Welke programmeer taal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:05:29
Quote Anchor link
Hallo,

Ik mijn afgelopen dagen mijn examen gehad en ik zou graag willen beginnen met het leren van programmeer taal (html, css, php) en mijn vraag is met welke taal ik moet beginnen.

Ik ga volgend schooljaar de opleiding web-/applicatieontwikkelaar en ben al een tijdje bezig met het bewerken van bestaande website's, maar nu wil ik ze toch echt helemaal zelf kunnen maken.

Ik weet dat ik met html moet beginnen maar ik kom er niet goed uit welke html. Ik kwam er achter dat er verschillende html's waren: xhtml, html, html5 etc. Ik kan op google niet echt vinden met welke html ik nu moet beginnen, of ik ze allemaal moet gaan leren of in deze tijd alleen html5 nodig?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen :)

Groeten,
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:30:31
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/05/2014 18:13:22
Quote Anchor link
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2014 18:15:15
Quote Anchor link
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.
Gewijzigd op 21/05/2014 18:15:54 door Erwin H
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:22:59
Quote Anchor link
- Aar - op 21/05/2014 18:13:22:
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.


Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?



Toevoeging op 21/05/2014 18:26:21:

Erwin H op 21/05/2014 18:15:15:
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.


Wat is jouw advies dan?
 
Wouter J

Wouter J

21/05/2014 18:49:39
Quote Anchor link
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 19:07:44
Quote Anchor link
Wouter J op 21/05/2014 18:49:39:
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.


Oké prima ja dat snap ik. Ik zal waarschijnlijk wel eerder klaar zijn omdat ik de basis van html wel al redelijk ken en ook vaak met css bezig ben.

Bedankt voor je hulp :)
 
Aad B

Aad B

21/05/2014 19:37:35
Quote Anchor link
Een grappig artikel om te lezen voordat je een taal gaat leren. Het is natuurlijk wel vloeken in de kerk op deze website maar het grappig in relatie met jouw vraag: http://computerworld.nl/development/82614-12-redenen-om-php-te-haten?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=20140521-15%3A10%3A01_webwereld_daily_cron&utm_content=&utm_term=_5686
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

21/05/2014 20:30:38
Quote Anchor link
Ik ben zelf ook begonnen met andere websites te editen. Ik zit nou bijna in mijn tweede jaar van Applicatie Ontwikkelaar. Alhoewel ik nog niks aan java heb gedaan op school. Heb ik wel veel kunnen leren over PHP waar ik zelf nooit achter zou komen zonder mijn opleiding. HTML leer je door de tutorials en er echt gewoon zelf mee kloten. CSS precies hetzelfde. En veel geluk in September!
 
Ivo P

Ivo P

21/05/2014 20:46:57
Quote Anchor link
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2014 22:05:10
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.


Daar ben ik het helemaal mee eens. PHP is absoluut een must-have als je in de web-development wilt maar PHP biedt te veel ruimte om dingen ondoordacht of onjuist te doen. Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

21/05/2014 23:23:49
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/05/2014 22:05:10:
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.


Wanneer je echt rommelig wilt kunnen programmeren en er echt spaghetti van wilt maken moet je met C aan de slag gaan :(

Gestructureerd programmeren begint bij/met pascal.
 
John D

John D

22/05/2014 09:46:57
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend
Vooral dat laatste, ik ben ook een old-skool developer, programmeur noemden we dat destijds, maar tegenwoordig is gestructureerd programmeren kennelijk minder relevant. In het eerste jaar van de MBO gaat de leerling php programmeren met een leraar die ook nog nooit van gestructureerd programmeren heeft gehoord. Deze leerlingen zie je hier in datzelfde jaar vaak terug met in hun profiel: developer/eigen bedrijf. Pascal zou mooi zijn om als basis te leren maar wie doet dat nog?
Gewijzigd op 22/05/2014 09:49:52 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.