wachtwoord beveiligen!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 22:53:14
Quote Anchor link
Ik heb een vraag.

Ik ben bezig met een inlogsysteem.
Mijn vraag is:

Ik gebruik o.a md5 sha1 + salt en base64_encode om een wachtwoord te beveiligen.
Is dit veilig of kan het nog beter?

dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
function md6($input)
{

    $salt = '1234567890-=qwertyuiop[]asdfghjkl;\zxcvbnm,./*+!@#$%^&*()_=`~QWERTYUIOP{}ASDFGHJKL:"|ZXCVBNM<>?|';
    $output = md5(sha1($input, base64_encode(md5(sha1($salt)))));
    return($output);
}

?>
Gewijzigd op 07/03/2013 22:54:01 door Hoi geen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:20:36
 
Php knipper

php knipper

07/03/2013 23:13:25
Quote Anchor link
bij mijn weten is het slecht, je gaat hierdoor meer mogelijkheden krijgen door het gecodeerde te coderen.

Meschien is het een idee om te tellen om hoeveel letters het gaat en daarop een aangepaste codeer techniek te pakken.

tussen 0 en 5 = md5
groter = sha1

en het wachtwoord sla je dan op als bevoordeeld $aantal.$gecodeertwachtwoord

voorbeeld ik

ik = 2 letters dus md5
wachtwoord in database = 2.D35YHFEF345T6GHRQZGZGERRH ( natuurlijk geen echt codering )
 
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 23:25:04
Quote Anchor link
oke,

Ik dacht eigenlijk zo.

Als ik de code gebruik die hier boven beschreven staat en ik voer in als wachtwoord: wachtwoord1990.

De uitkomst zoals het in de database komt is dan: 4f71fccac43c73545ddd9cd772f37598.

Als je niet wat ik heb gebruikt om van wachtwoord1990 4f71fccac43c73545ddd9cd772f37598 temaken.

Dan lijkt me dat veiliger als alleen md5. om dat je niet weet hoe ik aan de uit komst kom.

Of is dit een verkeerde beredeneerin?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

07/03/2013 23:42:25
Quote Anchor link
md5 kun je er beter uitslopen. sha1 met je eigen salt is genoeg. Waarschijnlijk stel je jezelf de vraag hoe je beveiliging beter kan maar vergeet je de voordeur van een goed slot te voorzien. Wat ik bedoel te zeggen is dat de zwakste schakel de sterkte van de beveiliging bepaalt. Bijvoorbeeld: Als je jouw salt in een php bestand zet in een goed geconfigureerde webserver dan zal die vanuit de browser niet te achterhalen zijn. Echter wanneer je een zwak wachtwoord gebruikt voor jouw FTP server en een hacker kan daar op inbreken dan is jouw beveiliging - hoe goed je die ook gemaakt hebt - in één klap helemaal waardeloos. Immers kun je vanuit FTP de inhoud van jouw PHP bestanden gewoon downloaden en lezen. Hetzelfde geldt voor je login van je admin panel.
 
Hoi geen

hoi geen

07/03/2013 23:44:46
Quote Anchor link
Oké ik denk dat ik het snap.

Dus alleen de sha1 + salt ( is de salt die ik gebruik niet erg lang? of maakt dit niet uit en zijn bijvoorbeeld 7 leestekensen en letters voldoende.
In iedergeval bebankt voor de duidelijke uitleg!
 

08/03/2013 00:00:54
Quote Anchor link
Zelf doe ik het meestal op de volgende manier. De gebruiker heeft een id die ik in combinatie met een salt gebruik als key. Daarna haal ik het door hash_hmac en dan is het wachtwoord beveiligd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

# Gebruiker als voorbeeld in een array:
$user['id'] = 2;
$user['password'] = 'Kikker123';

# Nu de gegevens door hash hmac halen:
echo hash_hmac('sha512', $user['password'], '@SuperGeheimeCode@'.$user['id'], false);

?>

Ook verplicht ik op een zekere manier de gebruikers om een stevig wachtwoord te kiezen met minstens één cijfer en één hoofdletter.

- edit - Verplichtingen v/d gebruiker
Gewijzigd op 08/03/2013 00:11:07 door
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 00:30:29
Quote Anchor link
Beter is het om een iets langere salt aan te maken die random gegenereerd zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

function getRandomString($length = 32) {
    $validCharacters = '0123456789abcdefghijklmnopqrstuxyvwzABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUXYVWZ+-*#&@!?$%^&()_={}[]\|/<>';
    $validCharNumber = strlen($validCharacters);
 
    $result = "";
 
    for ($i = 0; $i < $length; $i++) {
        $index = mt_rand(0, $validCharNumber - 1);
        $result .= $validCharacters[$index];
    }

 
    return $result;
}

 
echo getRandomString();
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2013 08:01:02
Quote Anchor link
@Frank: hoe reproduceer je die salt dan weer op het moment dat je het wachtwoord gaat controleren?
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:22:57
Quote Anchor link
@Ozzie, je kan de salt toch in de database opslaan en een extra hash gebruiken die altijd hetzelfde is? Maar goed, dat is een beetje overbodig...:)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:02:49
Quote Anchor link
@Ozzie: Ozzie dit is een generator voor een willekeurige string. Die string copy-paste je gewoon in je config.php file.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$salt
= 'Ht%79enzonogmeerrarekarakters';
?>


@Marvin: Ik zou de salt niet in de database opslaan. als een hacker in je database is binnengedrongen dan loopt ie tegen gecodeerde wachtwoorden aan en heeft ie gelijk wat ie nodig heeft om ze te decoderen. Gewoon in PHP laten staan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/03/2013 10:59:14
Quote Anchor link
@Frank:

Ik begrijp je niet helemaal. Je schrijft 1 code om een salt te maken, en die ene salt sla je op in je config file? Dan kun je die salt toch ook gewoon zelf verzinnen?
 
Hoi geen

hoi geen

08/03/2013 12:06:34
Quote Anchor link
dit snap ik inderdaad ook niet helemaal!
 

08/03/2013 12:11:04
Quote Anchor link
Een willekeurige salt ben ik ook wel voor. Maar liever gebruik ik dan de gebruiker id, een stuk van het email adres (eventueel geencrypteerd). Het wachtwoord moet dan ook wel opnieuw opgeslagen worden als de gebruiker zijn gegevens veranderd. Maar dan denk ik wel dat je meer controle hebt over de gegevens. Want als je de key in het config bestand niet goed bewaard dan ben je natuurlijk de pineut. Bij mij is dit ook zo. Daarom sla ik mijn key altijd meermaals beveiligd op.

Zelf gebruik ik hash_hmac met een key dat ik in een config bestand opsla. Meestal genereer ik mijn keys via Wordpress.
Gewijzigd op 08/03/2013 12:14:49 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.