Wachtwoord onthouden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Pim -

Pim -

17/02/2011 14:38:24
Quote Anchor link
Karl Karl op 17/02/2011 12:40:14:
Pim - op 17/02/2011 12:22:04:
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...


Wie zijn bij jou mensen? Dus naar wie verwijs jij?
Ik heb het ook over cookies, maar mijn punt is dat je er geen wachtwoord in moet opslaan.


Hohoho, voel je je aangevallen?
Het valt me op dat ik vaak zie dat mensen, leden van dit forum, menen dat cookies niet gebruikt moeten worden. Uiteraard gaat het (bij lange na) niet om iedereen hier, maar dat lijkt me vanzelfsprekend...
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 23:32:47
 

17/02/2011 14:41:49
Quote Anchor link
Pim - op 17/02/2011 14:38:24:
Karl Karl op 17/02/2011 12:40:14:
Pim - op 17/02/2011 12:22:04:
Maar ik snap niet waarom mensen cookies als 'onveilig' en daarom 'onbruikbaar' beschouwen...


Wie zijn bij jou mensen? Dus naar wie verwijs jij?
Ik heb het ook over cookies, maar mijn punt is dat je er geen wachtwoord in moet opslaan.


Hohoho, voel je je aangevallen?
Het valt me op dat ik vaak zie dat mensen, leden van dit forum, menen dat cookies niet gebruikt moeten worden. Uiteraard gaat het (bij lange na) niet om iedereen hier, maar dat lijkt me vanzelfsprekend...


Nee, het is alleen een verkapte vorm van nog eens mijn standpunt duidelijk te maken.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 15:32:03
Quote Anchor link
Zou iemand kunnen helpen met mijn laatste vraag (zie vorige pagina)?
 
Pim -

Pim -

17/02/2011 15:41:24
Quote Anchor link
Ik zou 1 'remember' cookie maken met USERID-SECRET
Dit geheim kan je random maken en dan opslaan in de DB, of je kan een hash van wat gegevens nemen met een salt erbij.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$salt
= 'asfasl;gjsjf092ui4piu';

$hash = sha1($user['id'] . $user['birth_date'] . $user['naam_hond'] . $salt);

setcookie('remember', $user['id'] . '-' . $hash);
?>
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 15:47:38
Quote Anchor link
En hoe zit het dan met het ip adres?
 
Arjan -

Arjan -

17/02/2011 16:33:17
Quote Anchor link
Als je bij het aanmaken van een cookie (op de veilig manier uiteraard) ook het ipadres in de database opslaat, dan kan je bij het controleren van de cookie ook controleren of het ip-adres in de database overeenkomt met het ipadres van de pc die probeert in te loggen.

Je hoeft dan alleen in de database, bij de hash die je gebruikt in de cookie, het ipadres op te slaan. Met een simpele $_SERVER['REMOTE_ADDR'] kan je controleren of de ipadressen overeenkomen. Zo niet, dan reset je alles uit veiligheidsoverwegingen (dus cookies (evt. sessies) verwijderen en hash uit de database verwijderen).

Dit is een methode om de kans van het stelen van cookies te verkleinen.

Om te zorgen dat je op meerdere locaties kan inloggen is het wellicht handig om een aparte tabel te maken in de database, waarin je de verschillende sessies / cookie gegevens opslaat (inclusief ipadres) en koppelt aan de user tabel. Zodoende kunnen mensen op verschillende locaties inloggen en kan je (net als op tweakers) de gebruiker zelf laten bepalen op welke locaties hij / zij uitgelogd wil worden / ingelogd wil zijn (sessiebeheer). In bepaalde situaties kan dit wel onveilig zijn (zoals op openbare computers, etc.). Echter kan je de gebruiker een keuze voorschotelen of de login onthouden moet worden of dat het alleen om een eenmalige sessie gaat.

Er zijn veel mogelijkheden, alleen is het belangrijk een goede afweging te maken tussen de verschillende veiligheidsricico's die de verschillende methoden met zich meebrengen.
Gewijzigd op 17/02/2011 20:16:05 door Arjan -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 20:12:07
Quote Anchor link
@Pim-

Moet ik dan in de database het ip én de hash opslaan en dan alleen controleren of deze overeenkomen met de hash in de cookie en het ip adres van de gebruiker? Of moet ik de hash niet in de database opslaan en die telkens opnieuw genereren?
 
Arjan -

Arjan -

17/02/2011 20:15:13
Quote Anchor link
Kijk nou eens in de reactie boven jou :s. Daar staat het antwoord toch duidelijk in.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/02/2011 21:33:22
Quote Anchor link
Ok, en is een verdere controle dan nog nodig, of kan ik aannemen dat niemand het kan hacken en kan ik hem meteen naar de beveiligde pagina doorsturen?
 
Arjan -

Arjan -

17/02/2011 23:46:03
Quote Anchor link
Als de hash (bijv. in combinatie met de id van de user) in de cookie overeenkomt met de gegevens in de database en het ipadres overeenkomt met het ipadres waarop de cookie is aangemaakt dan is het al redelijk veilig om diegene gelijk in te loggen. Echter is de manier waarop je deze controles uitvoert en iemand laat inloggen ook van invloed op de veiligheid van je systeem.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

18/02/2011 15:13:38
Quote Anchor link
Dan zit ik alleen met een probleem. Elke gebruiker kan een account aanmaken en dus inloggen voor Onderdeel 1 en Onderdeel 2. Beide hebben een aparte database. Ook de homepage heeft een aparte database.

Nu moet ik dus twee database connecties hebben.
- Die van het onderdeel waar de speler wil inloggen (voor controle van wachtwoord etc).
- Die van de homepage voor het invullen van het ipadres en de hash enzo, en voor overige zaken als nieuws.

Hoe kan ik meerdere database connecties maken? Het schijnt dat dat niet kan, maar dat is toch apart?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/02/2011 15:18:13
 
Jordy nvt

Jordy nvt

19/02/2011 10:47:46
Quote Anchor link
En hoe kan ik dan op de hoofdpagina aangeven of de gebruiker is ingelogd (bv: welkom Jordy)?

Moet ik in de database ook het user_id opslaan zodat ik daarvan de naam kan ophalen? Of moet ik in een cookie de naam opslaan?

Pim heeft in zijn voorbeeld een script gemaakt waarbij een cookie aangemaakt wordt met [user_id]-[hash]. Waarvoor is dit user_id?
Gewijzigd op 19/02/2011 12:09:22 door Jordy nvt
 
Jordy nvt

Jordy nvt

20/02/2011 13:40:55
Quote Anchor link
Zou iemand het laatste probleem nog kunnen oplossen?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

24/02/2011 16:33:54
Quote Anchor link
Dan zit ik alleen met een probleem. Elke gebruiker kan een account aanmaken en dus inloggen voor Onderdeel 1 en Onderdeel 2. Beide hebben een aparte database. Ook de homepage heeft een aparte database.

Nu moet ik dus twee database connecties hebben.
- Die van het onderdeel waar de speler wil inloggen (voor controle van wachtwoord etc).
- Die van de homepage voor het invullen van het ipadres en de hash enzo, en voor overige zaken als nieuws.

Hoe kan ik meerdere database connecties maken? Het schijnt dat dat niet kan, maar dat is toch apart?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/02/2011 17:32:19
Quote Anchor link
Die vraag komt me bekend voor ...

Ik zal me dan ook maar herhalen.

Met PDO


Een voorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$db1
= new PDO('mysql:host=localhost;dbname=phphulp','mijn_usernaam','paswoord1');
$db2 = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=andere_database','mijn_usernaam2','paswoord2');

$sql1 = "SELECT * FROM shoutbox LIMIT 5";
$sql2 = "SELECT * FROM ipadressen LIMIT 6";

$res1 = $db1->query($sql1);
$res2 = $db2->query($sql2);

echo 'DB 1: ';
foreach($res1 as $row)
{

    echo '<pre>'. print_r($row, 1) .'</pre>';
}

echo '<br/><br/><br/>DB 2: ';
foreach($res2 as $row)
{

    echo '<pre>'. print_r($row, 1) .'</pre>';
}


?>
 

24/02/2011 20:18:38
Quote Anchor link
Hoezo twee verschillende databases?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

25/02/2011 19:21:35
Quote Anchor link
Sorry, ik had mijn verkeerde vraag gekopieerd, sorry. Ik bedoelde deze vraag:

En hoe kan ik dan op de hoofdpagina aangeven of de gebruiker is ingelogd (bv: welkom Jordy)?

Moet ik in de database ook het user_id opslaan zodat ik daarvan de naam kan ophalen? Of moet ik in een cookie de naam opslaan?

Pim heeft in zijn voorbeeld een script gemaakt waarbij een cookie aangemaakt wordt met [user_id]-[hash]. Waarvoor is dit user_id?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

26/02/2011 00:00:18
Quote Anchor link
Inderdaad, hoezo twee verschillende databases?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

26/02/2011 13:03:20
Quote Anchor link
Hoe wil je het dan anders doen? Waar moet ik dan de records opslaan dat een gebruiker standaard is ingelogd?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.