website ontwerpen/maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 17:31:29
Quote Anchor link
hallo, ik wil graag beginnen met een echte website te maken die ook echt online moet komen voor mezelf als visitekaartje o.i.d noem maar op!

alleen heb ik tot nu geen qua design/layout heb een beetje lopen puzzelen met allemaal dingetjes maar kan maar niks bedenken, ik dacht aan een lay out wat simpel maar strak is iemand die kan helpen met ideen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:52:52
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2012 17:58:18
Quote Anchor link
Laten we eerst bij het begin beginnen en niet meteen te vroeg van de stapel lopen immers, een goed begin is het halve werk. Ik probeer hier van dit topic een soort stappenplan te maken, zodat andere mensen er ook wat aan hebben.

Stap 1
Zet je computer uit en sluit je op in een kamer met daarin een tafel, stoel, lamp (je moet wel wat kunnen zien), A4'tje en een pen.
Schrijf nu op dat papiertje wat je van plan bent. Schrijf de websitenaam op en wat je doel is met de site in een paar zinnen. Schrijf ook op in een paar zinnen wat er op je site moet komen. Denk totaal nog niet na over hoe het design eruit moet zien.

Pak nu een marker en markeer nu alle woorden die betrekking hebben op verschillende pagina's. Als voorbeeld:
Quote:
Ik wil een site maken waarop ik mijn projecten kan laten zien. Hiermee bedoel ik de site's die ik heb gemaakt, maar ook mijn CMS en andere systemen. Ook wil ik wat over mezelf vertellen en laten zien wat ik voor kennis heb. De eventuele klanten moeten mijn natuurlijk altijd kunnen mailen.
Klanten moeten kunnen inloggen op mijn site om te kijken hoe de status is van hun projecten.

Die afgrijselijke groene kleur stelt de marker voor

En zie hier de pagina's van je site, het doel en wat er op moet staan:
1) Homepagina (zit er altijd in)
2) Projecten
3) Over mij
4) Contact
5) Klanten Inlog

Probeer dit nu eens voor je eigen site te maken, dan krijg je een beeld van wat je wilt en heb je alles mooi op papier en niet in je hoofd zweven, dat wordt op den duur chaotisch.
Gewijzigd op 16/02/2012 17:59:04 door Wouter J
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

16/02/2012 18:07:33
Quote Anchor link
Wouter goeie stap 1! Kan niet wachten op de rest.

Toevoeging op 16/02/2012 18:07:45:

Trouwens bedankt voor je pm :)
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 18:22:51
Quote Anchor link
ik weet al wat ik wil hebben, alleeen de layout is het grote probleemm .. heb tot nu toe al een stuk gemaakt etc met php van de website zelf. wil er alleen een uitbreiding bij gooien weet alleen niet hoe of wat ik pm je even een link zodat je het kan zien ;)

Toevoeging op 16/02/2012 18:29:00:

pm gestuurd ;)
 
Jeroen VD

Jeroen VD

16/02/2012 18:37:26
Quote Anchor link
even heel erg offtopic: reshadd, zou je alsjeblieft hier en in alle andere topics juiste interpunctie (punten, kommas etc) willen gebruiken? dat leest veel beter.
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 18:38:58
Quote Anchor link
ill try! ^^
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/02/2012 18:50:26
Quote Anchor link
Verder

Als je van nul begint, is dit het ideale moment om op een aantal dingen te letten.
Op proper werken.


Zorg dat je consequent bent in een aantal dingen. Je hebt vaak verschillende systemen, op zich maakt het niet te veel uit wat je kiest, maar kies iets en blijf er bij.

- indenteren
Wat mij betreft: telkens twee spaties verschil.
Niet soms twee spaties, een andere keer een tab
Niet soms een accolade openen op de zelfde lijn en soms op de volgende

Een mogelijke leidraad: http://drupal.org/coding-standards

- php logica bovenaan, html (en echo'en) onderaan
eens je <!DOCTYPE ... naar de gebruiker stuurt, is er geen enkele reden meer om nog een if() lager in je code te hebben.

Eventueel ternary operators, dus in de vorm ( ? : )
Dit is ideaal om in strings te gebruiken.
bv. wanneer je options hebt waarvan er 1 geselecteerd moet zijn op basis van een variabele ...


De meeste van die dingen zijn onzichtbaar voor de gebruiker (behalve dan het indenteren van de html), maar het maakt echt een wereld van verschil.
Het maakt het veel meer overzichtelijk voor jezelf, maar bij voorbeeld ook voor ons, indien je hulp nodig hebt.
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 19:00:38
Quote Anchor link
thanks! die link is inderdaad erg handig zal het even goed doornemen dankjewel! alhoewel als ik echt aan het scripten ben hou ik het goed overzichtelijk en schrijf overal comments bij zodat een andere gebruiker die mijn script ziet gelijk weet wat waar over gaat maar zal alsnog zeker de link doornemen ;) de website wordt niet helemaal van de grond af aan gebouwd er is al wel het e.e.a. aan gedaan, ik begon eraan voor een opdracht op school en wil het nu uitbreiden voor mezelf, bijvoorbeeld:" iets over mezelf erin zetten, logo's die ik maak op de website plaatsen etc etc. alleen is er niks qua design in gestopt tot nu toe en dat is dus het enige deel wat vanaf het begin moet komen.

een hier snel van wat ik heb link
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2012 19:03:36
Quote Anchor link
Quote:
Wat mij betreft: telkens twee spaties verschil.

Ik zou voor 4 spaties verschil gaan, in de JS wereld is dat vaak het handigst.

Gebruik ook goede foutafhandeling. Zorg dat dingen gelogd worden en zorg dat gebruikers alleen maar te zien krijgen wat ze horen te zien.

@Reshadd, het is verstandig om toch voor je design vanaf stap 1 te beginnen. Ook al heb je je PHP script al klaar, het is altijd verstandig om alles netjes te ordenen en voor het designen is stap 1 heel mooi om telkens op terug te vallen.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

16/02/2012 19:06:33
Quote Anchor link
en te zorgen als je een foute inlog krijgt, dat die bezoeker doorgestuurd wordt naar een pagina die ook gestyled is ;)
 
Reshad F

Reshad F

16/02/2012 19:08:53
Quote Anchor link
daar ben ik met je inderdaad mee eens! ik zal even mijn fantasie zijn werk laten doen en kijken wat er uit komt, al weet ik niet of er op dit moment iets uitkomt aangezien ik word geteisterd door een virus op mijn evenwichts organen :P ( en ja het is net of je jezelf lamgezopen hebt) maar ik zal proberen eruit te halen wat er in zit!

dank voor de reacties tot nu toe! ;)

Toevoeging op 16/02/2012 19:10:27:

Jeroen vd op 16/02/2012 19:06:33:
en te zorgen als je een foute inlog krijgt, dat die bezoeker doorgestuurd wordt naar een pagina die ook gestyled is ;)



haha ja dat weet ik, was ik mee bezig ;)
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

16/02/2012 19:15:02
Quote Anchor link
Offtopic:Wouter zou ik misschien mogen weten wanneer stap 2 komt? Of ben je hier een tutorial voor aan het schrijven?
Alvast bedankt.
 
Wouter J

Wouter J

16/02/2012 19:24:33
Quote Anchor link
@Bas, ik denk er aan om dit in tutorial vorm te schrijven. Misschien wat makkelijker. Misschien dat ik hier wel wat stappen plaatst, het is maar net wanneer ik tijd heb :D
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

16/02/2012 19:27:52
Quote Anchor link
Haha ja oké is goed maakt niet uit hoor :) Heb de tijd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.