voor eens en altijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jacco Engel

Jacco Engel

10/01/2008 14:56:00
Quote Anchor link
Heb je een witregel of een spatie voor
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php staan?
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 22:34:02
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 15:08:00
Quote Anchor link
Nee, dit is het, tot aan de de html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Declareren van errors en input arrays
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = $_POST;
    
    // Verplichte velden
    $aVerplicht = array('naam', 'telefoonnummer', 'emailadres');

 
 // Definieren van filters voor verschillende inputvelden.
    $aFilters = array (
        'emailadres'                 => FILTER_VALIDATE_EMAIL
    );
    
 // Uitvoeren van de filters en doorlopen van het resultaat
    $aResultaat = filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
    {

        $sValue = trim($sValue);
        
        if(empty($sValue) && in_array($sKey, $aVerplicht))
        {

            $_SESSION['errors'][$sKey] = true;
            $aErrors[] = 'Je hebt geen geldig '.$sKey.' ingevuld.';
        }
    }

    
    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

    
       $recipient="[email protected]";
       $subject="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf";
       $header="From: " . $emailadres . "\r\n";
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .        $naam ."\n\n";
       $mail_body.="Naam van klant: " . $naam . "\n";
       $mail_body.="Adres van klant: " . $adres . "\n";
       $mail_body.="Woonplaats van klant: " . $woonplaats . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf van klant: " . $bedrijf . "\n";
       $mail_body.="Telefoonnummer van klant: " . $telefoonnummer . "\n";
       $mail_body.="E-mail adres van klant: " . $emailadres . "\n";
       $mail_body.="Aantal personen dat van de taxi gebruik gaat maken: " . $aantalpersonen . "\n";
       $mail_body.="Vertrekdatum van klant: " . $datum1 . "\n";
       $mail_body.="Vertrektijd van klant: " . $tijd1 . "\n";
       $mail_body.="Klant gaat ook retour: " . $retour . "\n";
       $mail_body.="Alleen ophalen van Schiphol: " . $ophalen . "\n";
       $mail_body.="Straat van bestemming: " . $straat_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Plaats van bestemming: " . $plaats_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf op bestemming: " . $bedrijf_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Datum van aankomst: " . $datum2 . "\n";
       $mail_body.="Tijd van aankomst: " . $tijd2 . "\n";
       $mail_body.="Mobiel telefoonnummer: " . $mobiel . "\n";
       $mail_body.="Vluchtnummer: " . $vluchtnummer . "\n";
       $mail_body.="Eventuele opmerkingen: " . $opmerkingen . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald contant: " . $contant . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald met creditcard: " . $creditcard . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per telefoon: " . $telefonisch_bevestigen . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per e-mail: " . $via_email_bevestigen . "\n\n ---- Einde Schipholreservering ---- na bevestiging worden deze gegevens opgeslagen in ons systeem !!!";
    

       mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);
        // Verwerk het formulier:
        // vb. Schrijf gegevens naar een database
        // vb. Stuur een email met de gegevens
        // Stuur gebruiker door naar een volgende pagina.

        $aContent[] = '<p><b>De volgende gegevens zijn naar ons verzonden:</b></p>';
        $aContent[] = '<ul>';
        foreach($_SESSION['input'] as $sKey => $sValue)
        {

            $aContent[] = '<li>'.$sKey.': '.$sValue.'</li>';
        }

        $aContent[] = '</ul>';
        
        unset($_SESSION['input']);
    }
  
}
    
 //Formulier nog niet verzonden - Formulier weergeven
include("hintbox.php");
include("datepicker.php");
?>
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

10/01/2008 15:15:00
Quote Anchor link
kortom, gebruik phpmailer of swiftmailer. Nergens gezeik mee.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 15:18:00
Quote Anchor link
Jurgen, ik heb het nog nooit anders gedaan als op deze mannier en dat gaat in principe altijd goed.
Maar als je nu eens motiveert wat er fout gaat en wanneer ik phpmailer of swiftmailer zou gebruiken waarom het dan wel goed zou gaan, dan kan ik daar iets van leren en misschien je raad opvolgen!
 

10/01/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Peter Arendse schreef op 10.01.2008 15:18:
Maar als je nu eens motiveert wat er fout gaat en wanneer ik phpmailer of swiftmailer zou gebruiken waarom het dan wel goed zou gaan, dan kan ik daar iets van leren en misschien je raad opvolgen!

Dat zijn classes die speciaal gemaakt zijn, deze doen het en zullen doen. Mail is vrij lastig in php, je kunt op swiftmailer.org wel de features lezen. (Naar mijn id kan je beter swiftmailer gebruiken dan phpmailer, volgens mij had phpmailer ook bugs, en gaten).

Als je toch je script wilt houden, kopieer het, plak het in kladblok kijk of er geen teken is op regel 1 behalve dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php (blokjes zijn ook tekens), en opslaan.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Als ik session_start(); uit het script haal, werkt mijn datepicker wel weer!
Maar, bij verzenden alleen maar noticen als:
Notice: Undefined variable: naam in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 44
De mail blijft weer leeg!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Waar maak je die variabele aan? In ieder geval niet in het script dat hierboven staat. De gecontroleerde variabelen staan in $aResultaat, het resultaat van de filter die je toegepast hebt.

Daar zul je dus ook verder mee moeten werken ;-)
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 18:25:00
Quote Anchor link
De variabelen worden toch aangemaakt in het formulier bij de invoervelden?
Ik kon die alleen niet posten als script omdat iemand commentaar had op de vele zinnen met code iedere keer.
Hier het hele script weer tot nu toe.
Ik krijg wel die vervelende melding zie:http://www.taxikalf.nl/online2.php
En door die melding werkt ook de datepicker niet, want als session_start(); weglaat, komt het icoontje van de datepicker weer tevoorschijn.
Als ik het script toch bijv. leeg uitvoer, geeft hij alleen een melding dat er geen emailadres in ingevoerd, over de naam en het telefoonnumer geen woord!
edit: Zou ik misschien het script in tweeen moeten delen, een pagina waar het formulier de variabelen post en een pagina waar het verwerkongsscript in staat.
Zal ik dat eens proberen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
include("hintbox.php");
include("datepicker.php");
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Declareren van errors en input arrays
    $_SESSION['errors'] = array();
    $_SESSION['input'] = $_POST;
    $datum1 = $dag1 .'-'. $maand1.'-'. $jaar1;
    $tijd1 = $uur1 .':'. $min1;
    $datum2 = $dag2 .'-'. $maand2.'-'. $jaar2;
    $tijd2 = $uur2 .':'. $min2;
    // Verplichte velden
    $aVerplicht = array('naam', 'telefoonnummer', 'emailadres');

 
 // Definieren van filters voor verschillende inputvelden.
    $aFilters = array (
        'emailadres'                 => FILTER_VALIDATE_EMAIL
    );
    
 // Uitvoeren van de filters en doorlopen van het resultaat
    $aResultaat = filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
    {

        $sValue = trim($sValue);
        
        if(empty($sValue) && in_array($sKey, $aVerplicht))
        {

            $_SESSION['errors'][$sKey] = true;
            $aErrors[] = 'Je hebt geen geldig '.$sKey.' ingevuld.';
        }
    }

    
    // Verwerk het formulier als er geen fouten opgetreden zijn.
    if(empty($_SESSION['errors']))
    {

    
       $recipient="[email protected]";
       $subject="Test Schipholreservering Taxibedrijf Kalf";
       $header="From: " . $emailadres . "\r\n";
       $mail_body ="Deze reservering is op " . date("d-m-Y") . " om " . date("H:i") . " uur verzonden door " .        $naam ."\n\n";
       $mail_body.="Naam van klant: " . $naam . "\n";
       $mail_body.="Adres van klant: " . $adres . "\n";
       $mail_body.="Woonplaats van klant: " . $woonplaats . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf van klant: " . $bedrijf . "\n";
       $mail_body.="Telefoonnummer van klant: " . $telefoonnummer . "\n";
       $mail_body.="E-mail adres van klant: " . $emailadres . "\n";
       $mail_body.="Aantal personen dat van de taxi gebruik gaat maken: " . $aantalpersonen . "\n";
       $mail_body.="Vertrekdatum van klant: " . $datum1 . "\n";
       $mail_body.="Vertrektijd van klant: " . $tijd1 . "\n";
       $mail_body.="Klant gaat ook retour: " . $retour . "\n";
       $mail_body.="Alleen ophalen van Schiphol: " . $ophalen . "\n";
       $mail_body.="Straat van bestemming: " . $straat_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Plaats van bestemming: " . $plaats_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Bedrijf op bestemming: " . $bedrijf_bestemming . "\n";
       $mail_body.="Datum van aankomst: " . $datum2 . "\n";
       $mail_body.="Tijd van aankomst: " . $tijd2 . "\n";
       $mail_body.="Mobiel telefoonnummer: " . $mobiel . "\n";
       $mail_body.="Vluchtnummer: " . $vluchtnummer . "\n";
       $mail_body.="Eventuele opmerkingen: " . $opmerkingen . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald contant: " . $contant . "\n";
       $mail_body.="De klant betaald met creditcard: " . $creditcard . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per telefoon: " . $telefonisch_bevestigen . "\n";
       $mail_body.="De klant wil zijn bevestigen per e-mail: " . $via_email_bevestigen . "\n\n ---- Einde Schipholreservering ---- na bevestiging worden deze gegevens opgeslagen in ons systeem !!!";
    

       mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);
        // Verwerk het formulier:
        // vb. Schrijf gegevens naar een database
        // vb. Stuur een email met de gegevens
        // Stuur gebruiker door naar een volgende pagina.

        $aContent[] = '<p><b>De volgende gegevens zijn naar ons verzonden:</b></p>';
        $aContent[] = '<ul>';
        foreach($_SESSION['input'] as $sKey => $sValue)
        {

            $aContent[] = '<li>'.$sKey.': '.$sValue.'</li>';
        }

        $aContent[] = '</ul>';
        
        unset($_SESSION['input']);
    }
  
}
    
 //Formulier nog niet verzonden - Formulier weergeven
?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en" id="www-nikhedonia-com">
<head>
<title>Schiphol taxi Zaandam ,Taxibedrijf Kalf Zaandam, voor een taxi of schiphol taxi in zaandam, oostzaan, koog aan de zaan, zaandijk, westzaan, wormerveer, krommenie, assendelft, wormer, westknollendam, oostknollendam of jisp</title>
<meta http-equiv="content-language" content="NL" />
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="author" content="Taxibedrijf Kalf Zaandam" />
<meta name="description" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<meta name="keywords" content="voor een taxi in Zaandam, schipholtaxi, schipholservice, schipholtarief, zaandam, koog aan de zaan, zaandijk, wormerveer, wormer, krommenie, assendelft, westzaan, oostzaan, jisp, neck,creditcard" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" media="screen" href="screen.css" />
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="hintbox.css" />
<script type="text/javascript" src="./js/datepicker.js"></script>
<link href="./css/datepicker.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>

<body id="bhome">
<div id="container">
<p id="meta">&nbsp;</p>
<div id="header">
<h1 class="style5"><center><img src="test.jpg" /></center></h1>
<h2 align="center" class="style4">Voor al uw particulier-, zakelijk- en Schipholvervoer </h2>
</div>
<div id="navigation">
<ul>
<li id="lhome"><a href="index.html" title="Home">Home</a></li>
<li id="lproducts"><a href="zakelijk.html" title="Zakelijk vervoer">Zakelijk vervoer</a></li>
<li id="lsolutions"><a href="schiphol.html" title="Schipholservice">Schipholservice</a></li>
<li id="lcontact"><a href="contact.html" title="Contact">Contact</a></li>
</ul>
</div>

<div id="wrapper">
<div id="featured">
<p><img src="schiphol.jpg" width="640px" height="240px" alt="Schiphol service" /></p>
</div>

<div id="content-wrapper">

<div id="content">
<h3 class="style1">Online reserveren <img src="taxameter.jpg" width="150" height="66" />
</p></h3>
 <p class="style1">
 <font face="Verdana" size="2">
            <FORM METHOD="POST" ACTION="<?php $_SERVER['PHP_SELF'] ?>">
              <div align="center">
                <table border="0" cellspacing="1" width="100%">
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam:</b><br /><input type="text" name="naam" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['naam']) ? $_SESSION['input']['naam'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['naam']) && $_SESSION['errors']['naam'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Adres:</b><br /><input type="text" name="adres" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['adres']) ? $_SESSION['input']['adres'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Woonplaats:</b><br /><input type="text" name="woonplaats" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['woonplaats']) ? $_SESSION['input']['woonplaats'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Naam bedrijf (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf']) ? $_SESSION['input']['bedrijf'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Telefoon:</b><br /><input type="text" name="telefoonnummer" size="20" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefoonnummer']) ? $_SESSION['input']['telefoonnummer'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['telefoonnummer']) && $_SESSION['errors']['telefoonnummer'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Email:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw emailadres nodig voor de bevestiging van deze reservering!', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="emailadres" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['emailadres']) ? $_SESSION['input']['emailadres'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_SESSION['errors']['emailadres']) && $_SESSION['errors']['emailadres'] == 'true') ? 'error' : ''; ?>"
            /></font></td>
                  </tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Aantal personen:</b><br /><select size="1" name="aantalpersonen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['aantalpersonen']) ? $_SESSION['input']['aantalpersonen'] : ''; ?>"
            />  
                        <option selected>1</option>
                        <option>2</option>
                        <option>3</option>
                        <option>4</option>
                      </select></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><b><font size="2" class="style1">Datum vertrek:</font></b><br /><font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-1-dd" name="dag1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag1']) ? $_SESSION['input']['dag1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2" /><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-1-mm" name="maand1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand1']) ? $_SESSION['input']['maand1'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-1" name="jaar1" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar1']) ? $_SESSION['input']['jaar1'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/><label for="date-1"></label></class>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd vertrek:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Dit is de tijd dat u thuis wilt worden opgehaald . Niet de tijd dat uw vliegtuig vertrekt.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /><input type="text" name="uur1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur1']) ? $_SESSION['input']['uur1'] : ''; ?>"
            />  : <input type="text" name="min1" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min1']) ? $_SESSION['input']['min1'] : ''; ?>"/> uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ja, ik reserveer ook mijn retourrit:</b><br /><input type="checkbox" name="retour" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['retour']) ? $_SESSION['input']['retour'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Haal mij alleen op van Schiphol:</b><br /><input type="checkbox" name="ophalen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['ophalen']) ? $_SESSION['input']['ophalen'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Straat van bestemming:</b><br/><input type="text" name="straat_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['straat_bestemming']) ? $_SESSION['input']['straat_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Plaats van bestemming:</b><br/><input type="text" name="plaats_bestemming" size="40" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['plaats_bestemming']) ? $_SESSION['input']['plaats_bestemming'] : ''; ?>"/> </font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bedrijf op bestemming (indien zakelijke reservering):</b><br /><input type="text" name="bedrijf_bestemming" size="40"value="<?php echo isset($_SESSION['input']['bedrijf_bestemming']) ? $_SESSION['input']['bedrijf_bestemming'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                     <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Datum aankomst:<a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Datum van aankomst is niet altijd datum van vertrek. Dit in verband met avond-nachtvluchten.', this, event, '150px')">[?]</a></b><br /></font>
                       <font size="2" class="split-date-wrap">
<input type="text" class="w2em" id="date-2-dd" name="dag2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['dag2']) ? $_SESSION['input']['dag2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-dd"></label>
<input type="text" class="w2em" id="date-2-mm" name="maand2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['maand2']) ? $_SESSION['input']['maand2'] : ''; ?>" maxlength="2" size="2"/><label for="date-1-mm"></label>
<input type="text" class="w4em split-date" id="date-2" name="jaar2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['jaar2']) ? $_SESSION['input']['jaar2'] : ''; ?>" maxlength="4" size="4"/><label for="date-2"></label></class></font>
</td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Tijd aankomst:</b><br /><input type="text"  name="uur2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['uur2']) ? $_SESSION['input']['uur2'] : ''; ?>"> : <input type="text" name="min2" maxlength=2 size="2" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['min2']) ? $_SESSION['input']['min2'] : ''; ?>">uu:mm</font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Mobiel telefoonnummer: <a href="#" class="hintanchor" onMouseover="showhint('Let op!. Wij hebben uw mobiel telefoonnummer nodig voor het ophalen van Schiphol om het contact te leggen bij aankomst.', this, event, '150px')">[?]</a> </b><br /><input type="text" name="mobiel" size="15" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['mobiel']) ? $_SESSION['input']['mobiel'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Vluchtnummer:</b><br /><input type="text" name="vluchtnummer" size="10" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['vluchtnummer']) ? $_SESSION['input']['vluchtnummer'] : ''; ?>"></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Opmerkingen:</b><br /><textarea rows="4" name="opmerkingen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['opmerkingen']) ? $_SESSION['input']['opmerkingen'] : ''; ?>" cols="40"></textarea></font></td>
                  </tr>
                   <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal contant: </b><br /><input name="contant" type="checkbox" id="contant" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['contant']) ? $_SESSION['input']['contant'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
                    <tr>
                      <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Ik betaal met creditcard:</b><br><input name="creditcard" type="checkbox" id="creditcard" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['credtcard']) ? $_SESSION['input']['creditcard'] : ''; ?>"/></font></td>
                    </tr>
            
                    <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per telefoon:</b><br /><input type="checkbox" name="telefonisch_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['telefonisch_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  <tr>
                    <td width="50%"><font size="2" class="style1"><b>Bevestig mijn reservering per email:</b><br /><input type="checkbox" name="via_email_bevestigen" value="<?php echo isset($_SESSION['input']['via_email_bevestigen']) ? $_SESSION['input']['via_email_bevestigen'] : ''; ?>"/></font></td>
                  </tr>
                  
                </table>
              </div>
              <p><input type="submit" value="Verzenden" class="flashit" name="Submit"><input type="reset" value="Invoer wissen"  name="B2"></p>


</form>
<script language="JavaScript1.2">

/*
Flashing form element Script-  Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com/
This credit MUST stay intact for use
*/

var flashcolor="red"
var flashinterval=1000 //flash interval in miliseconds (1000=1 sec)

var formcollect=document.getElementsByTagName? document.getElementsByTagName("FORM") : document.all? document.all.tags("FORM") : new Array()
var flashcollect=new Array()

for (i=0; i<formcollect.length; i++){
for (e=0; e<formcollect[i].elements.length; e++){
if (formcollect[i].elements[e].className=="flashit")
flashcollect[flashcollect.length]=formcollect[i].elements[e]
}
}

function flashelements(){
for (f=0; f<flashcollect.length; f++){
if (flashcollect[f].style.color=='')
flashcollect[f].style.color=flashcolor
else
flashcollect[f].style.color=""
}
}

if (flashcollect.length>0)
setInterval("flashelements()",flashinterval)

</script>
</center>
<?php
        // Weergeven van meldingen uit het phpscript.
        if(isset($aErrors))
        {

            echo '<ul>';
            foreach($aErrors as $sError)
            {

                echo '<li>'.$sError.'</li>';  
            }

            echo '</ul>';
        }

        elseif(isset($aContent))
        {

            foreach($aContent as $sLine)
            {

                echo $sLine;
            }
        }

        ?>


<p><h3><font size="2">Zaanland-Groep&nbsp;<br>
<img border="0" src="logo.jpg" width="101" height="37"></font></h3>

<!-- Do not remove this div -->
<div align="center"><p>&nbsp;

</p>
</div>
</div>
</div>
<div id="footer">
<p>
Copyright &copy; 2006 Zorba Design. All rights reserved. </p>
</div>
</div>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2008 18:37:00
Quote Anchor link
Vóór je DOCTYPE heb je al Javascript. Waar komt dat vandaan?
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 18:48:00
Quote Anchor link
Bedoel je soms :

include("hintbox.php");
include("datepicker.php");


Kijk maar eens op http://www.taxikalf.nl/online.php

Dit formulier werkt wel, maar met de vele if's e.d.

Daar staat de datepicker die nodig is om de datum in het veld te plaatsen en de hintboxen zijn de vraggtekentjes bij de invoervelden dat wanneer je met je muis er over heen gaat je een uitleg krijgt.
Of bedoelde je dit niet, SanThe?
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2008 18:52:00
Quote Anchor link
Zet die include in ieder geval zo dat ze op de goede plek in je html uitkomen. Je bent nu alles behalve valid.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 19:09:00
Quote Anchor link
Ik heb de include's nu in het formilier gedeelte gezet, maar ik houd toch nog 1 melding over.
Tevens zorgt dit dat het formulier links geplaatst wordt.
Ik heb in http://www.taxikalf.nl/online3.php het formulier apart van de verwerkingspagina verwerk_online.php gemaakt, en dan staat het formulier wel weer in het midden en geen nare melding meer.
Blijft nog steeds het feit dat wanneer ik het formulier leeg verstuurd word, alleen de melding dat er geen emailadres is ingevuld.
Vul je het formulier wel helemaal in dan komen de verveldende noricen weer omhoog en wordt er een email verstuurd zonder ingevoerde gegevens.
Probeer het maar eens een keer.

En Blanche, als alle variabelen in $aResultaten staan, dan moet ik voor de mail al die variabelen er weer uit gaan halen.
Wat was dan de zin van ze er in zetten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter Arendse
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 19:12:00
Quote Anchor link
Je gebruikt nog steeds de variabelen $naam, $emailadres, etc. Deze maak je nergens aan in je script en zullen dus niet bestaan. Dat is ook de reden dat je al die notices krijgt...

Zoals ik eerder al zei, staan de gegevens die je wilt gebruiken in $aResultaat. Print de inhoud van deze array maar eens, dan zul je zien wat ik bedoel.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2008 19:13:00
Quote Anchor link
Dan moet je die verwerk.php eens gaan corrigeren. Je werkt vast niet met isset() en met $_POST['varname'].
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 19:16:00
Quote Anchor link
@SanThe: in het script zal als het goed is geen $_POST['var'] voorkomen, aangezien er gebruik wordt gemaakt van filter_input_array(). Het resultaat hiervan, en dus alle velden uit het formulier, zijn vervolgens in (in dit geval) $aResultaat te vinden.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 19:20:00
Quote Anchor link
Inderdaad werk ik daar niet meer mee, kijk maar eens naar het eerste script in deze topic, zo doe ik het in de oude situatie die nu online draait.
Maar Blanche gaf mij aan dat dit simpeler kon, tevens heb ik nog wat wensen wat betreft het laten zijn aan de klant van de ingevulde gegevens en het opslaan in een db.
Maar laten we eerst dit maar eens gaan laten werken.
Ik probeer nu ergens een echo tussen te planten om die $aResultaat te laten zien op het scherm.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 19:25:00
Quote Anchor link
Doe dan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<pre>'.print_r($aResultaten , true).'</pre>';
?>

En dat bijvoorbeeld direct nadat je $aResultaten aangemaakt hebt.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 19:48:00
Quote Anchor link
Blanche, ik heb bijna het hele formulier ingevuld en dit uitgevoerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$aResultaat
= filter_input_array(INPUT_POST, $aFilters);
    print_r($aResultaat); exit;
    foreach($aResultaat as $sKey => $sValue)
?>


En dat geeft:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /www/htdocs/taxikalf/online2.php:1) in /www/htdocs/taxikalf/online2.php on line 2
Array ( [emailadres] => [email protected] )

Oh, dat was ik nog vergeten te zeggen.
Als ik het script wel gewoon uitvoer, krijg ik onder het formulier bij $content wel alle ingevoerde gegevens te zien, maar geen mail met gegevens
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/01/2008 19:52:00
Quote Anchor link
Waarom heb je maar 1 filter toegepast? Alle velden die in je formulier voorkomen, moeten in die array $aFilters staan. Als je er geen controle op wilt uitvoeren, geef je in plaats van een filter gewoon NULL op.
 
Peter Arendse

Peter Arendse

10/01/2008 19:56:00
Quote Anchor link
Oeps, dat wist ik niet, ik dacht dat je alleen de variabelen in moest vullen die met een speciale filter gecontroleerd moesten worden.
Ik ga het direkt aanpassen.
Kun jij nog even verzinnen waar die vervelende sesion warning vandaan komt?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.