Warning: mysql_num_rows

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »
Sven b

Sven b

20/07/2011 17:03:36
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb gisteren een boek gekocht en ben gewoon domweg aan het overtypen. De stukjes worden goed toegelicht en stap voor stap ben ik aan mijn eigen weblog bezig. Zodra ik deze werkende heb wil ik een eigen maken, maar tot nu toe werkt ie dus niet en ben ik pas bij het begin van dit script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
require ("header.php");

$sql = "SELECT entries.*, categories.cat FROM entries, categories
        WHERE entries.cat_id = categories.id
        ORDER BY dateposted DESC
        LIMIT 1;"
;
$result = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_assoc($result);
echo "<h2><a href='viewentry.php?id=" . $row['id']
  .
"'>" . $row['subject'] .
      "</a></h2><br/>";
echo "<i>In <a href='viewcat.php?id=" . $row['cat_id']
  .
"'>" . $row['cat'] .
      "</a> - Posted on " . date("D jS F Y g.iA",
strtotime($row['dateposted'])) .
    "</i>";
echo "<p>";
echo nl2br($row['body']);
echo "</p>";

echo "<p>";

$commsql = "SELECT name FROM comments WHERE blog_id = " . $row['id'] .
           "ORDER BY dateposted;";
$commresult = mysql_query($commsql);
$numrows_comm = mysql_num_rows($commresult); // foutmelding..
if($numrows_comm == 0){
  echo "<p>No Comments.</p>";
}

else {
  echo "(<strong>" . $numrows_comm . "</strong>) comments : ";
  $i = 1;
  while($commrow = mysql_fetch_assoc($commresult)){
    echo "<a href='viewentry.php?id=" . $row['id'] ."#comment" . $i .
                "'>" . $commrow['name'] . "</a>";
    $i++;
  }
}

echo "</p>";
                
require ("footer.php");
?>


Output:

Funny old world
[home]

In - Posted on Thu 1st January 1970 1.00AM


Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\xampp\htdocs\weblog\index.php on line 27


No Comments.


©: Sven x

--------------------------------------------------------------

Als hij toch niks uit de database kanhalen dan maakt hij toch een 0 aan? Dus een bolean?

MvG. Sven
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 13:10:38
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

20/07/2011 17:23:33
Quote Anchor link
Ik denk dat er een spatie moet dus zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$commsql
= "SELECT name FROM comments WHERE blog_id = " . $row['id'] . " ORDER BY dateposted;";
$commresult = mysql_query($commsql);
$numrows_comm = mysql_num_rows($commresult); // foutmelding..
if($numrows_comm == 0){
  echo "<p>No Comments.</p>";
}
[
code]
etc.
 
Sven b

Sven b

20/07/2011 17:28:39
Quote Anchor link
Volgens mij hoeft dat niks uit te maken. De spatie die ik er dan uithaal heeft dan niks meer met de foutmelding te maken, omdat deze te ver van de aangegeven regel staat. Ik heb het desondanks toch even omgewisseld, maar de foutmelding blijft hetzelfde. Als ik $numrows_comm echo dan krijg ik ook geen output. Dus ik denk dat er iets heel anders mis gaat. Misschien een connect probleem. Ik ga op onderzoek uit.

Als iemand nog tips heeft... altijd welkom!

MvG. Sven

Toevoeging op 20/07/2011 17:39:05:

Hij doet in ieder geval connecten, omdat hij in de script ervoor nog een SELECT heeft, maar daar geeft hij geen error af. Dus hij connect wel, maar snap nog niet waarom die error gegeven wordt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

20/07/2011 17:39:42
Quote Anchor link
Ga debuggen. Echo hier en daar een variabele/query en kijk of er staat wat je zou verwachten.
Bouw foutafhandeling in bij je query's.

Staat er al wel wat in de db?
 
Sven b

Sven b

20/07/2011 18:15:09
Quote Anchor link
Hoi,

Ja mijn db is helemaal opgezet. Als ik $numrows_comm echo dan krijg ik niks te zien. Dus hij geeft niks weer. Dus er gaat iets mis in mijn SELECT of in mijn connectie, maar mijn connectie heb ik al getest. Er valt naar mijn idee niet meer te echoen.

MvG. Sven

Toevoeging op 20/07/2011 18:23:42:

Oke, ik heb nog het een en ander geprobeerd. Ik heb op alle $variabelen een echo gedaan. Bij de SELECT functie komt het volgende eruit:

SELECT name FROM comments WHERE blog_id = ORDER BY dateposted;

Terwijl de code is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$commsql = "SELECT name FROM comments WHERE blog_id = " . $row['id'] . " ORDER BY dateposted;";


Hij haalt geen $row['id' binnen], omdat er geen enkele blog in zit. De bovenstaande script kijkt of er een comment is en wanneer er geen blog bestaat kunnen er sowieso geen comments zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2011 19:12:09
Quote Anchor link
Het is al zo vaak tegen je gezegd: Bouw eerst eens een nette foutafhandeling in. Je query is gewoon mislukt en bij een nette foutafhandeling krijg je precies te zien wat er fout gaat. Nu is het gokken.
 
Sven b

Sven b

20/07/2011 22:07:49
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost, maar bedankt. De juiste foutafhandeling tutorial ga ik nog een andere keer voor zitten.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/07/2011 22:46:23
Quote Anchor link
Wat je nu zegt is zoals: "ik ga eerst 150km fietsen en daarna leren fietsen" fout fout fout, leer gewoon van begins af aan hoe je een een query netjes afhandelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.