Wachtwoord hashen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

- SanThe -

- SanThe -

09/03/2015 20:24:52
Quote Anchor link
Na header() zal het script niet direct stoppen.
Om dat te forceren gebruik je exit().
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 06:50:55
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

09/03/2015 21:34:25
Quote Anchor link
Sorry, mijn veld admin staat voor 1 user op "yes" in de database (varchar):
Ik kan nu met geen enkele gebruiker meer aanloggen.
Met verkeerde username => wit scherm
Met verkeerd wachtwoord => incorrect password (lijkt me dus goed)
Met juiste credentials + admin op yes => incorrect username
Met juiste crendentials zonder admin op yes => acces denied


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
    include("password.php");
    session_start();
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
    $bool = true;

    mysql_connect("localhost", "root", "usbw") or die (mysql_error()); //Connectie naar de server
    mysql_select_db("first_db") or die ("Cannot connect to database"); //Connect naar de database
    $query = mysql_query("Select * from users WHERE username='$username'"); // Query de users tabel
    $exists = mysql_num_rows($query); //checked of de gebruikersnaam bestaat
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    if($exists > 0) //Als er geen resultaten zijn of geen bestaande username is
    {
       while($row = mysql_fetch_array($query)) // Toont alle rijen van de query
       {
          $table_users = $row['username']; // De eerste gebruikersnaam rij word doorgegeven naar $table_users, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
          $table_password = $row['password']; // De eerste wachtwoorden rij word doorgegeven naar de $table_password, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
            $admin = $row['admin'];
      }

      if ($admin == 'yes') {
       if(($username == $table_users) && password_verify($password, $table_password) && ($admin == 'yes'))// checked of er een match is
       {
          
            if ($password == $table_password) {
                $_SESSION['user'] = $username;
                $_SESSION['admin'] = $admin;
                header("location: home.php");

        
      
         }
else {
                print '<script>alert("Incorrect username!");</script>';
                print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
            }
        }
else {
            print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }
    }
else {
        print '<script>alert("Acces denied!");</script>';
        print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/03/2015 21:44:29
Quote Anchor link
Het is al eerder gezegd, maar je mysql_real_escape_string moet je NA je databaseconnectie plaatsen. Verder kan je ook prima die functie direct in de query gebruiken, zoals in mijn voorbeeld.

Verder kan je ook prima met booleans (true/false; 1/0) werken in je database om aan te geven of iemand admin is, of niet. Gewoon een 0 (niet) of 1 (wel) gebruiken.

Verder raad ik het niet aan om de status van een admin in de sessie op te slaan. Mocht je iemand ontheffen uit zijn adminfunctie, dan zal hij eerst zijn browser af moeten sluiten. het enige wat in een sessie hoort is een status of iemand ingelogd is als boolean, en zijn userID.
Gewijzigd op 09/03/2015 22:33:21 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

09/03/2015 22:27:06
Quote Anchor link
Aar C op 09/03/2015 21:44:29:
het enige wat in een sessie hoort is een status of iemand ingelogd is als boolean.


Uhm Aar,

hoe weten we dan WIE er ingelogd is? Lijkt mij dat je toch ook een user_id opslaat in de sessie? Of als alternatief kan ik nog verzinnen dat je het sessie_id opslaat in de database in de users tabel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/03/2015 22:32:38
Quote Anchor link
Ja, en een userID hoort erin, die was ik vergeten.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

10/03/2015 09:21:16
Quote Anchor link
Iemand een idee waarom dat script niet werkt?
Sorry, mijn veld admin staat voor 1 user op "yes" in de database (varchar):
Ik kan nu met geen enkele gebruiker meer aanloggen.
Met verkeerde username => wit scherm
Met verkeerd wachtwoord => incorrect password (lijkt me dus goed)
Met juiste credentials + admin op yes => incorrect username
Met juiste crendentials zonder admin op yes => acces denied





Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
    include("password.php");
    session_start();
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
    $bool = true;

    mysql_connect("localhost", "root", "usbw") or die (mysql_error()); //Connectie naar de server
    mysql_select_db("first_db") or die ("Cannot connect to database"); //Connect naar de database
    $query = mysql_query("Select * from users WHERE username='$username'"); // Query de users tabel
    $exists = mysql_num_rows($query); //checked of de gebruikersnaam bestaat
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    if($exists > 0) //Als er geen resultaten zijn of geen bestaande username is
    {
       while($row = mysql_fetch_array($query)) // Toont alle rijen van de query
       {
          $table_users = $row['username']; // De eerste gebruikersnaam rij word doorgegeven naar $table_users, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
          $table_password = $row['password']; // De eerste wachtwoorden rij word doorgegeven naar de $table_password, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
            $admin = $row['admin'];
      }

      if ($admin == 'yes') {
       if(($username == $table_users) && password_verify($password, $table_password) && ($admin == 'yes'))// checked of er een match is
       {
          
            if ($password == $table_password) {
                $_SESSION['user'] = $username;
                $_SESSION['admin'] = $admin;
                header("location: home.php");

        
      
         }
else {
                print '<script>alert("Incorrect username!");</script>';
                print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
            }
        }
else {
            print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }
    }
else {
        print '<script>alert("Acces denied!");</script>';
        print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }
}

?>
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 09:27:48
Quote Anchor link
if(($username == $table_users)

de kans dat de username niet gelijk is aan $table_users is niet zo heel groot: gezien je dit in de query al afdwingt.
Hooguit gaat hier nog wat mis mbt mysql_real_escape_string.


password_verify($password, $table_password)

geen idee wat dit doet? kijken of gehast password in database gelijk is aan de hash van het ingevoerde password (na mishandeling door mysql_real_escape_string) ?

vreemd, want daarna volgt nog een keer
if ($password == $table_password) {

dus we vallen terug op de niet gehashte versie van $password en vergelijken nog een keer.



---
doe je trouwens iets met de aanwijzingen of negeer je alles wat niet direct tot je oplossing leidt?
ik bedoel opmerkingen over eerst connecten, dan escapen, etc.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 09:28:35
Quote Anchor link
Zorg eerst eens dat je foutmeldingen gaat krijgen. Zet onderstaande twee regels bovenaan in je script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', '1');
?>


Daarnaast heb jij wel de laatste reactie van Aar gelezen?
a) mysql_connect
b) mysql_real_escape_string

In die volgorde en niet andersom.
Laat maar weten welke foutmeldingen je krijgt.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

10/03/2015 10:03:38
Quote Anchor link
Sorry en bedankt voor de reacties. Ik heb de mysql_real_escape_string achter mijn connect gestoken.


error
Notice: Undefined index: username in D:\USBWebserver v8.6\root\restaurant\checklogin.php on line 10

Notice: Undefined index: password in D:\USBWebserver v8.6\root\restaurant\checklogin.php on line 11



Code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
    include("password.php");
    session_start();

    $bool = true;

    mysql_connect("localhost", "root", "usbw") or die (mysql_error()); //Connectie naar de server
    mysql_select_db("first_db") or die ("Cannot connect to database"); //Connect naar de database
    
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
    $query = mysql_query("Select * from users WHERE username='$username'"); // Query de users tabel
    $exists = mysql_num_rows($query); //checked of de gebruikersnaam bestaat
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    
    
    
    if($exists > 0) //Als er geen resultaten zijn of geen bestaande username is
    {
       while($row = mysql_fetch_array($query)) // Toont alle rijen van de query
       {
          $table_users = $row['username']; // De eerste gebruikersnaam rij word doorgegeven naar $table_users, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
          $table_password = $row['password']; // De eerste wachtwoorden rij word doorgegeven naar de $table_password, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
            $admin = $row['admin'];
      }

      if ($admin == 'yes') {
       if(($username == $table_users) && password_verify($password, $table_password) && ($admin == 'yes'))// checked of er een match is
       {
          
            if ($password == $table_password) {
                $_SESSION['user'] = $username;
                $_SESSION['admin'] = $admin;
                header("location: home.php");

        
      
         }
else {
                print '<script>alert("Incorrect username!");</script>';
                print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
            }
        }
else {
            print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }
    }
else {
        print '<script>alert("Acces denied!");</script>';
        print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }
}

?>



Login pagina is niet meer dan dit:

<html>
<body>
<a href="index.php">Terug naar home </a><br/><br/>
<form action="checklogin.php" method="POST">
Vul gebruikersnaam in: <input type="text" name="username" required="required" /> <br/>
Vul wachtwoord in: <input type="password" name="password" required="required" /> <br/>
<input type="submit" value="Login"/>
</form>
</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2015 10:09:49
Quote Anchor link
$_POST['username'] en $_POST['password'] zijn nog leeg.

Daarom raad ik aan om eerst te controleren of er gepost is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    // er is een formulier verstuurd. Plaats hier de afhandeling, zoals validatie, databasecontrole, sessies aanmaken etc...
} else {
    // toon hier eventueel je formulier. Deze else is niet verplicht.
}
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 10:14:55
Quote Anchor link
Kijk. de twee waarschuwingen die je krijgt zijn omdat de $_POST['?'] variabelen niet altijd beschikbaar zijn.
Je moet daarom eerst isset() gebruiken om te controleren of ze aanwezig zijn

Daarnaast in het algemeen controleer je of een formulier verstuurd is door het volgende te gebruiken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // ahhh de gebruiker heeft waarschijnlijk een gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld en op Login geklikt
}
?>


Waar ik persoonlijk aan hekel is waarom je het formulier naar een ander PHP bestand laat sturen (checklogin.php)
Waarom laat je het attribuut action="" niet gewoon leeg zodat je op dezelfde pagina blijft? Je kunt dan namelijk direct het formulier nog een keer voorschotelen (met een foutmelding) als een gebruiker niet de goede combinatie username/password heeft ingevuld.

Eigenlijk komt het neer op mijn voorbeeld in dit topic: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/controle-email-adress/97365/

Kortom zorg eerst even dat je het formulier op de juiste wijze gaat afhandelen
 

10/03/2015 10:27:54
Quote Anchor link
Ik heb er altijd een hekel aan als PHP en html door elkaar staan.
Waarom doe je niet gewoon met Composer de bestanden binnehalen die je wilt zodat alles ook netjes te unittesten is.

Weg met procudurele PHP! En allemaal netjes OOP leren. Ookal ken je nog geen PHP, je hebt procedurele PHP niet nodig dat kan je ook leren terwijl je PHP OOP leert.

Wie is ervoor!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2015 10:32:01
Quote Anchor link
Ik, maar je kan het niemand natuurlijk verplichten. OOP is een behoorlijke leercurve en verder moet iemand er wel voor openstaan.

Iemand die zelden wat met PHP doet, en zijn tijd liever besteed aan andere zaken heeft weinig aan OOP. Daarom mogen we blij zijn dat PHP zowel procedureel als object-georienteerd kan, tot in tegenstelling van de meeste andere programmeertalen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 10:42:27
Quote Anchor link
Ik snap Rickert ook wel.. Als je het OOP eenmaal in de vingers hebt dan zie de voordelen en wil je niet meer zonder.
Aan de andere kant is het absoluut geen vereiste om een correct werkend PHP script te verkrijgen. Je kunt met procedureel hetzelfde eindresultaat bereiken. Voor de beginners vind ik het persoonlijk belangrijker dat ze de logica gaan snappen van een aantal zaken die hier bijna dagelijks aan bod komen.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

10/03/2015 10:49:51
Quote Anchor link
Ja om OO te leren zal ik nu geen tijd voor hebben.

Ik heb even gecheckt of die post iets verstuurd. Nu daar zit blijkbaar het probleem want er komt niets binnen.
Nochtans heeft dit script altijd gewerkt vooraleer ik begon met die hash en admin levels. Ja ik snap dat je de code ook in login.php zou kunnen maken, maar zou het nu graag zo afwerken.

Iemand een idee waarom er niets meer doorkomt?

Dit is mijn checklogin.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
    include("password.php");
    session_start();

    $bool = true;
    
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST")
    {

        
            print '<script>alert("niets verzonden!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    

    mysql_connect("localhost", "root", "usbw") or die (mysql_error()); //Connectie naar de server
    mysql_select_db("first_db") or die ("Cannot connect to database"); //Connect naar de database
    
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = mysql_real_escape_string($_POST['password']);
    $query = mysql_query("Select * from users WHERE username='$username'"); // Query de users tabel
    $exists = mysql_num_rows($query); //checked of de gebruikersnaam bestaat
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    
    
    
    if($exists > 0) //Als er geen resultaten zijn of geen bestaande username is
    {
       while($row = mysql_fetch_array($query)) // Toont alle rijen van de query
       {
          $table_users = $row['username']; // De eerste gebruikersnaam rij word doorgegeven naar $table_users, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
          $table_password = $row['password']; // De eerste wachtwoorden rij word doorgegeven naar de $table_password, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
            $admin = $row['admin'];
      }

      if ($admin == 'yes') {
       if(($username == $table_users) && password_verify($password, $table_password) && ($admin == 'yes'))// checked of er een match is
       {
          
            if ($password == $table_password) {
                $_SESSION['user'] = $username;
                $_SESSION['admin'] = $admin;
                header("location: home.php");

        
      
         }
else {
                print '<script>alert("Incorrect username!");</script>';
                print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
            }
        }
else {
            print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }
    }
else {
        print '<script>alert("Acces denied!");</script>';
        print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }
}
    }

    else
    {
        print '<script>alert("niets verzonden!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        
    }

?>



Dit is mijn login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<html>
    <head>
        <title>Mijn restaurant</title>
    </head>
    <body>
        <h2>Login Pagina</h2>
        <a href="index.php">Terug naar home </a><br/><br/>
        <form action="checklogin.php" method="POST">
           Vul gebruikersnaam in: <input type="text" name="username" required="required" /> <br/>
           Vul wachtwoord in: <input type="password" name="password" required="required" /> <br/>
           <input type="submit" value="Login"/>
        </form>
    </body>
</html>

Aar C:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/03/2015 11:13:45 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

10/03/2015 11:12:25
Quote Anchor link
Op regel 11 is er juist wel iets verzonden.
 
Ivo P

Ivo P

10/03/2015 11:30:20
Quote Anchor link
regels 11, 12 eruit.

regel 19 : $password = $_POST['password'];
(liever nog in de rest van je script $_POST['password'] gebruiken, maar ik verwacht dat je dan nog grotere puinhoop maakt.

op regel 38

var_dump($password);
var_dump($table_password);

Toevoeging op 10/03/2015 11:31:30:

en die dump mag evt ook tussen regel 34 en 35, mocht het niets opleveren.
 
Ronnie Peeters

Ronnie Peeters

10/03/2015 11:59:31
Quote Anchor link
Thanks,

Nu krijg ik de volgende melding

Parse error: syntax error, unexpected 'else' (T_ELSE) in D:\USBWebserver v8.6\root\restaurant\checklogin.php on line 53





Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
    include("password.php");
    session_start();

    $bool = true;
    
    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST")
    {

        
    

    mysql_connect("localhost", "root", "usbw") or die (mysql_error()); //Connectie naar de server
    mysql_select_db("first_db") or die ("Cannot connect to database"); //Connect naar de database
    
    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = $_POST['password'];
    $query = mysql_query("Select * from users WHERE username='$username'"); // Query de users tabel
    $exists = mysql_num_rows($query); //checked of de gebruikersnaam bestaat
    $table_users = "";
    $table_password = "";
    
    
    
    if($exists > 0) //Als er geen resultaten zijn of geen bestaande username is
    {
       while($row = mysql_fetch_array($query)) // Toont alle rijen van de query
       {
          $table_users = $row['username']; // De eerste gebruikersnaam rij word doorgegeven naar $table_users, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
          $table_password = $row['password']; // De eerste wachtwoorden rij word doorgegeven naar de $table_password, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
            $admin = $row['admin'];
      }

      if ($admin == 'yes') {
       if(($username == $table_users) && password_verify($password, $table_password) && ($admin == 'yes'))// checked of er een match is
       var_dump($password);
       var_dump($table_password);    
      
       {

          
            if ($password == $table_password) {
                var_dump($password);
                var_dump($table_password);                
                $_SESSION['user'] = $username;
                $_SESSION['admin'] = $admin;
                header("location: home.php");

        
      
         }
else {
                print '<script>alert("Incorrect username!");</script>';
                print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
            }
        }
else {
            print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }
    }
else {
        print '<script>alert("Acces denied!");</script>';
        print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }
}
    }

    else
    {
        print '<script>alert("niets verzonden!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        
    }

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/03/2015 12:01:51
Quote Anchor link
even je accolades nakijken. Een goede PHP editor helpt ook
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/03/2015 12:04:23
Quote Anchor link
En fatosnelijk inspringen kan ook geen kwaad:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php

include("password.php");
session_start();

$bool = true;


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {



    mysql_connect("localhost", "root", "usbw") or die(mysql_error()); //Connectie naar de server
    mysql_select_db("first_db") or die("Cannot connect to database"); //Connect naar de database

    $username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);
    $password = $_POST['password'];
    $query = mysql_query("Select * from users WHERE username='$username'"); // Query de users tabel
    $exists = mysql_num_rows($query); //checked of de gebruikersnaam bestaat
    $table_users = "";
    $table_password = "";



    if ($exists > 0) { //Als er geen resultaten zijn of geen bestaande username is
    while ($row = mysql_fetch_array($query)) { // Toont alle rijen van de query
        $table_users = $row['username']; // De eerste gebruikersnaam rij word doorgegeven naar $table_users, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
        $table_password = $row['password']; // De eerste wachtwoorden rij word doorgegeven naar de $table_password, en hij doet dat tot heel de query is afgelopen
        $admin = $row['admin'];
    }

    if ($admin == 'yes') {
        if (($username == $table_users) && password_verify($password, $table_password) && ($admin == 'yes')) { // checked of er een match is
        var_dump($password);
        var_dump($table_password);

        if ($password == $table_password) {
            var_dump($password);
            var_dump($table_password);
            $_SESSION['user'] = $username;
            $_SESSION['admin'] = $admin;
            header("location: home.php");
        }
else {
            print '<script>alert("Incorrect username!");</script>';
            print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }
        }
else {
        print '<script>alert("Incorrect Password!");</script>';
        print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
        }
    }
else {
        print '<script>alert("Acces denied!");</script>';
        print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
    }
    }
}
else {
    print '<script>alert("niets verzonden!");</script>';
    print '<script>window.location.assign("login.php");</script>';
}

?>


De fout was dat je na je if op lijn 34 geen { had staan, en die op een losse plek twee regels verder had staan.
Gewijzigd op 10/03/2015 12:05:07 door - Ariën -
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.