Waarom wil dit niet croppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Jan Kila

Jan Kila

01/09/2022 18:39:09
Quote Anchor link
Kan/wil iemand mij zeggen waarom deze code niet wil croppen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
  <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
  <title>Document</title>
</head>
<body>
  <h1>Image Cropping Javascript</h1>
  <input type="file">
  
  <script>
    const input = document.querySelector('input[type="file"]')
    input.addEventListener('change', (e) => {
      console.log(input.files)
      const reader = new FileReader()
      reader.onload = function() {
        const img = new Image() // 'img' HTMLImageElement
        img.onload = function(){
          let cvs = document.createElement('canvas')
          const ctx = cvs.getContext('2d')
          ctx.drawImage(img, 0, 0)
          orgWidth = img.width
          orgHeigth = img.height
          console.log("orgWidth: ", orgWidth)
          console.log("orgHeigth: ", orgHeigth)
          if (orgWidth > orgHeigth) {
            sWidth = orgHeigth
            sX = Math.floor((orgWidth - orgHeigth) / 2)
            sY = 0
          } else {
            sWidth = orgWidth
            sX = 0
            sY = Math.floor((orgHeigth - orgWidth) / 2)
          }
          console.log("sWidth: ", sWidth)
          console.log("sX: ", sX)
          console.log("sY: ", sY)
          cvs.width = sWidth
          cvs.height = sWidth
          // ctx.drawImage(img, 0, 0)
          // drawImage(img, sx, sy, sWidth, sHeight, dx, dy, dWidth, dHeight);
          ctx.drawImage(img, sX, sY, sWidth, sWidth, 0, 0, sWidth, sWidth)
          document.body.appendChild(img)
        }
        img.src = reader.result
        // now we have an image that we can append to the document
        //document.body.appendChild(img)
      }
      reader.readAsDataURL(input.files[0])
    }, false)
  </script>
</body>
</html>

Ik krijg steeds het originele plaatje terwijl ik een vierkant plaatje verwacht.
Meestal doe ik iets fout, onvoldoende of niet; maar deze keer zie ik het niet (meer).
Een beetje hulp kan ik dan ook goed gebruiken.
Dank op voorhand.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:11:22
 
Jan R

Jan R

01/09/2022 19:18:15
Quote Anchor link
Het werkt perfect maar je voegt enkel de originele foto toe. Niet de canvas :)
 
Jan Kila

Jan Kila

01/09/2022 19:25:29
Quote Anchor link
Jan,
Dan zie ik echt iets over het hoofd want ik begrijp niet wat je bedoelt.
Wil ja dat toelichten?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/09/2022 19:58:17
Quote Anchor link
Het croppen lukt wel, maar je doet dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.body.appendChild(img)

op regel 45 van je script. Je koppelt dus de originele img aan je body element. Als je er dit van maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.body.appendChild(cvs)

dan koppel je het canvas element waar de gecropte versie op getekend is.
 
Jan Kila

Jan Kila

02/09/2022 10:37:54
Quote Anchor link
@Jan Koehoorn,
Bedankt Jan.
En ik maar denken dat ik op regel 44 de gewijzigde img in de body plaats.

Toevoeging op 02/09/2022 10:37:59:

@Jan Koehoorn,
Bedankt Jan.
En ik maar denken dat ik op regel 44 de gewijzigde img in de body plaats.
 
Jan Kila

Jan Kila

03/09/2022 16:02:35
Quote Anchor link
Dit is wat ik op het oog had; en het werkt als een trein.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
...
<style>
  .canvas {
    width: 150px;
    height: 150px;
    border: 1px solid black;
  }
</style>
<body>
  <h1>Image Editing Javascript</h1>
  <input type="file">
  <br>
  <div class="canvas">
    <canvas id="cvs"></canvas>
  </div>

  <script>
    const cvs = document.getElementById('cvs')
    const ctx = cvs.getContext('2d')
    const img = new Image()
    const input = document.querySelector('input[type="file"]')
    input.addEventListener('change', (e) => {
      const [file] = input.files
      img.src = URL.createObjectURL(file)
      img.onload = function() {
        if (img.height > img.width) {
          sX = 0
          sY = Math.floor((img.height - img.width) / 2)
          sW = img.width
        } else {
          sX = Math.floor((img.width - img.height) / 2)
          sY = 0
          sW = img.height
        }
        ctx.drawImage(img, sX, sY, sW, sW, 0, 0, 150, 150)
        URL.revokeObjectURL(img.src)
      }
    }, false)
  </script>
</body>
</html>

Mijn volgende stap is om het plaatje dat nu in het canvas zit naar de server te uploaden.
1. Ik moet de inhoud van het canvas omvormen naar een blob
2. Vervolgens het blob in een file plaatsen
3. de file uploaden naar de server.
Stukjes en beetjes vind ik op SO, maar ik mis het hele 'plaatje', het overzicht.
Wil iemand me in de goeie richting wijzen?
 
Jan R

Jan R

03/09/2022 18:48:09
Quote Anchor link
Javascript
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
function send() {
    let cfoto = document.getElementById("ccanvas");
    let canvasData = cfoto.toDataURL("image/png");
    let xhttp = new XMLHttpRequest();
    xhttp.onreadystatechange = function() {
        if (this.readyState == 4 && this.status == 200) {
            msg = xhttp.responseText;
            if(msg != "") {
                alert(msg);
            }else{
                location.reload(true);
            }
        }
    };  
    xhttp.open("POST", "getpost.php", true);
    xhttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
    xhttp.send("v=" + canvasData);
    sluit();
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
    if(isset($_POST['v'])) {
        $data = $_POST['v'];
        $data = str_replace(' ', '+', $data);
        list($type, $data) = explode(';', $data);
        list($base, $data) = explode(',', $data);
        if($type=='data:image/png' && $base=='base64') {
            $data = base64_decode($data);
            
            $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'] ?? '';
            $ip = '_' . str_replace(':', '.', $ip);
            
            file_put_contents('screendump_' . date('Ymd_his') . $ip . '.png', $data);
            echo 'Bestand opgeslagen!';
        }else{
            echo 'Geen correcte info!';
        }
    }else{
        echo '?';
    }
 
Jan Kila

Jan Kila

03/09/2022 19:04:34
Quote Anchor link
Dank Jan,
Dat opent weer een nieuw gezichtspunt. Eigenwijs als ik ben, zou ik een fetch gebruiken maar dat terzijde.
Inmiddels heb ik toegevoegd;:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    img.onload = function() {
    ...
      cvs.toBlob( blob => {
        const anchor = document.createElement('a')
        anchor.download = 'cropped-image.png'
        anchor.href = URL.createObjectURL(blob)
        anchor.click()
        URL.revokeObjectURL(anchor.href)
      }, 'image/png', 0.9)


Dit levert me een file met het gecropte en verkleinde plaatje in:
~/Downloads/cropped-image.png

Nu zoek ik naar een mogelijkheid om die file in:
<input type="file" id="upload" name="upload"
te krijgen zonder dat de bezoeker opnieuw op een knop moet drukken.

Is het in javascript mogelijk om een pointer te wijzigen die ongetwijfeld 'ergens' in de ' <input type="file"' instructie verborgen zit. Ik denk het eigenlijk niet omdat dit een veiligheidslek van mega orde zou zijn.
Maar... hoe dan wel?
 
Jan R

Jan R

03/09/2022 19:39:10
Quote Anchor link
Je kan zeker niet de data in een input:file steken. Dit zou moeten impliceren dat je een bestand op de locale computer kunt schrijven. VEILIGHEID=0
Gewijzigd op 04/09/2022 08:16:45 door Jan R
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/09/2022 09:42:15
Quote Anchor link
Daarvoor heb je het DataTransfer object nodig in JavaScript.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
canvas.toBlob(function(blob) {
  let file = new File([blob], 'img.jpg',
    {type: 'image/jpeg', lastModified: new Date().getTime() } ),
  transfer = new DataTransfer();
  transfer.items.add(file);
  let input = document.getElementById('<id_van_je_input_file_element>');
  input.files = transfer.files;
}, 'image/jpeg', 0.9);
Gewijzigd op 04/09/2022 09:44:55 door Ad Fundum
 
Jan Kila

Jan Kila

04/09/2022 11:33:37
Quote Anchor link
@Ad Fundum,
Dank! Ik heb het nog niet uitgewerkt, maar het lijkt vreselijk veel op hetgeen ik bedoel.
Als ik het ga gebruiken zie ik het wel. Ik vraag me nog af of de oorspronkelijke file dan ook uit het <input type="file" ...> element is verdwenen/overschreven.

De HTML Drag and Drop API, heb ik heel niet aan gedacht; nogmaals dank.

Heel knap dat je dit hebt gevonden. In de documentatie kan ik geen method add() van het items object ontdekken. Maar, zoals vaak, ik kijk misschien niet goed.

Toevoeging op 04/09/2022 17:01:06:




Toevoeging op 04/09/2022 17:05:18:

Dit werkt! Helemaal geweldig.
Ook de oude inhoud van <input type="file" ...> is overschreven.
Heel clean, nogmaals dank!
Gewijzigd op 04/09/2022 12:05:40 door Jan Kila
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.