webserver detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 18:22:23
Quote Anchor link
Hoi!,

Net nieuw op dit forum :P.

Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

if($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Nginx')
{
echo "Deze webserver draait op Nginx!";
} elseif($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Apache2')
{
echo "Deze webserver draait op Apache2!";
}

Alleen nu het ding is dat ik dit geprobeerd heb, And it didn't work helaas.. Hebben jullie een idee hoe ik dit zou moeten oppakken? Internet afgezocht en niets gezien, alleen maar dat het niet kan etc etc. Hoop dat ik hier een antwoord op kan krijgen! :)

greetings,
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:10:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/04/2022 18:32:32
Quote Anchor link
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/04/2022 19:04:14
Quote Anchor link
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>
 
Aad B

Aad B

09/04/2022 20:42:59
Quote Anchor link
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?
Gewijzigd op 09/04/2022 20:44:42 door Aad B
 
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 23:12:49
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/04/2022 18:32:32:
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.


Haii, ja heb de mijne gedebugged kreeg niks op mn scherm, ik ga dit is even uitproberen, zat ik net ook te bedenken bedankt! :)


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:11:

Aad B op 09/04/2022 20:42:59:
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?



hoihoi, jaaa tuurlijk weet ik welk soort webserver software ik gebruik, gebruik momenteel nu Nginx, heb heel lang met apache gewerkt, maar wilde wat nieuws dus ja :P


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:43:

Adoptive Solution op 09/04/2022 19:04:14:
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>



Waardeer de moeite heel erg, danku :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.