Voorwaardelijke opmaak

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

16/03/2021 22:21:07
Anchor link
Ik ben bezig met dingen uitvogelen in Javascript. Ik heb een applicatie gemaakt die drie getallen invoert en die dan op het scherm (via HTML) wordt geprint. Ook wordt een gemiddelde berekend en op het scherm geprint. Tot zover ben ik tevreden. Echter kom ik er niet uit als ik met voorwaardelijke opmaak wil werken. Dus dat als het resultaat van een deeltentamen kleiner dan 5,5 is dat de letterkleur van dat resultaat rood wordt. Datzelfde wil ik voor het eindresultaat. Als het eindresultaat of de afzonderlijke resultaten een 5.5 of hoger zijn dan moet de kleur groen worden.

Iemand een idee om mij op de juiste weg te helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<html>
<head>
    <title>Resultaten invoeren</title>
</head>
<body>

Resultaat eerste deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "eersteTentamen"> <br>
Resultaat tweede deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "tweedeTentamen"> <br>
Resultaat derde deeltentamen: <input type = "number" value = "" id = "derdeTentamen"> <br><br>

<input type = "submit" value = "Resultaten bevestigen" onclick = "berekening()"><br><br>

Resultaat eerste deeltentamen: <span id = "res1"></span><br>
Resultaat tweede deeltentamen: <span id = "res2"></span><br>
Resultaat derde deeltentamen: <span id = "res3"></span><br><br>

<b>Het eindresultaat is: </b> <span id = "eindresultaat"></span>


<script>
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        var eindResultaat = ((resultaat1 + resultaat2 + resultaat3)/3).toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
    }
</script>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:11:15
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

17/03/2021 00:55:57
Anchor link
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 08:19:17
Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 17/03/2021 00:55:57:
Kijjk eens naar classlist.add(), classlist.remove() en classlist.toggle()

Een voorbeeldje: https://codepen.io/frankbeen/pen/qBqweQP


Leuk voorbeeldje inderdaad. Wel van een hoger niveau. Ik zat zelf eerder aan if-else statements te denken. Net zoals in Excel je zegmaar op zo een manier een voorwaardelijke opmaak kan geven.

Ik ga even kijken of ik dat voorbeeldje kan matchen met wat ik zou willen.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

17/03/2021 08:59:28
Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
let res = document.getElementById("eindresultaat");
res.innerHTML = eindResultaat;
res.style.color = eindResultaat >= 5.5 ? 'green' : 'red';
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/03/2021 09:01:34
Anchor link
Het kan eventueel ook met alleen HTML en CSS.

Bij het HTML-element input van het type number kun je een bereik opgeven met de attributen min en max:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input min="5.5" max="10" type="number" value="5.4">


Voor de opmaak van waarden buiten het bereik van min en max kun je vervolgens de speciale CSS-selector out-of-range gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
input:out-of-range {
  color: #f44336;
}
 
Thom nvt

Thom nvt

17/03/2021 09:08:06
Anchor link
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.
Gewijzigd op 17/03/2021 09:10:39 door Thom nvt
 
Franciscus Elsen

Franciscus Elsen

17/03/2021 13:35:13
Anchor link
Thom nvt op 17/03/2021 09:08:06:
Als je het netjes opsplitst in een aparte functie voorkom je ook dat het een zooitje van if-else statements word.
Even snel in elkaar getikt dus geen garantie en je moet zelf de kleur classes toevoegen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
    function berekening() {
        var resultaat1 = parseInt(document.getElementById("eersteTentamen").value);
        var resultaat2 = parseInt(document.getElementById("tweedeTentamen").value);
        var resultaat3 = parseInt(document.getElementById("derdeTentamen").value);
                    
        document.getElementById("res1").innerHTML = resultaat1;
        document.getElementById("res2").innerHTML = resultaat2;
        document.getElementById("res3").innerHTML = resultaat3;
        
        // Aparte var omdat we een numerieke waarde willen
        var numResultaat = (resultaat1 + resultaat2 + resultaat3) / 3;
        var eindResultaat = numResultaat.toFixed(1);
        document.getElementById("eindresultaat").innerHTML = eindResultaat;
      
        // Dit is dus nieuw
        stelKleurIn("res1", resultaat1);
        stelKleurIn("res2", resultaat2);
        stelKleurIn("res3", resultaat3);
        stelKleurIn("eindresultaat", numResultaat);
    }
  
    // Deze functie regelt het instellen van de kleur classes
    function stelKleurIn(element, cijfer) {
      if (cijfer < 5.5) {
        document.getElementById(element).classList.add('rood');
        document.getElementById(element).classList.remove('groen');
      } else {
        document.getElementById(element).classList.add('groen');
        document.getElementById(element).classList.remove('rood');
      }
    }


Edit: Ik vind de ternary oplossing van Ad Fundum ook wel netjes, zoals je ziet zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden.


Dankje, jouw voorbeeld is het bestuderen even waard. Ad Fundum zijn voorbeeld is wat makkelijker maar moet je maar net op die ternary komen. En ik ben het met je eens, ook wat netter.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.