VPS instellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »
Lord Gaga

Lord Gaga

31/12/2014 18:01:41
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb vandaag een Cloudbox gekocht en nu probeer ik deze goed in te stellen. Zelf heb ik er niet heel veel verstand van, dus ik vroeg me af of jullie me misschien een beetje op weg kunnen helpen.

Op dit moment heb ik alles zo ingesteld:
Afbeelding

Klopt dit?

Ik ben van plan hier een webserver op te draaien.

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:56:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2014 18:17:28
Quote Anchor link
In het algemeen voldoet dit wel.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

31/12/2014 18:23:09
Quote Anchor link
Gelukkig, dan laat ik dit zo staan.

Dan nog een vraagje, ik probeer DirectAdmin te installeren. (Ik heb een licentie gekocht bij versio.nl).
Voor ik de installatie begin, staat er dat ik dit moet uitvoeren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
yum install wget gcc gcc-c++ flex bison make bind bind-libs bind-utils openssl openssl-devel perl quota libaio libcom_err-devel libcurl-devel gd zlib-devel zip unzip libcap-devel cronie bzip2 cyrus-sasl-devel perl-ExtUtils-Embed autoconf automake libtool which patch mailx db4-devel


Dat heb ik nu gedaan, maar wanneer ik dit hierna uitvoer..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
wget http://www.directadmin.com/setup.sh


..krijg ik de melding dat wget niet kan worden gevonden.
Hoe los ik dit op?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2014 18:53:01
Quote Anchor link
Heb je dit geinstalleerd als root?

Wat zegt: whereis wget?

Ik neem aan dat je deze server voor test-doeleinden gaat gebruiken? Want DirectAdmin is out-of-the-box nog niet geheel veilig. En je zult wel eerst enige ervaring moeten krijgen om de boel te beheren als er iets stuk zou gaan of geupdated dient te worden.
Zeker als je van plan bent om klanten te hosten,
Gewijzigd op 31/12/2014 19:01:59 door - Ariën -
 
Lord Gaga

Lord Gaga

31/12/2014 19:24:33
Quote Anchor link
Blijkbaar stonden er onzichtbare tekens in het gekopieerde stuk tekst, het is me nu wel gelukt om alles te installeren voor ik kan beginnen met DirectAdmin.

In eerste instantie wil ik dit inderdaad gebruiken om te testen, maar uiteindelijk wil ik hier een website op hosten.
De reden hiervoor is omdat ik bij mijn web host moet wachten wanneer er bijvoorbeeld een nieuwe PHP versie wordt uitgebracht.

Weet je misschien ook of er ergens een overzicht is waarin staat wat er aan de default instellingen van DirectAdmin niet veilig is, en wat je hier aan kunt doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/12/2014 20:01:51
Quote Anchor link
- Root-toegang kan je beter uitzetten via SSH, en gebrui maken van SSH-keys.
- Installeer modRuid2 om elke site onder de juiste username te draaien.
- /tmp niet-executable mounten.

Updaten van PHP, MySQL, Apache etc.. gaat niet via yum meer met DA, maar via de custombuild.

Gezien ik op een mobieltje zit te werken kan ik even geen linkjes met uitleg geven, maar met wat zoeken red je je vast wel.

Succes :-)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/01/2015 12:46:56
Quote Anchor link
@Aar: Waarom modRuid2 in plaats van suphp? Die laatste wordt als standaard onderdeel aangeboden bij directadmin toch?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/01/2015 13:02:36
Quote Anchor link
modRuid2 werkt makkelijker. Met suPhp werken de /~username directories niet meer, en werken de php-flags in .htaccess niet. Een behoorlijke beperking waarbij mensen genoodzaakt een workaround te zoeken. Ook schijnt suPhp toch niet iets zwaarder te zijn dan modRuid2.

Verder wordt mod_ruid2 nu ook al enige tijd aangeboden via de Custombuild 2.0 van DirectAdmin.
Gewijzigd op 01/01/2015 13:05:05 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/01/2015 13:40:21
Quote Anchor link
Oke dankjewel Aar. Klein vraagje nog: Die PHP flags, wat versta je daar precies onder? (misschien heb je een voorbeeldje)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/01/2015 13:57:06
Quote Anchor link
php_flag display_errors off

Om maar een voorbeeld te noemen.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

01/01/2015 16:50:11
Quote Anchor link
- Aar - op 01/01/2015 13:02:36:
Verder wordt mod_ruid2 nu ook al enige tijd aangeboden via de Custombuild 2.0 van DirectAdmin.


Ik heb bij het installeren van DirectAdmin voor Custombuild 2.0 gekozen, heb ik dan al standaard mod_ruid2 of moet ik dit nog apart installeren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/01/2015 17:38:37
Quote Anchor link
Geen idee. Test het eens uit met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
system('whoami');
?>


Dit moet dan je username tonen.
of voer dit uit:
grep 'mod_ruid2' /etc/httpd/conf/httpd.conf
Gewijzigd op 01/01/2015 17:44:14 door - Ariën -
 
Lord Gaga

Lord Gaga

01/01/2015 18:22:21
Quote Anchor link
Het stukje PHP geeft inderdaad de username weer. Ik zal nu nog even kijken hoe ik de andere dingen die je aangaf het best kan aanpakken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.