Verkorte if statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 17:48:25
Quote Anchor link
Ik heb een content tafel in de database et de volgende velden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `site_content` (
  `content_id` tinyint(4) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  `body_id` varchar(64) NOT NULL,
  // andere rijen
  `page_content` text,
  `page_content2` text,
  PRIMARY KEY (`content_id`),
  KEY `pageId` (`page_id`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8;

Er staan 16 rijen in deze tafel. Van deze rijen zijn er 12 rijen die page_content gebruiken. Van deze 12 zijn er ook nog een 4 die page_content2 gebruiken. In de CMS gebruik ik momenteel de volgende if statements om te bepalen of page_content en/of page_content2 zichtbaar zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($body_id == 'edit_page_contact' || $body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers' || + nog 11 tatements): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>


Dit is echter nogal lang. Zou dit korter kunnen. Ik gebruikte eerst de isEmpty functie maar die gebruik ik om verschillende reden niet
Gewijzigd op 01/05/2018 18:00:41 door Donald Boers
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 10:21:04
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

01/05/2018 19:20:18
Quote Anchor link
Ja, maar je zou natuurlijk ook kunnen kijken hoe dit anders kan (en wellicht ook hoe dit ooit zo had kunnen groeien), en/of misschien aparte instanties voor deze pagina's maken? Dus e.e.a. opsplitsen in plaats van hier op één hoop gooien. Maar als dit maar 16 records zijn zou ik hier niet teveel moeite aan besteden. Optimaal lijkt het i.i.g. niet.

Misschien kun je ook wat snoeien in de condities, dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class == 'edit_safety_rules' || $body_class != 'edit_page_non_flyers'


Is logisch gezien equivalent aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body_class != 'edit_page_non_flyers'


Immers, als $body_class gelijk is aan 'edit_safety_rules' dan verschilt $body_class ook van 'edit_page_non_flyers'. Het een impliceert al het ander.
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:10:55
Quote Anchor link
@Thomas van den Heuvel. Hartelijk bedank voor je reactie. Ik weet dat dit niet een ideale benadering is maar ik zit al de hele dag te piekeren hoe ik dit anders zou kunnen doen. Hoe zou jij dit aanpakken dan?

Alvast bedankt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

01/05/2018 22:13:57
Quote Anchor link
Welke waardes kan $body_class hebben?
 
Donald Boers

Donald Boers

01/05/2018 22:40:03
Quote Anchor link
@Ozzie PHP 12 dus. Er zijn namelijk 12 pagina's die page_content gebruiken en daarvan ook nog eens 4 die ook page_content2 gebruiken:

edit_contact_page
edit_non_flyers_page
edit_accomodation_page
edit_tranfers_page

etc
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

01/05/2018 22:41:05
Quote Anchor link
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).
Gewijzigd op 01/05/2018 22:41:31 door Rob Doemaarwat
 
Donald Boers

Donald Boers

02/05/2018 00:01:00
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt namelijk de admin namelijk de mogelijkheid om indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering



Toevoeging op 02/05/2018 00:02:14:

Donald Boers op 02/05/2018 00:01:00:
Rob Doemaarwat op 01/05/2018 22:41:05:
Komt het erop neer dat je page_content en page_content2 alleen wilt laten zien als ze niet leeg zijn? Want dan kun je dat beter controleren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php if($details['page_content']): ?>
<div class="form-group">
    <label>Page content</label>
    <textarea name="page_content" class="form-control summernote" placeholder="Page content">
        <?= $details['page_content']; ?>
    </textarea>
</div>
<?php endif; ?>
Als dat een beetje te kort door de bocht is (mag leeg zijn, moet toch getoond worden) heb je nog wat andere mogelijkheden:
- In je site_content tabel via een extra veld ook opslaan welke velden getoond moeten worden (0 = geen, 1 = alleen page_content, 2 = alleen page_content2, 3 = beiden)
- Een "magic" waarde opslaan in page_content en page_content2 voor als ze niet getoond moeten worden (er vanuit gaande dat als ze niet getoond moeten worden, de inhoud er ook niet zo toe doet). In plaats van dat je controleert of ie niet leeg is, controleer je of ie ongelijk is aan de "magic" waarde (zo ja: tonen).

@ Rob Doemaarwat. Dat laatste, met die magic waarde, vindt ik een hele interessante benadering. Dat biedt de site admin namelijk de mogelijkheid om, indien gewenst, voor een bepaalde pagina een content blok aan of uit te zetten. Ik ga nog even de mogelijkheden op een rijtje zetten maar ik vind dit echt een verheldering
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.