webserver detecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 18:22:23
Quote Anchor link
Hoi!,

Net nieuw op dit forum :P.

Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

if($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Nginx')
{
echo "Deze webserver draait op Nginx!";
} elseif($_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] === 'Apache2')
{
echo "Deze webserver draait op Apache2!";
}

Alleen nu het ding is dat ik dit geprobeerd heb, And it didn't work helaas.. Hebben jullie een idee hoe ik dit zou moeten oppakken? Internet afgezocht en niets gezien, alleen maar dat het niet kan etc etc. Hoop dat ik hier een antwoord op kan krijgen! :)

greetings,
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:23:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/04/2022 18:32:32
Quote Anchor link
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/04/2022 19:04:14
Quote Anchor link
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>
 
Aad B

Aad B

09/04/2022 20:42:59
Quote Anchor link
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?
Gewijzigd op 09/04/2022 20:44:42 door Aad B
 
Cocotj bos

cocotj bos

09/04/2022 23:12:49
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/04/2022 18:32:32:
$_SERVER['SERVER_SOFTWARE'] even echo'en en debuggen. Bij Apache is het Apache/2

Toevoeging op 09/04/2022 18:44:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if( strpos( $_SERVER['SERVER_SOFTWARE'], 'Apache') !== false) {
  echo 'Je hebt Apache';
}

?>


Nog eleganter.


Haii, ja heb de mijne gedebugged kreeg niks op mn scherm, ik ga dit is even uitproberen, zat ik net ook te bedenken bedankt! :)


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:11:

Aad B op 09/04/2022 20:42:59:
Cocotj bos op 09/04/2022 18:22:23:
Ik had gelijk ook een vraagje, Ik ben bezig met een project voor mezelf. En ik ben van plan om een detectie te maken die detecteert welke webserver het script detecteert, zoals:

Vergeef me dat ik dit niet begrijp. maar je weet toch wel op welke software je eigen webserver draait? Of is het zo dat je de webserver die je benadert wil detecteren?



hoihoi, jaaa tuurlijk weet ik welk soort webserver software ik gebruik, gebruik momenteel nu Nginx, heb heel lang met apache gewerkt, maar wilde wat nieuws dus ja :P


Toevoeging op 09/04/2022 23:14:43:

Adoptive Solution op 09/04/2022 19:04:14:
Hier een zwik code om server info te verkrijgen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>



Waardeer de moeite heel erg, danku :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.