Waarom OO?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3

Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 14:46:06
Quote Anchor link
Erwin thanks voor je reactie. Maar hoe zit het dan als je een class hebt die in feite al klaar is, maar waarvan nog 1 method door de child moet worden ingevuld? Dus bijv. het voorbeeld van Ward. Die heeft een abstracte betaal class, maar hij maakt van setAmount een interface.

Had hij volgens jou van setAmount ook een abstract method in de abstract class kunnen maken en de interface laten vervallen? Ik had begrepen dat abstract methods daarvoor zijn bedoeld. Je hebt dus als het ware een "basisclass" waarvan een bepaalde method nog moet worden ingevuld door de child class.

Zoals ik op een andere website las en hierboven ook al citeerde:

Quote:
Abstract classes look a lot like interfaces, but they have something more : you can define a behavior for them. It's more about a guy saying "these classes should look like that, and they got that in common, so fill in the blanks!".

Die setAmount method lijkt me dus exact in dit plaatje passen. De abstract payment class is klaar, maar de child class moet alleen nog even de gaten (in dit geval de setAmount method) opvullen. Of zie ik het verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:25:52
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/11/2013 14:46:24
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 14:31:37:
Kunnen jullie aub nog reageren op mijn 2 voorgaande berichten?

Ja, stel dat de baas van de pizzeria besluit te gaan thuisbezorgen. En niet alleen pizza, maar ook allerlei andere gerechten. Alle gerechten kunnen dan de ThuisbezorgenInterface delen, maar jij zit nog steeds met een abstract class die serve() voor in het restaurant voorschrijft én implementeert.

Je maakt het ingewikkelder dan het eigenlijk is. Een interface somt slecht public methoden op die moeten worden geïmplementeerd. Een abstract class kan al methoden implementeren, alleen kun je er geen objecten mee instantiëren.

Als je een abstract class maakt met uitsluitend lege abstract methods, dan is het eigenlijk een interface. En dan kun je beter een interface gebruiken, want die maakt zelfstandige klassen mogelijk die niet verplicht via extends afhankelijk zijn van een andere klasse, maar wel een gemeenschappelijke, gestandaardiseerde API hebben.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 14:57:04
Quote Anchor link
>> Als je een abstract class maakt met uitsluitend lege abstract methods, dan is het eigenlijk een interface. En dan kun je beter een interface gebruiken, want die maakt zelfstandige klassen mogelijk die niet verplicht via extends afhankelijk zijn van een andere klasse, maar wel een gemeenschappelijke, gestandaardiseerde API hebben.

Oké, dit begrijp ik. Alleen de scheidslijn wanneer je een abstract class met abstract method versus een interface gebruikt vind ik nog wat onduidelijk. Als ik kijk naar jouw payment class, die is eigenlijk al helemaal klaar, de werking is bekend, alleen moet er nog aan 1 method (setAmount) invulling worden gegeven. Waarom kies je er in dit geval voor om die ene method in een interface te stoppen en niet als abstracte method in de abstracte class? (Ik zeg niet dat jouw oplossing fout is hè! Ik wil alleen weten waarom jij voor een interface kiest zodat ik het beter begrijp.)

Ik heb zelf een abstract autoloader class. Die class bezit alle methods die nodig zijn om de namespaces en de bijbehorende directories in te stellen. Het enige wat per autoloader verschilt, is de loadClass method. Daarom heb ik daar in de abstracte class een abstract method van gemaakt. Is dat dan verkeerd en had dat een interface moeten zijn?
 
Erwin H

Erwin H

28/11/2013 15:00:44
Quote Anchor link
Volgens mij kan je het vrij simpel samenvatten.

Een abstracte class heeft als doel bepaalde functionaliteit te bundelen zodat code niet dubbel hoeft te worden geschreven.
Een interface heeft als doel om af te dwingen dat classes bepaalde methodes (en eventueel ook constantes) publiceren.

Bedenk dus elke keer om welke van de twee redenen je iets wilt doen en bepaal aan de hand daarvan of je een abstracte class of een interface nodig hebt. In sommige gevallen zal je zelfs beide willen gebruiken, met zelfs in beide dezelfde methodes.

Toevoeging op 28/11/2013 15:03:20:

Ozzie PHP op 28/11/2013 14:46:06:
Quote:
Abstract classes look a lot like interfaces, but they have something more : you can define a behavior for them. It's more about a guy saying "these classes should look like that, and they got that in common, so fill in the blanks!".

Die setAmount method lijkt me dus exact in dit plaatje passen. De abstract payment class is klaar, maar de child class moet alleen nog even de gaten (in dit geval de setAmount method) opvullen. Of zie ik het verkeerd?

Foute quote wat mij betreft van iemand die het concept niet helemaal begrijpt (of je hebt een essentieel deel van de tekst weggelaten).
Gewijzigd op 28/11/2013 15:01:23 door Erwin H
 
R van der Meer

R van der Meer

28/11/2013 15:17:25
Quote Anchor link
Moet ik bovenstaande ook lezen of verzorgt het alleen maar meer verwarring?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 15:33:28
Quote Anchor link
>> Moet ik bovenstaande ook lezen of verzorgt het alleen maar meer verwarring?

Nee... laat maar even buiten beschouwing :)

>> Een abstracte class heeft als doel bepaalde functionaliteit te bundelen zodat code niet dubbel hoeft te worden geschreven. Een interface heeft als doel om af te dwingen dat classes bepaalde methodes (en eventueel ook constantes) publiceren.

Erwin, oké. Ik volg je aardig! Ben alleen dus wel benieuwd waar in dit plaatje dan een abstract method (binnen een abstracte class) thuishoort?

Ik val weer even terug op het voorbeeld van Ward. Ward heeft een abstracte betaal class. Volgens jouw omschrijving gebruik je die met als doel bepaalde functionaliteit te bundelen zodat code niet dubbel hoeft te worden geschreven. Dat lijkt me te kloppen. Nu heeft Ward de setAmount method in een interface gezet, maar je kunt er ook voor kiezen om geen interface te gebruiken maar de setAmount method als abstract method op te nemen in de abstracte betaal class. En nu zou ik heel graag weten wat het verschil tussen beide manieren is.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/11/2013 15:43:25
Quote Anchor link
Een abstract methode was inderdaad ook acceptabel. Er is hier niet echt een goed of fout, meer een keuze. Erwin omschrijft het mooi: de interface is een publicatie, een handleiding en een contract. Juist omdat de interface maar één regel voorschrijft, zijn de voorschriften meteen duidelijk.

Persoonlijk vind ik dit onderscheid het prettigst werken, en het duidelijkst, maar ergens is het inderdaad een keuze die je consequent moet doorvoeren:

• interface: je moet deze methoden implementeren;

• abstract class: deze methoden zijn al voor je geïmplementeerd.

Waar ik me wel aan erger, is dat de interfaces van PHP te vergevensgezind zijn wat de signatures betreft.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/11/2013 15:44:43
Quote Anchor link
R van der Meer op 28/11/2013 15:17:25:
Moet ik bovenstaande ook lezen of verzorgt het alleen maar meer verwarring?


Ik vrees dat je topic gekaapt is.
Was jouw vraag helemaal beantwoord?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/11/2013 15:44:53
Quote Anchor link
Ozzie, je bent andermans topic aan het kapen!!!
 
Erwin H

Erwin H

28/11/2013 16:08:59
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 15:33:28:
Nu heeft Ward de setAmount method in een interface gezet, maar je kunt er ook voor kiezen om geen interface te gebruiken maar de setAmount method als abstract method op te nemen in de abstracte betaal class.

Nee, het is niet 'je kan er ook voor kiezen'. Het gaat erom waarom die methode nodig is.
Heeft de abstracte class die methode al nodig, omdat er bijvoorbeeld ergens een btw berekening wordt gedaan of weet ik veel, maar kan de echte waarde pas bepaald worden in de afgeleide class? -> dan moet de methode als abstracte methode in de abstracte class
Moet de methode worden afgedwongen voor alle classes, omdat er van buiten ook gebruik van moeten kunnen worden gemaakt? Dan stop je het in de interface.

Merk op, op beide vragen kan je ja antwoorden en het kan dus ook zonder problemen voorkomen dat je de methode in zowel abstracte class, als in de interface plaatst. Beide dienen een ander doel, dus het een sluit het ander niet uit! Het is dus niet of/of.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 18:59:44
Quote Anchor link
@Ward:

>> • interface: je moet deze methoden implementeren;

Duidelijk!

>> • abstract class: deze methoden zijn al voor je geïmplementeerd.

Kan ik daar dan uit afleiden dat jij in een abstract class nooit abstract methods hebt staan?

@Erwin:

>> Moet de methode worden afgedwongen voor alle classes, omdat er van buiten ook gebruik van moeten kunnen worden gemaakt? Dan stop je het in de interface.

Dit snap ik volledig.

>> Heeft de abstracte class die methode al nodig, omdat er bijvoorbeeld ergens een btw berekening wordt gedaan...

Dit snap ik nog niet. Bedoel je dat een andere method in die abstracte class de abstract method gebruikt? Dus dat de method intern door de abstracte class wordt gebruikt, of bedoel je iets anders?

----------------------------------------------------------
@R van der Meer

Ik dacht een simpele vraag te stellen, maar dat bleek toch niet zo te zijn waardoor ik onbedoeld je topic heb gekaapt. Hiervoor mijn excuses. Is jouw vraag inmiddels beantwoord, of zijn er nog onduidelijkheden?

----------------------------------------------------------
 
Erwin H

Erwin H

28/11/2013 19:38:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 18:59:44:
>> Heeft de abstracte class die methode al nodig, omdat er bijvoorbeeld ergens een btw berekening wordt gedaan...

Dit snap ik nog niet. Bedoel je dat een andere method in die abstracte class de abstract method gebruikt? Dus dat de method intern door de abstracte class wordt gebruikt, of bedoel je iets anders

Precies. Dat is in mijn ogen de enige reden waarom je een abstracte methode in een class maakt (die daarmee dan automatisch zelf abstract moet worden). Dit doe je om zo de afgeleide class de implementatie te laten verzorgen, maar er wel al in de abstracte class vanuit te kunnen gaan dat dat zal gebeuren. Omdat dit puur intern gebeurt (protected methodes), heeft het om die reden geen zin om het in een interface te zetten.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/11/2013 19:53:00
Quote Anchor link
Tja, excuses aanbieden en doorgaan.
Grrrrrrrrr..........
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 19:59:47
Quote Anchor link
Oké, dus samenvattend zou je kunnen zeggen:

- een abstract class gebruik je om functionaliteit te bundelen
- een abstract method is een method die door de abstracte class zelf wordt gebruikt, maar moet worden geimplementeerd door de child class
- een interface gebruik je om methods verplicht te stellen die van buitenaf moeten kunnen worden aangeroepen

Kun je dan stellen dat een abstract method nooit van buitenaf moet worden gebruikt en dus altijd protected zal zijn? Immers, als je de method wel van buitenaf moet kunnen gebruiken, dan is het een interface. Is mijn conclusie correct?

>> Merk op, op beide vragen kan je ja antwoorden en het kan dus ook zonder problemen voorkomen dat je de methode in zowel abstracte class, als in de interface plaatst. Beide dienen een ander doel, dus het een sluit het ander niet uit! Het is dus niet of/of.

Bedoel je dan dat je een method foo hebt, die je als abstracte method foo in de abstracte class opneemt én in de interface? Wat is daar dan het voordeel van? Als je foo in de interface zou zetten, dan moet foo dus in de child classes aanwezig zijn. Waarom zou je foo dan nog als abstract method plaatsen? Dat is toch dubbelop?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/11/2013 20:21:59
Quote Anchor link
- Aar -:
Heren, zullen we het gezellig houden, en ontopic blijven?
Dat lijkt mij het beste....

Als Ozzie zelf nog andere vragen heeft mag hij daarvoor een nieuw topic starten. Een topic kapen is niet de bedoeling.
Gewijzigd op 28/11/2013 20:24:48 door - Ariën -
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2013 20:26:21
Quote Anchor link
Het is hier gezellig hoor Aar! :)
Alleen Ger is boos omdat ik (onbedoeld) een topic heb gekaapt. Ik ga er vanuit dat de topicstarter zich zal melden als hij nog meer wil weten (zie mijn oproep). Ik kan ook een nieuw topic beginnnen, maar aangezien de vraag bijna is beantwoord en we dan de gespreksgeschiedenis in dat topic missen lijkt me dat wat zinloos. Ik wacht nog even op het antwoord van Erwin en dan weet ik voldoende. En zodra de topicstarter zich weer meldt kunnen we weer vol gas on topic.

(volgende keer zal ik overigens wel een nieuw topic starten... ik had alleen gedacht dat mijn vraag iets simpeler in 1x te beantwoorden was... excuus)
Gewijzigd op 28/11/2013 20:27:42 door Ozzie PHP
 
Erwin H

Erwin H

29/11/2013 09:57:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/11/2013 19:59:47:
>> Merk op, op beide vragen kan je ja antwoorden en het kan dus ook zonder problemen voorkomen dat je de methode in zowel abstracte class, als in de interface plaatst. Beide dienen een ander doel, dus het een sluit het ander niet uit! Het is dus niet of/of.

Bedoel je dan dat je een method foo hebt, die je als abstracte method foo in de abstracte class opneemt én in de interface? Wat is daar dan het voordeel van? Als je foo in de interface zou zetten, dan moet foo dus in de child classes aanwezig zijn. Waarom zou je foo dan nog als abstract method plaatsen? Dat is toch dubbelop?

Je hebt er dus nog steeds niets van begrepen... Dat heb ik namelijk eerder uitgelegd. En verder begrijp ik dat hier antwoorden niet meer op zijn plaats is.
 

Pagina: « vorige 1 2 3



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.