan je het beste
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? time(); ?>
gebruiken, dus dan krijg je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$tijd
= time();
$dagdatum = date("d.m.y", $tijd);
?>


als het goed is...
 
Jochem

Jochem

15/02/2004 11:26:00
Quote Anchor link
De datum staat niet als DateTime format in de DB, maar als varchar.

Ik heb er nu dit van gemaakt:

if ($dagdatum == $var[0]);

maar ook dit werkt helaas niet.
Where uitdienst=0 wil zeggen dat hij alleen de verjaardagen moet laten zien van de mensen die nog op het bedrijf werken.

Iemand nog een suggestie?
 
Arend a

Arend a

15/02/2004 13:11:00
Quote Anchor link
Converteer het naar datetime. Datum als varchar neerzetten is complete nonsense.
 
Mitch X

Mitch X

15/02/2004 13:45:00
Quote Anchor link
Slik.... $_ADJE['ATTACKS'].. ok maar hij heeft wel gelijk...

Dat maakt ut wss wel makkelijker :)
 
Jochem

Jochem

17/02/2004 14:25:00
Quote Anchor link
Quote:
Wat een gepiel.

Ik neem aan dat de data in een datetime formaat in mysql staan.

gebruik gewoon de sql query:
SELECT nummer,geboortedatum,medewerker
FROM tb_medewerkers
WHERE (uitdienst=0)
AND month(geboortedatum) = month(now())
AND day(geboortedatum) = date(now())


Beste Arend, dank voor je reactie, ik heb de TB aangepast, er is nu een veld gebdatum bijgekomen, met als type 'datetime'. de datum staat als volgt in het veld 2000-02-17

M'n code ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $sql
= "SELECT nummer,gebdatum,medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = date(now()) ";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker");
echo ("$medewerker");
}


?>


Het resultaat is alleen helemaal niets, wat doe ik fout?
 
Mitch X

Mitch X

17/02/2004 14:30:00
Quote Anchor link
$sql= "SELECT nummer,gebdatum,medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = date(now()) ";
$result = mysql_query ($query);
while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker");
echo ("$medewerker");
}


Eerst zet je $sql en dan wil je $query uitvoeren :s
lijkt me logisch dat dat niet werkt ;)
Gewijzigd op 17/02/2004 14:30:00 door Mitch X
 
Jochem

Jochem

17/02/2004 14:33:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad een stomme fout, heb het aangepast, maar hij werkt nog niet...
 
Arend a

Arend a

17/02/2004 14:54:00
Quote Anchor link
AND day(geboortedatum) = date(now())

Foutje van mij:

moet zijn:
AND day(geboortedatum) = day(now())
 
Jochem

Jochem

17/02/2004 20:16:00
Quote Anchor link
Beste Arend,
Het werkt helaas nog niet, het is nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

    $query
= "SELECT * FROM tb_medewerkers WHERE ((uitdienst=0) && month(gebdatum) = month(now()) && day(gebdatum) = day(now())) ";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker");
echo ("$medewerker");

}

?>


en ik heb ook ipv de && tekens in de query AND geprobeerd, maar niets wil helaas werken.

In de database heb ik het veldtype nu (na testen) op Date gezet, datum is nu dus: 2000-02-17

maar helaas wil het nog niet werken..
 
Arend a

Arend a

17/02/2004 23:44:00
Quote Anchor link
Volgens mij is && geen geldig mysql commando, AND in elk geval wel.

Hoe weet je dat het niet werkt?

Wat gaat er fout, wat is de foutmelding?
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 08:52:00
Quote Anchor link
zet anders eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL) ?>
bovenaan je page
 
Arend a

Arend a

18/02/2004 12:55:00
Quote Anchor link
Dat is mijn regel.
 
Mitch X

Mitch X

18/02/2004 13:01:00
Quote Anchor link
Weet ik maar jij zei het toch niet?

De Adje-aanvullende Mitch :P
 

19/02/2004 21:49:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL) ?>
bovenaan de pagina gezet, resultaat was een melding dat er iets mis was met een pagina die ik geinclude had (db connectie). Ik maak de DB connectie nu gewoon op de pagina zelf. Maar het werkt nog niet...

Ik ben wel wat verder gekomen. De query is nu:
$query= "SELECT gebdatum, medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = day(now())";
$result = mysql_query ($query);
while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("hallo1 ");
echo ("$row->medewerker <br>");

--
Het probleem zit in: $query= "SELECT gebdatum, medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND day(gebdatum) = day(now())";

het gaat goed t/m AND month(gebdatum) = month(now()) want als ik het stukje met 'day' weglaat krijg ik wel resultaat. Ook als ik 'day' vervang door bijv. 'year' krijg ik een resultaat.
Het zit hem dus in 'day'. Weet iemand wat ik hiervoor in de plaats moet gebruiken?
 

19/02/2004 22:02:00
Quote Anchor link
Ik heb 'm!!!

't moet zijn: AND weekday(gebdatum) = weekday(now())";

Iedereen bedankt voor de hulp!
Indien iemand interesse heeft zal ik het volledige script plaatsen, maar ik denk dat je voldoende hebt aan alles wat hierboven staat.
 

21/02/2004 11:37:00
Quote Anchor link
Hier ben ik weer, ik zei van de week 'Ik hem 'm!!!, maar....

het werkt niet helemaal goed...
kan iemand helpen?

De pagina is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL) ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?  
// mysql connectie
$user = "*******";
$dbpass = "********";
$host = "********";
$dbdb = "*********";

if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $dbpass)))
{

     echo "Database connectie mislukt.";
     exit();
}



    $query= "SELECT gebdatum, medewerker FROM tb_medewerkers WHERE (uitdienst=0) AND month(gebdatum) = month(now()) AND weekday(gebdatum) = weekday(now()) ";
    $result = mysql_query ($query);
    while ($row = @mysql_fetch_object ($result)) {

echo ("$row->medewerker $row->gebdatum<br>");
}


?>


Het resultaat is dat ik de namen van 2 medewerkers te zien krijg: de ene is jarig op 5 feb, de ander op 10 feb. (voor de duidelijkheid, 't is vandaag 21 feb.) Als ik in de DB iemands verjaardag op 2004-02-21 zet dan wordt die persoon ook weergegeven.

Kan iemand mij helpen waardoor dit script goed werkt?

Bvd. Jochem
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.