verkeerde query?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 14:38:00
Quote Anchor link
Ik wil een simpele inlog pagina maken. Daarbij moet het wachtwoord uit de database gehaald worden. Maar volgens mij gaat er iets fout...
Dit heb ik staan:

$sql="SELECT * FROM admin";
$wachtwoord = mysql_query($sql);

Om te controleren of hij dit juist uitvoerd doe ik:
echo $wachtwoord;

Op mijn scherm krijg ik dan te zien:

Resource id #4


Wat doe ik dan fout? Want dat staat namelijk niet in de database.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:41:14
 
- SanThe -

- SanThe -

06/12/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Je vergeet mysql_fetch_xxxxx()
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Dus het moet wel daar mee.... humzz
Ben daar aan het begin van de middag ook mee bezig geweest, en nu heb ik alles geprobeerd wat ik op php.net kon vinden over die mysql_fetch_xxx()

$sql="SELECT * FROM admin";
$fetch = mysql_query($sql);
$wachtwoord = mysql_fetch_object($fetch);
echo $wachtwoord;

Maar nog steeds krijg ik niet het geweenste reseltaat:s
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/12/2007 14:56:00
Quote Anchor link
probeer eens je code en print_r($wachtwoord)
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 14:58:00
Quote Anchor link
mysql_fetch_object gooi je weg, die zooi heb je niks aan. Gebruik mysql_fetch_assoc().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
="SELECT * FROM admin";
$result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
  echo $row['kolomnaam'];
  echo $row['andere_kolomnaam'];
}

?>

Let ook even op de naamgeving van je variabelen.
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Ok, daaruit blijkt dat hij dus wel het juiste gegeven uit de database haalt.

Ik heb nu jou optie over genomen pgFrank van mysql_fetch_assoc()
Maar toch vergelijkt hij bij het "inloggen" niet de juiste waarden geloof ik.

Dit is het scriptje verder:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include '..//db_connection.php';

$sql="SELECT * FROM admin";
$result = mysql_query($sql);
$wachtwoord = mysql_fetch_assoc($result);
    
echo "<p align=\"center\"><font size=\"5\">Admin Pagina</font></p><br>";

    if(isset($_SESSION['slogin']) == FALSE){

        if(isset($_POST['login']) == FALSE){

        echo "<form method=\"POST\">";
        echo "<b>Wachtwoord</b>: <input type=\"password\" name=\"wachtwoord\"> <input type=\"submit\" name=\"login\" value=\"Go !\">";
        echo "</form>";
        }
else{

        if($_POST['wachtwoord'] == $wachtwoord){

            $_SESSION['slogin'] = md5($wachtwoord);

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
            

            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            ?>

<META http-equiv="refresh" content="2;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
            }
    }

die();
}


?>


Het gekke is als ik boven aan typ: $wachtwoord='koekje';
En ik gebruik koekje om in te loggen dan werkt het wel...
 
- wes  -

- wes -

06/12/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Als frank ziet dat je een wachtwoord in een session opslaat kan het zijn dat je morgen niet meer wakker wordt... dan weet je dat vast
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:21:00
Quote Anchor link
hopelijk weet ie me dan niet te achterhalen...
zal voor de zekerheid een extra slot op de deur doen:p
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Quote:
Maar toch vergelijkt hij bij het "inloggen" niet de juiste waarden geloof ik.
De aanpak is niet goed, vergelijken doe je in de database, niet in de PHP-code. Jij haalt eerst álle records op om vervolgens 1 record te gaan gebruiken... Dat is niet zo slim.

Daarnaast ontbreekt een while-lus, zie mijn voorbeeld hoe je dat gebruikt.

En dat wachtwoord in een sessie, dat is wel heel erg dom en overbodig. Een wachtwoord heb je 1x nodig en hoef je dus nooit in een sessie te zetten, je hebt deze nooit meer nodig. Kansloos dus.
 
Crispijn -

Crispijn -

06/12/2007 15:28:00
Quote Anchor link
ja, waar in haal je het vandaan dat je een wachtwoord in een sessie moet zetten? Dat is de grootste onzin die er is!!!!
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:30:00
Quote Anchor link
Okido heb ik weer wat te doen Frank;-)
Dat van die sessies heb ik gekregen van iemand, zal even uitzoeken hoe het precies werkt en dat er dan uithalen.

Maar dus de aanpak, iemand typt het wachtwoord in, en ik zoek in de database naar het wachtwoord dat gelijk is aan het getypte... klopt het zo`n beetje wat ik zeg?
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 15:32:00
Quote Anchor link
Yep, klopt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  id,
  voornaam
FROM
  users
WHERE
  email = '[email protected]'
AND
  userpw = 'jouw_md5_hash'

Wachtwoorden sla je uiteraard als md5-hash (of evt. sha1-hash) op in de database, nooit en te nimmer zonder deze beveiliging.
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 15:37:00
Quote Anchor link
Frank frank frank!!! T is gelukt!
Hey bedankt he!:D Ben echt ff super blij mee, zit me namelijk al een tijd blind te staren op wat ik verkeerd deed. Ben nog niet zo ervaren maar het wordt steeds leuker.

Heb die while-lus vervangen door een if-else. Hopelijk is dat niet verkeerd.
Ook de MD5 heb ik toegepast... ging vrij makkelijk moet ik zeggen.

Heb je verder nog op/aanmerkingen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
include '..//db_connection.php';

echo "<p align=\"center\"><font size=\"5\">Admin Pagina</font></p><br>";

        if(isset($_POST['login']) == FALSE){

        echo "<form method=\"POST\">";
        echo "<b>Wachtwoord</b>: <input type=\"password\" name=\"wachtwoord\"> <input type=\"submit\" name=\"login\" value=\"Go !\">";
        echo "</form>";
        }
else{
        
        $x = md5($_POST['wachtwoord']);
        
        //query opbouwen                                              
        $sql = "SELECT * FROM admin WHERE password = '".$x."'";
        $result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
        

            if($x = mysql_fetch_assoc($result)){

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
              
            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ben Elsinga
 
Crispijn -

Crispijn -

06/12/2007 16:08:00
Quote Anchor link
Dit klopt nog niet helemaal he:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
            if($x = mysql_fetch_assoc($result)){

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
              
            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            }

?>


je gaat je wachtwoord vergelijken met het resultaat van de result. True als het klopt maar die vergelijking gaat niet op!

In de opbouw zoals je 'm nu hebt is dit logischer alleen nog niet helemaal logisch

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
            if($result = true){

            echo "je hebt het jusite wachtwoord gebruikt.";
              
            }
else{

            echo "Wachtwoord is verkeerd! In 2 seconden gaat u terug.";
            }

?>


Verder snap ik niet precies waarom dat wachtwoord nu uit de database moet komen. Je koppelt het niet aan een gebruiker en is dus een enkelvoudig gebruik.

Een logischer opbouw zou zijn dat je een gebruikersnaam en wachtwoord combinatie controleerd...
 
Ben Elsinga

Ben Elsinga

06/12/2007 16:46:00
Quote Anchor link
Heb net ff gegogled... maar ik kom er niet echt uit.
Klinkt inderdaad logischer wat je zegt... maar wat wordt dan de vergelijking voor $result?
 
Frank -

Frank -

06/12/2007 16:49:00
Quote Anchor link
$result is een resultset. Met de functie mysql_num_rows() kun je tellen hoeveel records er in deze set staan. Zijn dat er 0, dan zijn er dus geen resultaten opgehaald, er is niks gevonden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.