wachtwoord beveiligen!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 22:53:14
Quote Anchor link
Ik heb een vraag.

Ik ben bezig met een inlogsysteem.
Mijn vraag is:

Ik gebruik o.a md5 sha1 + salt en base64_encode om een wachtwoord te beveiligen.
Is dit veilig of kan het nog beter?

dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function md6($input)
{

    $salt = '1234567890-=qwertyuiop[]asdfghjkl;\zxcvbnm,./*+!@#$%^&*()_=`~QWERTYUIOP{}ASDFGHJKL:"|ZXCVBNM<>?|';
    $output = md5(sha1($input, base64_encode(md5(sha1($salt)))));
    return($output);
}

?>
Gewijzigd op 07/03/2013 22:54:01 door Hoi geen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 12:06:31
 
Php knipper

php knipper

07/03/2013 23:13:25
Quote Anchor link
bij mijn weten is het slecht, je gaat hierdoor meer mogelijkheden krijgen door het gecodeerde te coderen.

Meschien is het een idee om te tellen om hoeveel letters het gaat en daarop een aangepaste codeer techniek te pakken.

tussen 0 en 5 = md5
groter = sha1

en het wachtwoord sla je dan op als bevoordeeld $aantal.$gecodeertwachtwoord

voorbeeld ik

ik = 2 letters dus md5
wachtwoord in database = 2.D35YHFEF345T6GHRQZGZGERRH ( natuurlijk geen echt codering )
 
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 23:25:04
Quote Anchor link
oke,

Ik dacht eigenlijk zo.

Als ik de code gebruik die hier boven beschreven staat en ik voer in als wachtwoord: wachtwoord1990.

De uitkomst zoals het in de database komt is dan: 4f71fccac43c73545ddd9cd772f37598.

Als je niet wat ik heb gebruikt om van wachtwoord1990 4f71fccac43c73545ddd9cd772f37598 temaken.

Dan lijkt me dat veiliger als alleen md5. om dat je niet weet hoe ik aan de uit komst kom.

Of is dit een verkeerde beredeneerin?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/03/2013 23:42:25
Quote Anchor link
md5 kun je er beter uitslopen. sha1 met je eigen salt is genoeg. Waarschijnlijk stel je jezelf de vraag hoe je beveiliging beter kan maar vergeet je de voordeur van een goed slot te voorzien. Wat ik bedoel te zeggen is dat de zwakste schakel de sterkte van de beveiliging bepaalt. Bijvoorbeeld: Als je jouw salt in een php bestand zet in een goed geconfigureerde webserver dan zal die vanuit de browser niet te achterhalen zijn. Echter wanneer je een zwak wachtwoord gebruikt voor jouw FTP server en een hacker kan daar op inbreken dan is jouw beveiliging - hoe goed je die ook gemaakt hebt - in één klap helemaal waardeloos. Immers kun je vanuit FTP de inhoud van jouw PHP bestanden gewoon downloaden en lezen. Hetzelfde geldt voor je login van je admin panel.
 
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 23:44:46
Quote Anchor link
Oké ik denk dat ik het snap.

Dus alleen de sha1 + salt ( is de salt die ik gebruik niet erg lang? of maakt dit niet uit en zijn bijvoorbeeld 7 leestekensen en letters voldoende.
In iedergeval bebankt voor de duidelijke uitleg!
 

08/03/2013 00:00:54
Quote Anchor link
Zelf doe ik het meestal op de volgende manier. De gebruiker heeft een id die ik in combinatie met een salt gebruik als key. Daarna haal ik het door hash_hmac en dan is het wachtwoord beveiligd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

# Gebruiker als voorbeeld in een array:
$user['id'] = 2;
$user['password'] = 'Kikker123';

# Nu de gegevens door hash hmac halen:
echo hash_hmac('sha512', $user['password'], '@SuperGeheimeCode@'.$user['id'], false);

?>

Ook verplicht ik op een zekere manier de gebruikers om een stevig wachtwoord te kiezen met minstens één cijfer en één hoofdletter.

- edit - Verplichtingen v/d gebruiker
Gewijzigd op 08/03/2013 00:11:07 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 00:30:29
Quote Anchor link
Beter is het om een iets langere salt aan te maken die random gegenereerd zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

function getRandomString($length = 32) {
    $validCharacters = '0123456789abcdefghijklmnopqrstuxyvwzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUXYVWZ+-*#&@!?$%^&()_={}[]\|/<>';
    $validCharNumber = strlen($validCharacters);
 
    $result = "";
 
    for ($i = 0; $i < $length; $i++) {
        $index = mt_rand(0, $validCharNumber - 1);
        $result .= $validCharacters[$index];
    }

 
    return $result;
}

 
echo getRandomString();
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2013 08:01:02
Quote Anchor link
@Frank: hoe reproduceer je die salt dan weer op het moment dat je het wachtwoord gaat controleren?
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:22:57
Quote Anchor link
@Ozzie, je kan de salt toch in de database opslaan en een extra hash gebruiken die altijd hetzelfde is? Maar goed, dat is een beetje overbodig...:)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:02:49
Quote Anchor link
@Ozzie: Ozzie dit is een generator voor een willekeurige string. Die string copy-paste je gewoon in je config.php file.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$salt
= 'Ht%79enzonogmeerrarekarakters';
?>


@Marvin: Ik zou de salt niet in de database opslaan. als een hacker in je database is binnengedrongen dan loopt ie tegen gecodeerde wachtwoorden aan en heeft ie gelijk wat ie nodig heeft om ze te decoderen. Gewoon in PHP laten staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2013 10:59:14
Quote Anchor link
@Frank:

Ik begrijp je niet helemaal. Je schrijft 1 code om een salt te maken, en die ene salt sla je op in je config file? Dan kun je die salt toch ook gewoon zelf verzinnen?
 
Hoi geen

hoi geen

08/03/2013 12:06:34
Quote Anchor link
dit snap ik inderdaad ook niet helemaal!
 

08/03/2013 12:11:04
Quote Anchor link
Een willekeurige salt ben ik ook wel voor. Maar liever gebruik ik dan de gebruiker id, een stuk van het email adres (eventueel geencrypteerd). Het wachtwoord moet dan ook wel opnieuw opgeslagen worden als de gebruiker zijn gegevens veranderd. Maar dan denk ik wel dat je meer controle hebt over de gegevens. Want als je de key in het config bestand niet goed bewaard dan ben je natuurlijk de pineut. Bij mij is dit ook zo. Daarom sla ik mijn key altijd meermaals beveiligd op.

Zelf gebruik ik hash_hmac met een key dat ik in een config bestand opsla. Meestal genereer ik mijn keys via Wordpress.
Gewijzigd op 08/03/2013 12:14:49 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.