Warning: mysql_num_rows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Sven b

Sven b

20/07/2011 17:03:36
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb gisteren een boek gekocht en ben gewoon domweg aan het overtypen. De stukjes worden goed toegelicht en stap voor stap ben ik aan mijn eigen weblog bezig. Zodra ik deze werkende heb wil ik een eigen maken, maar tot nu toe werkt ie dus niet en ben ik pas bij het begin van dit script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
require ("header.php");

$sql = "SELECT entries.*, categories.cat FROM entries, categories
        WHERE entries.cat_id = categories.id
        ORDER BY dateposted DESC
        LIMIT 1;"
;
$result = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_assoc($result);
echo "<h2><a href='viewentry.php?id=" . $row['id']
  .
"'>" . $row['subject'] .
      "</a></h2><br/>";
echo "<i>In <a href='viewcat.php?id=" . $row['cat_id']
  .
"'>" . $row['cat'] .
      "</a> - Posted on " . date("D jS F Y g.iA",
strtotime($row['dateposted'])) .
    "</i>";
echo "<p>";
echo nl2br($row['body']);
echo "</p>";

echo "<p>";

$commsql = "SELECT name FROM comments WHERE blog_id = " . $row['id'] .
           "ORDER BY dateposted;";
$commresult = mysql_query($commsql);
$numrows_comm = mysql_num_rows($commresult); // foutmelding..
if($numrows_comm == 0){
  echo "<p>No Comments.</p>";
}

else {
  echo "(<strong>" . $numrows_comm . "</strong>) comments : ";
  $i = 1;
  while($commrow = mysql_fetch_assoc($commresult)){
    echo "<a href='viewentry.php?id=" . $row['id'] ."#comment" . $i .
                "'>" . $commrow['name'] . "</a>";
    $i++;
  }
}

echo "</p>";
                
require ("footer.php");
?>


Output:

Funny old world
[home]

In - Posted on Thu 1st January 1970 1.00AM


Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\weblog\index.php on line 27


No Comments.


©: Sven x

--------------------------------------------------------------

Als hij toch niks uit de database kanhalen dan maakt hij toch een 0 aan? Dus een bolean?

MvG. Sven
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:06:01
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/07/2011 17:23:33
Quote Anchor link
Ik denk dat er een spatie moet dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$commsql
= "SELECT name FROM comments WHERE blog_id = " . $row['id'] . " ORDER BY dateposted;";
$commresult = mysql_query($commsql);
$numrows_comm = mysql_num_rows($commresult); // foutmelding..
if($numrows_comm == 0){
  echo "<p>No Comments.</p>";
}
[
code]
etc.
 
Sven b

Sven b

20/07/2011 17:28:39
Quote Anchor link
Volgens mij hoeft dat niks uit te maken. De spatie die ik er dan uithaal heeft dan niks meer met de foutmelding te maken, omdat deze te ver van de aangegeven regel staat. Ik heb het desondanks toch even omgewisseld, maar de foutmelding blijft hetzelfde. Als ik $numrows_comm echo dan krijg ik ook geen output. Dus ik denk dat er iets heel anders mis gaat. Misschien een connect probleem. Ik ga op onderzoek uit.

Als iemand nog tips heeft... altijd welkom!

MvG. Sven

Toevoeging op 20/07/2011 17:39:05:

Hij doet in ieder geval connecten, omdat hij in de script ervoor nog een SELECT heeft, maar daar geeft hij geen error af. Dus hij connect wel, maar snap nog niet waarom die error gegeven wordt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

20/07/2011 17:39:42
Quote Anchor link
Ga debuggen. Echo hier en daar een variabele/query en kijk of er staat wat je zou verwachten.
Bouw foutafhandeling in bij je query's.

Staat er al wel wat in de db?
 
Sven b

Sven b

20/07/2011 18:15:09
Quote Anchor link
Hoi,

Ja mijn db is helemaal opgezet. Als ik $numrows_comm echo dan krijg ik niks te zien. Dus hij geeft niks weer. Dus er gaat iets mis in mijn SELECT of in mijn connectie, maar mijn connectie heb ik al getest. Er valt naar mijn idee niet meer te echoen.

MvG. Sven

Toevoeging op 20/07/2011 18:23:42:

Oke, ik heb nog het een en ander geprobeerd. Ik heb op alle $variabelen een echo gedaan. Bij de SELECT functie komt het volgende eruit:

SELECT name FROM comments WHERE blog_id = ORDER BY dateposted;

Terwijl de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$commsql = "SELECT name FROM comments WHERE blog_id = " . $row['id'] . " ORDER BY dateposted;";


Hij haalt geen $row['id' binnen], omdat er geen enkele blog in zit. De bovenstaande script kijkt of er een comment is en wanneer er geen blog bestaat kunnen er sowieso geen comments zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2011 19:12:09
Quote Anchor link
Het is al zo vaak tegen je gezegd: Bouw eerst eens een nette foutafhandeling in. Je query is gewoon mislukt en bij een nette foutafhandeling krijg je precies te zien wat er fout gaat. Nu is het gokken.
 
Sven b

Sven b

20/07/2011 22:07:49
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost, maar bedankt. De juiste foutafhandeling tutorial ga ik nog een andere keer voor zitten.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/07/2011 22:46:23
Quote Anchor link
Wat je nu zegt is zoals: "ik ga eerst 150km fietsen en daarna leren fietsen" fout fout fout, leer gewoon van begins af aan hoe je een een query netjes afhandelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.