Vrienden systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Remco van Akker

Remco van Akker

03/11/2011 17:58:36
Quote Anchor link
Hallo Progammeurs,

Ik ben bezig met een community en daar voor heb ik ook een vrienden systeem voor nodig. Alleen ik weet niet hoe ik moet beginnen met de database.
Moet ik een aparte Tabel aanmaken of niet?
En welke fields moeten er allemaal in?
Ik krijg graag antwoord!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:09:01
 
Milo S

Milo S

03/11/2011 18:07:04
Quote Anchor link
Je zult je gebruikerstabel moeten maken, en een many to many tabel die laat zien wie vrienden zijn...

user
- id
- username
- password
etc etc.

friend
- user_id
- friend_id

Voorbeeldje...
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/11/2011 18:08:23
Quote Anchor link
Oke maar degene moet toch eerst het vriendschap verzoek accepteren?
Als die op "Ja" heeft gedrukt moet die toegevoegd worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2011 18:10:51
Quote Anchor link
userID - friendID - status

Waarbij heb veld 'status' aangeeft of een vriendschap bevestigd is of nog afwachtend. Eventueel kan je ook'geweigerd'als status gebruiken.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

03/11/2011 19:04:01
Quote Anchor link
Oke, maar ik snap eigenlijk niet waarom het in een aparte tabel moet?
Want als de gebruiker bijvoorbeeld: piet, klaas wil toevoegen dan moet die toch wel bij de user opgeslagen worden? Anders ziet die niet dat de vrienden bij piet horen.
Ben slecht in uitleggen weet het..
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/11/2011 19:29:44
Quote Anchor link
Hoe wil je 5 vrienden verzoeken voor Pietje dan in de user-table opslaan?
 
Remco van Akker

Remco van Akker

04/11/2011 17:15:51
Quote Anchor link
In 1 field?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/11/2011 17:18:31
Quote Anchor link
En hoe ga je dat dan verwerken als iemand zo'n verzoek (niet) accepteert?
 
Remco van Akker

Remco van Akker

04/11/2011 17:25:14
Quote Anchor link
Dan verwijdert die het verzoek uit de field en voegt die hem niet toe als vriend.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/11/2011 17:40:16
Quote Anchor link
Remco van Akker op 04/11/2011 17:25:14:
Dan verwijdert die het verzoek uit de field en voegt die hem niet toe als vriend.


En hoe zie jij die query dan voor je, als er in 1 field meerdere verzoeken staan?

Remco van Akker op 03/11/2011 19:04:01:
Want als de gebruiker bijvoorbeeld: piet, klaas wil toevoegen dan moet die toch wel bij de user opgeslagen worden?

Is er maar 1 Piet of Klaas in het vriendensysteem mogelijk?

Remco van Akker op 03/11/2011 17:58:36:
Alleen ik weet niet hoe ik moet beginnen met de database.
Moet ik een aparte Tabel aanmaken of niet?
En welke fields moeten er allemaal in?
Ik krijg graag antwoord!

Grappig. Milo en Aar leggen uit hoe (en waarom) je moet kiezen voor een aparte tabel en jij geeft aan dat je het er niet mee eens bent/niet het nut er van inziet. Als je het (beter) weet, waarom vraag je het dan ;-)
 
Milo S

Milo S

04/11/2011 17:54:17
Quote Anchor link
@ Obelix, tja je hebt van die mensen...

Hoe dan ook, kijk op bijvoorbeeld phptuts.nl als je iets niet snapt. Denk dat je daar nog een hoop kunt leren.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

04/11/2011 18:27:20
Quote Anchor link
Jullie trekken gelijke een conclusie die nergens op slaat.
Ik ben het er mee eens.
Maar ik snap het niet hoe ik dat moet doen of hoe het inelkaar zit.
Misschien eerst het eerste bericht goed door lezen voor dat je antwoord ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2011 22:09:21
Quote Anchor link
En waarom slaat die conclusie nergens op? Ben benieuwd...

Meerdere data opslaan in één tabel is gewoon not done en gaat tegen het normaliseren in. Je kan dan vaak niet meer met één simpele querie werken. Mijn advies... Kijk eens maar mijn opzet. Dat is de juiste.
 
Aad B

Aad B

04/11/2011 22:20:34
Quote Anchor link
een professionele developer normaliseert volgens de regels, Remco mag het best anders doen, elke hobbyist heeft recht als hij geen kaas gegeten heeft van normaliseren, om het bij de user op te slaan:
id
user
wachtwoord
vriend1
vriend2
.
.
.
vriend128 (meer vrienden kan je niet hebben...)
:-0
Gewijzigd op 04/11/2011 22:23:00 door Aad B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2011 22:44:15
Quote Anchor link
En toen konden de gebruikers na 128 geen vrienden meer toevoegen omdat er een lullig limiet aan vast zat.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

05/11/2011 09:40:21
Quote Anchor link
Oke dus het moet wel in een aparte tabel.
En dan voeg ik fields toe.
Maar vrienden moeten wel gekoppeld zijn aan pietje.
Dus pietje is geregistreerd in users table en zijn vrienden in de friends table.
Maar hoe zorg ik er voor dat zijn vrienden aan pietje wordt gekoppeld?
 
Aad B

Aad B

05/11/2011 09:55:45
Quote Anchor link
Herlees nog eens even de reactie van Milo 03/11/2011 18:07:04
De juiste oplossing werd daar al aangeboden!!
Gewijzigd op 05/11/2011 09:56:16 door Aad B
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

05/11/2011 10:44:00
Quote Anchor link
Wat ik persoonlijk zou doen (zoals eerder gezegd);

1. Zoals Milo S zegt een table voor users (id,username,password,active) etc.
2. Zoals Obelix & Indefix zegt een apparte tabel voor vrienden (user_id,friend_id,status)

Je kijkt of d.m.v. $_SESSION['user_id'] o.i.d. of er vrienden zijn in de tabel vriend, en d.m.v. het veld status kun je controleren of het vriendenschap actief is of niet.

Tis een aanzet.
Gewijzigd op 05/11/2011 10:44:45 door Kevin van Leeuwen
 
Remco van Akker

Remco van Akker

05/11/2011 12:08:46
Quote Anchor link
@Kevin van Leeuwen

Heel erg bedankt voor je reactie.
Ik begin het nu echt te snappen.
 
Milo S

Milo S

05/11/2011 18:49:00
Quote Anchor link
@ Kevin wat jij nu zegt is ook niet 100% juist. Als je dat doet is er geen activatie per vriend. Ik neem aan dat dat de bedoeling is.
 
Remco van Akker

Remco van Akker

24/11/2011 15:59:57
Quote Anchor link
Oke ik heb de table gemaakt.
Maar moet de user_id en friend_id op auto increment staan? nee toch?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.