Waar moet deze regel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »
Rob Sloep

Rob Sloep

21/11/2011 19:49:34
Quote Anchor link
Ik hoop dat dit de juiste plaats voor mijn vraag is:

In de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
        $sql
= mysql_query("SELECT * FROM gastenboek WHERE ip = '".mysql_real_escape_string($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."' AND datum >=
        NOW() - INTERVAL 1 DAY"
);

        if (mysql_num_rows($sql) == 0) {
            
        if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
        {

            // Als er een veld niet ingevuld is
            if (empty($_POST['naam']) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['antispam']))
            {

                echo '<span style="color:red"><b>Je hebt niet alle velden ingevuld!<br />
                You did not fill in all fields<br />
                Sie haben nicht alle Felder benutzt.</b></span>'
;
            
            }
elseif (strlen($_POST['naam']) > 25 || strlen($_POST['bericht']) > 500)
            {

                echo '<span style="color:red"><b>De ingevulde velden hebben te veel karakters (naam max. 25, bericht max. 500)
                <br />
                You&acute;ve used too many characters (name max. 25, message max. 500)<br />
                Sie haben zu viele Buchstaben benutzt (Name max. 25, Nachricht max.500)</b></span>'
;
                
            //Alleen als het antwoord geen 8 is!!!
            } elseif (($antispam != '8') || ($antispam != 'acht'))
            {
                
            }
else
            {
            // Als alle velden ingevuld zijn wordt het bericht gefilterd toegevoegd
            mysql_query("INSERT INTO gastenboek (naam, bericht, datum, ip)
            VALUES ('"
.trim(mysql_real_escape_string($_POST['naam'])).    
            "', '".trim(mysql_real_escape_string($_POST['bericht']))."', NOW(), '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')") or die ("<b>Er is iets mis gegaan</b>");
            echo '<span style="color:green"><b>Je reactie is succesvol toegevoegd!<br />
            Your message has been succesfully posted.<br />
             Ihren Nachricht ist hinzugef&uuml;gt.</b></span>'
;
            }
        }

    ?>


gaat het om regel 23;
//Alleen als het antwoord geen 8 is!!!
} elseif (($antispam != '8') || ($antispam != 'acht'))
{

De bedoeling is simpel: antwoord 8 op de gestelde vraag.

Het probleem is echter dat er nu geen berichten geplaatst worden. Zet ik de regel hoger, of op een andere plaats (weet niet meer wat ik al allemaal geprobeerd heb) dan wordt het bericht geplaatst ongeacht wat er ingevuld wordt.

Kortom, wie kan er licht in deze duisternis brengen, waar en/of hoe moet ik deze regel toevoegen?
Dit leek mij een simpele manier tegen wat spam maar zelfs dit is kennelijk te moeilijk voor mij.
Gewijzigd op 21/11/2011 19:54:04 door Rob Sloep
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:49:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/11/2011 19:51:48
Quote Anchor link
Welk regelnummer? UBB-codes werken niet in je codeblok.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

21/11/2011 19:55:35
Quote Anchor link
Regel 23 t/m 25, sorry.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

21/11/2011 20:02:04
Quote Anchor link
Probeer eens || naar && te veranderen.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

21/11/2011 20:07:35
Quote Anchor link
Het is niet "en" maar "of", oorspronkelijk stond er ook "or". || Heb ik zelf geprobeerd omdat dat elders in de code ook voorkomt.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

22/11/2011 20:10:45
Quote Anchor link
Inmiddels ben ik aan het zoeken geweest maar kom niets verder.
Wel vond ik iets over "Preg_match();" waarmee een waarde te vinden is, het werkt voor mij echter verkeerd om.

Ik zie alleen: als de waarde gevonden is: true else false.
Ik zou moeten hebben: als de waarde NIET gevonden is: false (waarbij ik een melding kan geven) else true (programma gaat verder).

Mogelijk lees ik ergens overheen of begrijp ik het niet goed, iemand die mij hierbij kan helpen?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/11/2011 21:00:03
Quote Anchor link
Rob Sloep op 22/11/2011 20:10:45:
Ik zie alleen: als de waarde gevonden is: true else false.
Ik zou moeten hebben: als de waarde NIET gevonden is: false (waarbij ik een melding kan geven) else true (programma gaat verder).


Ik begrijp het niet: bovenstaande is toch gelijk aan elkaar/vergelijkbaar?
 
Rob Sloep

Rob Sloep

22/11/2011 21:11:52
Quote Anchor link
Het probleem, zoals ik het zie tenminste, is dat als de waarde true is ik een melding kan geven en als de waarde niet true is (else) het proces voort gaat.
Ik moet dat andersom hebben. Als het antwoord (een enkele waarde) op de vraag klopt moet het proces voortgaan en anders moet er een melding komen of desnoods niets gebeuren.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/11/2011 21:22:40
Quote Anchor link
Dan draai de de vergelijk toch om of je wisselt de code om?
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2011 21:25:29
Quote Anchor link
Niet alles gelezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if(true)
{

    // true
}
else
{
    // false
}

// Tegenover gesteld
if(!true)
{

    // false
}
else
{
    // true
}
?>
 
Rob Sloep

Rob Sloep

22/11/2011 21:37:12
Quote Anchor link
Als ik het omdraai dan moet ik alles aangeven dat niet geldig is, lijkt mij ook goed.
Alleen moet/wil ik dat dan wel in 1 code, dus iets als: als de waarde geen 8 is (bericht), anders doorgaan.

Feitelijk is dit de vraag ook waarmee ik begon. Dus of ik zoek te ver of ik snap het niet of de oplossing is nog niet langs gekomen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/11/2011 21:41:11
Quote Anchor link
Rob Sloep op 22/11/2011 21:37:12:
Dus of ik zoek te ver of ik snap het niet of de oplossing is nog niet langs gekomen.

De oplossing is langsgekomen. Blijven er twee mogelijkheden over ;-)
 
Rob Sloep

Rob Sloep

22/11/2011 21:46:18
Quote Anchor link
Oke, dan snap ik het niet, maak me gelukkig en ligt het toe .....

Ik heb nu deze codes geprobeerd:
} if(($antispam)!="8") {
echo 'Foutje';
}else

} if(($antispam)!=("8")) {
echo 'Foutje';
}else

Gevolg: krijg alleen maar "Foutje" en bericht wordt niet geplaatst, ook niet als er 8 ingegeven wordt.
Gewijzigd op 22/11/2011 21:53:29 door Rob Sloep
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/11/2011 22:02:13
Quote Anchor link
waar komt $antispam vandaan?
 
Rob Sloep

Rob Sloep

22/11/2011 22:39:07
Quote Anchor link
Anti-spam code: zes plus twee? <br />
<input type="text" name="antispam" id="antispam" size="3">
 
- SanThe -

- SanThe -

22/11/2011 22:43:54
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

22/11/2011 22:55:56
Quote Anchor link
Dan moet je dus vergelijken met $_POST['antispam'] ipv $antispam.
Je gebruikt verder wel $_POST.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

22/11/2011 22:56:12
Quote Anchor link
Undefined variable: antispam in .... krijg ik dan terug.

Declareer ik die dan niet hier?:
<input type="text" name="antispam" id="antispam" size="3">

in de regel:
if (empty($_POST['naam']) || empty($_POST['bericht']) || empty($_POST['antispam']))

wordt hij namelijk wel meegenomen.



Toevoeging op 22/11/2011 23:05:37:

Het werkt! :-)

Begrijpen doe ik het nog steeds niet, maar dat is nu even niet belangrijk, ooit hoop ik php door te krijgen.

Ik dank allen die meegedacht hebben, met name de stripfiguren, hartelijk voor deze hulp.
Hopelijk blijven de spam-bots nu buiten de deur.
Gewijzigd op 22/11/2011 23:00:11 door Rob Sloep
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

23/11/2011 09:35:28
Quote Anchor link
Heel vroeger schijnt het mogelijk te zijn geweest dat je met $antispam in je php code de juiste gegevens ophaalde. Tegenwoordig (al jaren), uit veiligheid, is dat niet meer mogelijk.
In een formulier geef je POST of GET mee. Daarmee haal je ook de informatie op om te verwerken. In het 1e deel van het script doe je dat wel, bij de vergelijking doe je dat in eens niet.
 
Rob Sloep

Rob Sloep

23/11/2011 09:56:33
Quote Anchor link
Ligt wel voor de hand, hè, $antispam? Heb de naam maar even aangepast. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Je opmerking over POST/GET met betrekking tot de vergelijking snap ik niet echt (en echt niet).
Het script heb ik ooit eens ergens opgedoken en, simpele ziel als ik ben, kon ik gebruiken. Inmiddels rees de spam de pan uit en zocht ik daartegen een simpele oplossing en kwam uiteindelijk hier uit. Voor mij werkt het en ik begrijp het nu ook voldoende om eventueel in andere gastenboekjes te kunnen plaatsen.

Als je echter (simpele) verbetervoorstellen hebt, hou ik mij aanbevolen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.