Wachtwoord hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 16:59:58
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een registratieformulier aangemaakt, en gebruikers kunnen hun gebruikersnaam en wachtwoord gewoon opgeven. En deze worden dan in de mysql database opgeslagen.

Ik gebruik niet meer dan volgende regel hiervoor.
mysql_query("INSERT INTO users (username, password) VALUES ('$username','$password')");

Maar de wachtwoorden worden gewoon als tekst opgeslagen in mijn mysql tabel(varchar). Hoe kan ik dit beter beveiligen zodat het wachtwoord gehashed word. En hoe unhash in het terug zodat ze nog wel steeds kunnen aanmelden?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:27:54
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:04:29
Quote Anchor link
Hashen = eenrichtingsverkeer. Je kunt een hash niet terugvertalen.

Als iemand zijn/haar wachtwoord verliest moeten ze maar een nieuwe opvragen middels hun e-mail.

Er zijn TIG manieren om wachtwoorden te versleutelen. Afhankelijk van hoe veilig deze moet zijn maak je een keuze. De manier waarop je loginmechanisme werkt en hoe sterk je wachtwoorden moeten zijn dragen ook aan deze veiligheid bij. Tis maar net hoeveel tijd/geld/moeite je hier in wilt steken.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:06:40
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Wat is dan een goede manier om je wachtwoord te versleutelen? Mag iets simpels zijn, maar gewoon zodat iemand die de tabellen uitleest van je database dat ze niet de wachtwoord kunnen lezen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:15:47
Quote Anchor link
Als iemand je tabellen kan uitlezen (en kan wijzigen?) dan maakt het allemaal niet zoveel meer uit wel? :]

Je zou MD5() kunnen gebruiken (maar deze is verouderd, ik hoor op de achtergrond nu al het boe-geroep van puristen), of wellicht beter SHA1() (edit: of misschien ook niet meer, leest dit).

En als je PHP-versie nieuwe genoeg is (>= 5.5.0) kun je password_hash gebruiken.

Er zijn waarschijnlijk ook een hoop topics over password hashing in PHP te googlen.
Gewijzigd op 08/03/2015 17:17:20 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:20:04
Quote Anchor link
PHP 5 >= 5.5.0
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$password
= '12345';
$hash = password_hash($password, 'sha256');
echo $hash;
?>


Als een gebruiker wil inloggen dan vergelijk je niet meer de paswoorden maar de hashes.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$hash
= password_hash($_POST['password'], 'sha256');

if($row = mysqli_fetch_assoc()) {
    if($hash === $row['hash'])
        // password ok
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2015 17:34:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:27:59
Quote Anchor link
en hoe kunnen gebruikers dan inloggen? Want dan zouden ze hun hash moeten weten vooraleer ze hiermee kunnen inloggen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:31:31
Quote Anchor link
Lees mijn laatste post nog eens goed door? ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/03/2015 17:32:24
Quote Anchor link
Nee, je vertaalt hun wachtwoord opnieuw naar de bijbehorende hash. En deze vergelijk je dan met wat opgeslagen is in de database.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:32:48
Quote Anchor link
oh bedankt hadden gelijktijdig geantwoord :), ik probeer het eens uit :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2015 17:33:36
Quote Anchor link
Ronnie Peeters op 08/03/2015 17:32:48:
oh bedankt hadden gelijktijdig geantwoord :), ik probeer het eens uit :)


ja dacht ik al dat gebeurt zo vaak!
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:46:23
Quote Anchor link
Ik krijg de volgende foutbooschap
Fatal error: Call to undefined function password_hash()
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 17:50:00
Quote Anchor link
http://www.sitepoint.com/hashing-passwords-php-5-5-password-hashing-api/

Lees dat a.u.b.

Je kunt het gebruiken vanaf PHP 5.3.7, tot PHP 5.5.0 moet je wel de password_compat files includen zoals je gelezen hebt.

Lees daarna a.u.b. ook nog http://www.sitepoint.com/series/avoid-the-mysql-extension/

Ik weet dat veel lezen minder leuk klinkt dan wat programmeren, debuggen en een resultaat krijgen waar je een goed gevoel over kan hebben. Maar het geeft een nog beter gevoel wanneer je weet dat je code hebt geschreven die net en veilig is!
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 17:56:47
Quote Anchor link
Hmm kan het ook zonder een extra api te installeren? Ik kan namelijk niets op de server zelf veranderen.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 18:07:33
Quote Anchor link
Welke PHP versie draai je?
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 18:23:47
Quote Anchor link
PHP/5.4.17
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 19:00:39
Quote Anchor link
Waarschijnlijk hoef je geen extra API te installeren sinds mysqli sinds PHP 5 expliciet uitgezet moet worden tijdens compilatie. Probeer een connectie te maken, als PHP niet zeurt dat de MySQLi class niet beschikbaar is zit je goed.

password_* functies zijn niet beschikbaar, maar zijn toch alleen maar wrapper functies voor functionaliteit die beschikbaar is sinds PHP 5.3.7.
Dus inplaats van password_* functies geschreven in C zul je password_* functies geschreven in PHP moeten gebruiken door een bestand te includen op de pagina's waar je de functies nodig hebt. Zie de notitie over "password_compat" in dat artikel.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 19:24:04
Quote Anchor link
Heb even wat gepruld maar krijg het niet klaar met die password_compat? (tenzij je me op de juiste weg kan helpen)
Kan het ook met crypt? dat ben ik ook vaak tegengekomen?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

08/03/2015 19:30:01
Quote Anchor link
Het kan ook met crypt. Dat password_compat maakt gebruikt van crypt: https://github.com/ircmaxell/password_compat/blob/master/lib/password.php#L155

Maar laten we beginnen met wat je geprobeerd hebt. Code, foutmeldingen etc.
Oh, en heb je dat artikel doorgenomen? Zo ja, hoe aandachtig?
Gewijzigd op 08/03/2015 19:35:09 door Dos Moonen
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

08/03/2015 19:39:15
Quote Anchor link
je kan ook gewoon standaard MD5 gebruiken alleen dan moet je wel salt en paper gebruiken.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$salt
= "a:@:ER:$:TFFG:$1234:$$$EaDS:bv:";
$pepper = "15244145464:fdsasfdfdsafdfd:ERDSDE$#$DDSFD:DFDFDAWA@:@$$!!@#:";
mysqli_query($connect,"INSERT INTO users (username, password) VALUES ('".mysqli_real_escape_string($username)."',
 '"
.mysqli_real_escape_string(md5(md5($salt.$_POST['pass'].$pepper)))."'')");
?>


in principe is dit veilig zat.
Gewijzigd op 08/03/2015 19:43:55 door Eeyk Vd noot
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

08/03/2015 19:41:17
Quote Anchor link
$hash = '$2y$04$usesomesillystringfore7hnbRJHxXVLeakoG8K30oukPsA.ztMG';
$test = crypt("$password", $hash);

mysql_query("INSERT INTO users (username, password) VALUES ('$username','$test')");

Dit heb ik in mijn registratiepagina staan, zo komt hij wel in onleesbare tekst te staan in de tabel. Maar nu weet ik niet goed hoe ik mijn loginpagina moet aanpassen zodat ik hem daar kan uncrypten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
    session_start();
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);

    mysql_connect("localhost", "root","usbw") or die(mysql_error());
    mysql_select_db("first_db") or die("Cannot connect to database");
    $query = mysql_query("SELECT * from users WHERE username='$username'");
    $exists = mysql_num_rows($query);
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    if($exists > 0) //IF there are no returning rows or no existing username
    {
        while($row = mysql_fetch_assoc($query))
        {

            $table_users = $row['username'];
            $table_password = $row['password'];
        }

        if(($username == $table_users) && ($password == $table_password))
        {

                if($password == $table_password)
                {

                    $_SESSION['user'] = $username;
                    header("location: home.php");
                }
                
        }

        else
        {
            Print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            Print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }

    }

    else
    {
        Print '<script>alert("Incorrect Username!");</script>';
        Print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2015 19:42:31
Quote Anchor link
Het schijnt zo te zijn hoe vaker je een md5() hash weer hashed, dat de kans op een 'collission' groter is?
In ieder geval wordt het niet geadviseerd. Ikzelf ben ook een voorstander van password_hash(). Een salt is sowieso een goed idee om 'dictionairy-attacks' tegen te gaan.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.