website attack

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »
J C

J C

15/02/2015 17:19:58
Quote Anchor link
Sinds twee dagen wordt mijn website aangevallen, waardoor het de website overbelast werd.

Je krijgt dan als foutmelding iets als: exceeded the max_connections_per_hour.

Inmiddels is dit verhoogd waardoor de website weer bereikbaar is.

Als ik de errorlog erbij pak krijg ik veel dingen als onderstaande meldingen, is hieruit op te maken dat er een grove fout in mijn script zit dat ze aan het gebruiken zijn?

Quote:
[Sun Feb 15 01:20:03.630711 2015] [:error] [pid 4543] [client #####] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'The used SELECT statements have a different number of columns' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 ***** \n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+%2f**%2fuNiOn%2f**%2faLl+%2f**%2fsElEcT+0x393133353134353632312e39,0x393133353134353632322e39,0x393133353134353632332e39,0x393133353134353632342e39,0x393133353134353632352e39,0x393133353134353632362e39,0x393133353134353632372e39,0x393133353134353632382e39,0x393133353134353632392e39,0x39313335313435363231302e39,0x39313335313435363231312e39,0x39313335313435363231322e39,0x39313335313435363231332e39,0x39313335313435363231342e39,0x39313335313435363231352e39,0x39313335313435363231362e39,0x39313335313435363231372e39,0x39313335313435363231382e39,0x39313335313435363231392e39,0x39313335313435363232302e39,0x39313335313435363232312e39,0x39313335313435363232322e39,0x39313335313435363232332e39,0x39313335313435363232342e39,0x39313335313435363232352e39,0x39313335313435363232362e39,0x39313335313435363232372e39,0x39313335313435363232382e39,0x39313335313435363232392e39,0x39313335313435363233302e39,0x39313335313435363233312e39,0x39313335313435363233322e39,0x39313335313435363233332e39,0x39313335313435363233342e39,0x39313335313435363233352e39,0x39313335313435363233362e39,0x39313335313435363233372e39,0x39313335313435363233382e39,0x39313335313435363233392e39,0x39313335313435363234302e39,0x39313335313435363234312e39,0x39313335313435363234322e39,0x39313335313435363234332e39,0x39313335313435363234342e39,0x39313335313435363234352e39,0x39313335313435363234362e39,0x39313335313435363234372e39,0x39313335313435363234382e39,0x39313335313435363234392e39,0x39313335313435363235302e39,0x39313335313435363235312e39,0x39313335313435363235322e39,0x39313335313435363235332e39,0x39313335313435363235342e39,0x39313335313435363235352e39,0x39313335313435363235362e39,0x39313335313435363235372e39,0x39313335313435363235382e39,0x39313335313435363235392e39,0x39313335313435363236302e39,0x39313335313435363236312e39,0x39313335313435363236322e39,0x39313335313435363236332e39,0x39313335313435363236342e39,0x39313335313435363236352e39,0x39313335313435363236362e39,0x39313335313435363236372e39,0x39313335313435363236382e39,0x39313335313435363236392e39,0x39313335313435363237302e39,0x39313335313435363237312e39,0x39313335313435363237322e39,0x39313335313435363237332e39,0x39313335313435363237342e39,0x39313335313435363237352e39,0x39313335313435363237362e39,0x39313335313435363237372e39,0x39313335313435363237382e39,0x39313335313435363237392e39,0x39313335313435363238302e39,0x39313335313435363238312e39,0x39313335313435363238322e39,0x39313335313435363238332e39,0x39313335313435363238342e39,0x39313335313435363238352e39+and+'0'='0--


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.338818 2015] [:error] [pid 4542] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(/**/sElEcT 1 /**/fRoM(/**/sElEcT count(*),/**/cOnCaT((/**/sElEcT(/**/sElEcT /**' at line 10' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****): include_once('***o...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+'


Quote:
[Sun Feb 15 01:18:52.597517 2015] [:error] [pid 4526] [client ######] PHP Fatal error: Uncaught exception 'mysqli_sql_exception' with message 'Duplicate entry '!~!ABC145ZQ62DWQAFPOIYCFD!~!1' for key 'group_key'' in *****\nStack trace:\n#0 *****: mysqli->query('\\n\\t\\t\\t\\t\\t\\tSELECT\\n\\t...')\n#1 *****: include_once('***...')\n#2 {main}\n thrown in ***** on line 71, referer: *****'+and(%2f**%2fsElEcT+1+%2f**%2ffRoM(%2f**%2fsElEcT+count(*),%2f**%2fcOnCaT((%2f**%2fsElEcT(%2f**%2fsElEcT+%2f**%2fuNhEx(%2f**%2fhEx(%2f**%2fcOnCaT(0x217e21,0x4142433134355a5136324457514146504f4959434644,0x217e21))))+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2flImIt+0,1),floor(rand(0)*2))x+%2f**%2ffRoM+information_schema.%2f**%2ftAbLeS+%2f**%2fgRoUp%2f**%2fbY+x)a)+and+'1'='1
Gewijzigd op 15/02/2015 21:14:59 door J C
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 06:39:54
 
Eeyk Vd noot

Eeyk Vd noot

15/02/2015 17:38:03
Quote Anchor link
Als ik het zo zie dan hebben ze een sql injectie gebruikt.
 
J C

J C

15/02/2015 17:41:21
Quote Anchor link
Dat dacht ik eerst ook, maar het stukje zou volgens mij veilig moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
$mainqry    ="
                        SELECT
                                website_titel,
                                website_naam,
                                website_inhoud  
                        FROM
                                website
            ";
                                
if (!isset ($_GET['pagina']) || $_GET['pagina'] == '')
    {                                
$mainqry     .="            WHERE
                                website_id=201
            ";
    }                                    
else            
    {                      
$mainqry     .="         WHERE
                                website_id BETWEEN  200 and 299
                        AND
                                website_naam='".mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])."'
            ";
    }
    
    $mainsql = $connection->query($mainqry);
    


IS er hier uit te halen of ze er ook in zijn gekomen?
Gewijzigd op 15/02/2015 17:41:42 door J C
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/02/2015 17:42:32
Quote Anchor link
Iemand probeert je site te hacken met SQL-injectie. Als dat in een fatal error eindigt, is dat niet zo'n probleem; je moet je meer zorgen maken over de injecties die wél slagen en die je daardoor niet als error voorbij ziet komen.

Als /medewerkers/ alleen voor medewerkers toegankelijk is, zou ik die directory snel even dichttimmeren met een whitelist van vertrouwde IP-adressen in .htaccess. Dat is de snelste oplossing. (Je voorbeelden noemen slechts één kwaadaardig IP-adres, maar er kunnen meerdere IP-adressen worden gebruikt.)

Daarna eens controleren of je ergens gevoelig bent voor SQL-injectie.
 
J C

J C

15/02/2015 17:46:02
Quote Anchor link
Bedankt, ik was al bezig alles overzetten naar het nieuwe php en daarmee alle scripts te controleren.
Maar dat heeft dus vanaf nu prioriteit nummer 1.

Ik kan uit de database niet halen dat er iemand is ingelogd.
Dit wordt namelijk wel bijgehouden.

We hebben best wel wat medewerkers, die ook via hun telefoon inloggen op de website.
Ik zal eens kijken of ik al die ipadressen kan gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 19:31:13
Quote Anchor link
$connection->query($mainqry);
<-- -->
mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])

???

Gebruik je overal (nog) de mysql-extensie?
En als je dan toch een wrapper hebt, waarom maak je dan geen shorthand voor mysql_real_escape_string()?
$connection->escape() leest toch wat prettiger. Ik zou het ook $db noemen, en niet $connection.

Het zou ook logischer zijn dat als je van een wrapper gebruik maakt, ook alles in deze wrapper zit.

Daarnaast, weet je zeker dat de bovenstaande query je parten speelt?
Tevens, is je character encoding overal hetzelfde? Dit is namelijk van cruciaal belang voor de correcte werking van _real_escape_string() functionaliteit en daarmee dus ook voor het voorkomen van SQL-injectie.

En ook: het escapen van je (SQL) output alleen is soms niet genoeg. Soms moet je je input ook filteren.
Als je een numerieke waarde verwacht in $_GET['whatever'], controleer hier dan op. Als deze waarde vervolgens niet numeriek is, zou je de query niet eens uit moeten voeren.
 
J C

J C

15/02/2015 19:46:18
Quote Anchor link
Ik ben nu alles aan het omzetten naar mysqli en probeer meteen dit soort dingen te tackelen.
Door de jaren heen zijn die basis bestanden een beetje verwaterd.
Het is me ook niet helemaal meer duidelijk waarom ik dit zo heb gedaan.

ik heb er nu dit van gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
if(isset($_GET['pagina'])){
$pagina = $_GET['pagina'];
}
else
{
$pagina = 'home';
}

$qry    ="
    SELECT
            website_titel,
            website_naam,
            website_inhoud  
    FROM
            website
    WHERE
        website_id
            BETWEEN  200 and 299
    AND
        website_naam=?
            ";

    $statement = $connection->prepare($qry);
    $statement->error;
    $statement->bind_param('s', $pagina);
    $statement->execute();
    $result = $statement->get_result();
    $maintekst = $result->fetch_assoc();  
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:17:38
Quote Anchor link
Wellicht wil je je oorspronkelijke bericht ook anonimeseren.

Hier zitten nu nog remote IP's in (die trouwens van nederlandse origine lijken te zijn :)) en de URL van je website.

Waarschijnlijk wil je juist nu niet nog meer mensen hebben die aan jouw poort(en) gaan voelen wel?
Gewijzigd op 15/02/2015 20:18:12 door Thomas van den Heuvel
 
J C

J C

15/02/2015 20:25:40
Quote Anchor link
Dat ip adres had hij eerder moeten bedenken. Voordat hij aan mijn website begon te rommelen.
We hebben een behoorlijk vermoeden wie er achter zit. Namelijk degene die al maanden probeert via het inlog scherm probeert in te loggen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

15/02/2015 20:35:09
Quote Anchor link
Misschien gebeurt dit via een website die een even goede beveiliging had als die van jou.
 
J C

J C

15/02/2015 20:36:53
Quote Anchor link
Als dat werkelijk zo zou zijn, dan is het nog steeds zijn eigen schuld.

Maar gezien het ipadres en zijn geschiedenis op onze website vermoed ik wat anders.
Gewijzigd op 15/02/2015 20:37:38 door J C
 
- wes  -

- wes -

16/02/2015 09:04:38
Quote Anchor link
Als je het IP van iemand hebt die dit doet , waarom deze niet excluden van je gehele site?
 
J C

J C

16/02/2015 10:02:59
Quote Anchor link
hoe doe ik dat? In de htacces?
 
Ivo P

Ivo P

16/02/2015 10:10:53
Quote Anchor link
Allow from all
Deny from 111.222.333.444

Evt hoofdletter gebruik even checken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.