web server probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Hans vd heuvel

hans vd heuvel

22/03/2015 12:20:30
Quote Anchor link
hallo,

ik zou heel graag wat php in mijn html pagina willen plaasten.
helaas wil het niet lukken.
ik gebruik als php editor netbeans ide. en phpMyAdmin op mijn nas.
dit voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<!DOCTYPE html>
<html>
<body>

<?php
echo "My first PHP script!";
?>
  

</body>
</html>


krijg ik niet voor elkaar. allemaal fout meldingen, zoals krijg scherm niet gevonden, fout bij opstart.
Na mijn idee is dit echt wel het simpelste wat er is lijkt mij.
in html gaat deze wel goed: (vb)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<form name="form1" method="post" action="post.php">  
      Naam: <br><input name="Naam" type="text" value""><br>  
      E-mail: <br><input name="Email" type="text" value=""><br><br>  
      <textarea name="Opmerkingen" rows="7" cols="45"></textarea><br>  
      <input type="submit" name="Submit" value="Indienen">  
</form>  

kan iemand mij helpen wat ik fout doe. alles gaat goed totdat ik in php iets wil doen.
Aar C:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 22/03/2015 12:24:28 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:03:50
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/03/2015 12:24:01
Quote Anchor link
Heb je het bestand wel opgeslagen met een .php -extentie?
Hoe roep je het aan? Ik neem aan via een URL wat met http:// begint?
Gewijzigd op 22/03/2015 12:25:03 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/03/2015 14:42:43
Quote Anchor link
En gebruik je een webserver om je webpagina's te serveren (of roep je je bestanden "rechtstreeks" aan)? Als je webserver een verzoek krijgt om een PHP-pagina te serveren dan wordt de PHP-code aan de serverzijde uitgevoerd, en het resultaat is (meestal) een webpagina bestaande uit HTML. Maar die verwerkstap moet dus uitgevoerd worden door een webserver die PHP ondersteunt.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

22/03/2015 16:16:27
Quote Anchor link
USBwebserver gebruiken?
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

23/03/2015 09:31:57
Quote Anchor link
hallo,

nu heb ik een webserver naam webserver v8.6. deze draait op USB. nu komen er andere meldingen
zoals :
The requested URL /PhpProject1/index.php was not found on this server.
ik heb alleen tussen de php tags en echo en tekst hello world
wat wil die index.php zeggen moet ik die aan maken in de directory localhost (ROOT) ?
want die zie ik daar niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/03/2015 09:39:03
Quote Anchor link
Begin eerst eens bij het lezen van de handleiding:
http://www.usbwebserver.net/downloads/handleiding.pdf

Daarin staat vermeld dat alle bestanden in de map root horen te staan, en dus GEEN localhost.
Localhost is de hostname van deze lokale webserver.

Quote:
The requested URL /PhpProject1/index.php was not found on this server.

Dit wilt zeggen dat er in de map root geen map is die PhpProject1 heet waarin een index.php bestand staat.
Gewijzigd op 23/03/2015 09:40:05 door - Ariën -
 
Manuel Van den hoogaard

Manuel Van den hoogaard

23/03/2015 18:15:04
Quote Anchor link
Even offtopic:

Waarom neem je niet gewoon een goedkope hosting om op aan te kloten?
Nu verspil je zoveel moeite voor helemaal niets..

Toevoeging op 23/03/2015 18:17:33:

Daarnaast zijn de volgende programma's zeer functioneel voor php:

Abode Dreamweaver
Microsoft Frontpage
Notepad ++

Of zoals de echte scripters het doen: Kladblok


Upload programma's zijn er in verschillende soorten en maten. Zelf gebruik ik Core FTP LE
Maar vanuit mijn omgeving krijg ik toch altijd wel mee dat iedereen zijn eigen wensprogramma heeft betreft het uploaden ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/03/2015 18:19:20
Quote Anchor link
Mischien omdat de topicstarter eerst PHP wilt ontdekken, zonder een betaald hostingpakket af te willen sluiten? Wie zegt dat hij nu iets op internet wilt publiceren?

Verder over je programma's:
- Adobe Dreamweaver, het is wel handig, maar meer voor designing.
- Frontpage, zit is een programma van 10 jaar geleden die hele oude brakke HTML uitspuugt en die het liefst begraven moet worden.
- Notepad++, is ook een goede keuze voor de beginner

Verder wordt Kladblok van Windows niet vaak gebruikt om te programmeren. Er mist daarvoor te veel aan om snel te kunnen werken.

Maar goed, het geeft niet echt antwoord op het probleem van de topicstarter ;-)
Gewijzigd op 23/03/2015 18:22:58 door - Ariën -
 
John D

John D

23/03/2015 19:02:26
Quote Anchor link
Manuel Van den hoogaard op 23/03/2015 18:15:04:
Even offtopic:
Of zoals de echte scripters het doen: Kladblok
De echte scripters doen het al jaren met vi hoor. Kladblok is voor Windhoos krassers.
;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/03/2015 19:51:48
Quote Anchor link
John D op 23/03/2015 19:02:26:
vi

Egads!

dit >> vi.

Sublime Text werkt ook wel ok.

/offtopic
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/03/2015 20:09:30
Quote Anchor link
Manuel Van den hoogaard op 23/03/2015 18:15:04:
Daarnaast zijn de volgende programma's zeer functioneel voor php:

Abode Dreamweaver
Microsoft Frontpage
Notepad ++

Of zoals de echte scripters het doen: Kladblok


WTF!
Microsoft Frontpage? Die kan bij mij voor eeuwig de prullebak in
Adobe Dreamweaver? Zonder die wysiwyg editor zou het zéér matig zijn. Nu is het een ramp. Het enige dat naar behoren werkt is de wordprediction voor CSS
Notepad++ hmmm weet ik niet zo goed maar ik raak er niet enthousiast van. Wellicht ligt het aan de naam :-)

De eerste goede WYSIWYG HTML editor moet in mijn beleving nog uitgevonden worden.
Beter is gewoon jezelf aanleren om het in te typen. Alleen dan weet je waar je mee bezig bent.

Toevoeging op 23/03/2015 20:13:35:

@Thomas: Heeft Sublime Text ook extensies voor bijvoorbeeld Symfony?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/03/2015 20:14:36
Quote Anchor link
Ik zweer bij Netbeans!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/03/2015 20:16:50
Quote Anchor link
Aar C op 23/03/2015 20:14:36:
Ik zweer bij Netbeans!


Ik ook.
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

24/03/2015 09:39:10
Quote Anchor link
Aar C op 23/03/2015 20:14:36:
Ik zweer bij Netbeans!


hallo,

het klopt ik ben een beginnend PHP cursist. en de webserver op usb is alleen om te proberen
of het allemaal goed gaat. Nu gebruik ik Netbeans ide en webserver.
ik heb alles in een word docje staan ik weet alleen niet hoe ik dit moet meesturen met deze
tekst. daarin staan de schermen die ik tegen kom.
kortom een nieuw project geopend met alleen de echo regel tussen de php tag's.
als ik op run druk gaat hij naar het volgende path :localhost/phpproject2/index.php.
dan komt de melding van chrome: deze webpagina is niet beschikbaar met een droevig gezichtje.
de directory phpproject2 zit niet in de root. dit accepteer netbeans niet bij het maken van een nieuw project. daarom denk ik dat het fout gaat omdat jij zei dat alles in de root moet staat. (root --> usb stick e: \root) nu zit ik in de denktank maar weet niet hoe en wat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2015 09:47:47
Quote Anchor link
Een URL begint altijd met http://, en niet met alleen maar een dubbele-punt.
Verder moet je ook zeker zijn dat de webserver runt.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

24/03/2015 10:47:45
Quote Anchor link
@Frank Nietbelangrijk
Ja Sublime heeft zeker extensies voor Symfony...
Een X aantal zelfs...

Ik zweer zelf bij Sublime :P

@TS
Mocht een USBWebserver niks zijn voor je dan zou je eventueel altijd nog kunnen overwegen om Xampp of Wamp of
Mamp (for Mac OS X)
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

08/04/2015 09:51:03
Quote Anchor link
- Aar - op 24/03/2015 09:47:47:
Een URL begint altijd met http://, en niet met alleen maar een dubbele-punt.
Verder moet je ook zeker zijn dat de webserver runt.


ik hoop dat ik dit goed doe?

Quote:
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<TITLE> homepage </TITLE>
</head>
<H1>homepage 1</H1>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
        error_reporting(E_ALL);
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

{

 
$naam = $_POST['Naam'];
$email = $_POST['Email'];
$opmerking = $_POST['Opmerking'];

$tijd = time();
$datum = strftime('%d/%m/%y/%h:%m',$tijd);

$myfile = fopen('gegevens.php', 'w') or die('Kan gegevens.txt niet openen!');

$txt = '';
$txt .= 'Datum: ';
$txt .= $datum;
$txt .= '<br />';
$txt .= 'Naam: ';
$txt .= $naam;
$txt .= '<br />';
$txt .= 'Email: ';
$txt .= $email;
$txt .= '<br />';
$txt .= 'Opmerking: ';
$txt .= $opmerking;
$txt .= '<br /><br />';

fwrite($myfile, $txt);
fclose($myfile);

// uitlezen content gegevens.txt
$content = file_get_contents('gegevens.php');
echo $content;

echo '<br />Hartelijk dank voor het invullen';
}
// endif

        ?>

<FORM name="form1" METHOD="post" ACTION="gegevens.php">
naam: <br> <input Name="Naam" type="text" value="" > <br>
E-mail: <br> <input name="Email" type="text" value=""> <br><br>
<textarea name="Opmerking" rows="7" cols="45"></textarea><br>
<input type="submit" name="submit" value="indienen" >
</FORM>
</body>
</html>


ik krijg steeds de melding :
do not acces super globel $_post array dirctly

het gaat over dit stukje:
Quote:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

{

$naam = $_POST['Naam'];
$email = $_POST['Email'];
$opmerking = $_POST['Opmerking'];
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2015 10:00:49
Quote Anchor link
Kan je code tags gebruiken in het forum voor je script?

Verder ben ik benieuwd waar je die melding ziet?
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

08/04/2015 10:07:02
Quote Anchor link
hallo,

ik kan invullen dan indienen. daarna wordt het scherm wit en gebeurt er niets.
in Netbeans komen voor het gedeelte wat ik onderaan in de vorige reactie heb aangegeven
allemaal gele driehoekjes. ga je daar met de muis opstaan dan geeft hij die melding.
do not acces super globel $_post array directly
wat kan ik nu nog doen ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2015 10:12:08
Quote Anchor link
Zet display_errors aan.
 
Hans vd heuvel

hans vd heuvel

08/04/2015 10:26:45
Quote Anchor link
hallo
ik heb error_reporting(E_ALL); vervangen door display_error; of display_error(e_all);
wil allemaal niet helpen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.