WBR-tag invoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 19:06:25
Quote Anchor link
Ik heb op mijn website (www.zunflappie.nl) soms lange woorden als Werkplaatshandboek en/of reclamemateriaal.
Nu passen die woorden niet altijd netjes op 1 regel. Ze moeten dan afbreken.

Met CSS's "word-wrap" kan je wel heel wat voor elkaar krijgen, maar dan breekt het soms verkeerd af.
Bijvoorbeeld als werkplaatsha-ndboek.
Dat wil ik niet.

Ik heb nu deze PHP-functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function hyphen($string == '')
    {

    $string = str_replace("Werkplaatshandboek", "Werkplaats<wbr>handboek", $string);    
    $string = str_replace("Reclamemateriaal", "Reclame<wbr>materiaal", $string);        
    
    return $string;
    }

?>


Omdat het een zachte hyphen toegevoegd.
&shy; werkt niet zo goed in alle browsers als <wbr> wat staat voor word-break.

Maar dit is natuurlijk geen doen zo. Nu heb ik als voorbeeld nog maar 2 woorden, maar is dit makkelijk (en niet te veeleisend van de server) beter te doen?
Ik weet dat er in het Nederlands wel regels voor zijn, maar die zijn eigenlijk onmogelijk te implenteren.
Iemand een beter idee?

PS: ik heb al gezocht op hyphen php function etc, maar daar kwam niets zinnigs uit.

Toevoeging op 05/01/2013 11:28:09:

Niemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 10:02:34
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

06/01/2013 01:22:01
Quote Anchor link
Zoek eens op "afbreekregels Nederlands". Ik geloof dat er een webservice is die dat regelt.
Maar ik vind het een interessant probleem, waar ik me heel vroeger in verdiept heb. Na wat zoeken vond ik het oude programma uit december 1992. Het was geschreven in C, dus niet bruikbaar voor dit doel. Maar ik vond het leuk om het om te werken naar PHP. Hier is het.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
<?php
/**
 * string breekaf(string)
 * breekt een string af in lettergrepen volgens Nederlandse regels.
 * Een Nederlandse lettergreep bestaat uit drie delen waarvan de eerste
 * en de laatste mogen ontbreken:
 * 1: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * 2: een klinkergroep
 * 3: een medeklinkergroep (kan lege string zijn)
 * Copyright Ivo Breeden 1992, 2013
 * Mutatie: 2013-01-06
 * Betere resultaten worden verkregen door de string van achter naar
 * voor te interpreteren. Dan volgt een betere beslissing of een
 * medeklinkergroep een beginmedeklinkergroep is of een
 * eindmedeklinkergroep.
 */

function breekaf($inwoord) {
  // De lettergroepen zijn achterstevoren.
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen beginnen

  $REbeginmkl = 'rhcs|hcs|rps|rts|ls|ms|lk|rf|uq|rk|nk|wk|rg|rb|rp|lp|ps|lv|rv|ns|lc|wz|hc|rw|ht|rd|ts|rt|wt|b|d|g|h|c|f|p|j|v|w|x|z|t|s|k|l|m|r|n';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar bepaalde klinkergroepen bevatten
  $REklinker = 'wuee|iaa|wuo|ieo|ioo|swu|wua|ji|uu|ei|ue|ee|ie|aa|eo|ua|iu|uo|wu|oo|a|i|e|y|u|o';
  // een Nederlandse lettergreep kan maar met bepaalde medeklinkergroepen eindigen
  $REeindmkl = 'tsgr|tsfr|tsr|str|twr|tsn|thc|tsd|tsg|tbm|sgn|hcs|td|tl|gr|sm|st|tm|sl|tb|tg|dg|sk|dl|kl|fl|ts|sr|tp|dn|kr|tr|sp|hc|gn|dr|kn|tn|sn|f|x|d|t|b|s|g|p|r|n|m|k|l';
 
  $inwoord    = strrev($inwoord); // draai de input string om
  $lucifers = array();            //matches zouden de Britten zeggen
  $uitwoord = '';                 //resultaat
  $teststring = '';               //om te controleren of $inwoord heel gebleven is
  // preg_match ook achterstevoren

  $status = preg_match_all("/($REeindmkl)?($REklinker)($REbeginmkl)?/iu",
    $inwoord,
    $lucifers);
  if ($status == 0) { //geen match of false
    $uitwoord = $inwoord; //niet af te breken
  } else {    //match gevonden
    $eerstekeer = true;
    foreach ($lucifers[0] as $tmp) {
      if ($eerstekeer) {
        $uitwoord = $tmp;
        $teststring = $tmp;
        $eerstekeer = false;
      }
else {
        $uitwoord .= '>rbw<'. $tmp; //nog steeds achterstevoren
        $teststring .= $tmp;
      }
    }
  }

  //Als niet alles is herkend, geef dan het oorspronkelijke woord
  if ($teststring != $inwoord) {
    $uitwoord = $inwoord;
  }

  return strrev($uitwoord);
}


echo breekaf('werkplaatshandleiding') . "\n";
echo breekaf('Werkplaatshandboek') . "\n";
echo breekaf('Reclamemateriaal') . "\n";
echo breekaf('Onderdelencatalogus'). "\n";
echo breekaf('buitenboordmotor') . "\n";
echo breekaf('kilometerteller') . "\n";
echo breekaf('onderhoud') . "\n";
echo breekaf('A.N.W.B.')  . "\n";
?>

Output:
werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>lei<wbr>ding
Werk<wbr>plaats<wbr>hand<wbr>boek
Re<wbr>cla<wbr>me<wbr>ma<wbr>te<wbr>ri<wbr>aal
On<wbr>der<wbr>de<wbr>len<wbr>ca<wbr>ta<wbr>lo<wbr>gus
bui<wbr>ten<wbr>boord<wbr>mo<wbr>tor
ki<wbr>lo<wbr>me<wbr>ter<wbr>tel<wbr>ler
on<wbr>der<wbr>houd
A.N.W.B.

Deze afbreekroutine is verre van volmaakt. Dat blijkt al uit het afbreken van "Reclamemateriaal". Maar misschien heb je er wat aan, en misschien kun je het verbeteren.

Toevoeging op 06/01/2013 14:58:06:

Ik heb de source net vervangen. Het bleek een enorme verbetering te zijn om de woorden achterstevoren (strrev()) te analyseren. De source wordt er niet duidelijker van maar het resultaat gaat er erg op vooruit. Ik denk dat de afbreekroutine nu meer dan 90% goed resultaat geeft.
Ik hoop dat je er zo wat mee kunt.
Gewijzigd op 06/01/2013 14:55:10 door Ivo Breeden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.