Welke programmeer taal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:05:29
Quote Anchor link
Hallo,

Ik mijn afgelopen dagen mijn examen gehad en ik zou graag willen beginnen met het leren van programmeer taal (html, css, php) en mijn vraag is met welke taal ik moet beginnen.

Ik ga volgend schooljaar de opleiding web-/applicatieontwikkelaar en ben al een tijdje bezig met het bewerken van bestaande website's, maar nu wil ik ze toch echt helemaal zelf kunnen maken.

Ik weet dat ik met html moet beginnen maar ik kom er niet goed uit welke html. Ik kwam er achter dat er verschillende html's waren: xhtml, html, html5 etc. Ik kan op google niet echt vinden met welke html ik nu moet beginnen, of ik ze allemaal moet gaan leren of in deze tijd alleen html5 nodig?

Ik hoop dat iemand mij kan helpen :)

Groeten,
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 05:07:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/05/2014 18:13:22
Quote Anchor link
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.
 
Erwin H

Erwin H

21/05/2014 18:15:15
Quote Anchor link
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.
Gewijzigd op 21/05/2014 18:15:54 door Erwin H
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 18:22:59
Quote Anchor link
- Aar - op 21/05/2014 18:13:22:
Ik zou met HTML5 beginnen. Dit is de nieuwste versie van HTML met een hoop nieuwigheidjes die door browsers ondersteund worden. Als je de basis daarvan kent kan je prima met CSS verder werken, zodat je 'stijlbladen' kan maken voor je layouts.


Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?



Toevoeging op 21/05/2014 18:26:21:

Erwin H op 21/05/2014 18:15:15:
Als je met een 'programmeertaal' wilt beginnen moet je met geen van de genoemde talen aan de slag. CSS is al helemaal geen taal, HTML is een markup language en PHP is een scripttaal. Zitten nogal grote verschillen tussen en het is over het algemeen niet 'het een of de ander', maar allemaal. Zonder PHP kan je wel een website bouwen, zonder HTML en, in mindere mate, zonder CSS niet.


Wat is jouw advies dan?
 
Wouter J

Wouter J

21/05/2014 18:49:39
Quote Anchor link
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.
 
Bart Matsko

Bart Matsko

21/05/2014 19:07:44
Quote Anchor link
Wouter J op 21/05/2014 18:49:39:
>> Met HTML5 beginnen bedoel je dat ik daarna een andere html versie moet leren of dan gelijk door naar css?

HTML is maar 1 versie, het evolueert zeg maar telkens verder. Dus we begonnen ooit in 1990 (ofzo) met HTML1 en zijn in 2014 bij HTML5. Als ik jouw was zou ik niet echt gaan zoeken op HTML5 tutorials, die leggen heel vaak niet de HTML beginselen uit, maar slechts alleen de nieuwe HTML5 dingen ten opzichte van HTML4.1. Ik zou gewoon zoeken op een goede HTML guide.

Aan HTML alleen heb je overigens niet veel, dus je zult vaak HTML en CSS gezamelijk leren.

Een goed stappenplan op dit moment zou zijn:
- http://courses.tutsplus.com/courses/30-days-to-learn-html-css
- Beetje http://sceneone.nl/ (begint een beetje outdated te worden)
- En dan http://html5doctor.com/ om te leren over de nieuwe HTML5 elementen/APIs

Voordat je zover bent is je zomervakantie al wel zo'n beetje voorbij :)

Merk op dat HTML en CSS beide markup talen zijn, ze bevatten geen "logica" (zeg maar, "gebeurd dit -> doe dat"). Het zijn niet echt programmeertalen.

Programmeertalen zijn talen als JavaScript en PHP. Het is verstandig ook HTML/CSS kennis te hebben voordat je hiermee begint. Welke van de 2 je leert maakt niet heel veel uit.


Oké prima ja dat snap ik. Ik zal waarschijnlijk wel eerder klaar zijn omdat ik de basis van html wel al redelijk ken en ook vaak met css bezig ben.

Bedankt voor je hulp :)
 
Aad B

Aad B

21/05/2014 19:37:35
Quote Anchor link
Een grappig artikel om te lezen voordat je een taal gaat leren. Het is natuurlijk wel vloeken in de kerk op deze website maar het grappig in relatie met jouw vraag: http://computerworld.nl/development/82614-12-redenen-om-php-te-haten?utm_source=SIM&utm_medium=email&utm_campaign=20140521-15%3A10%3A01_webwereld_daily_cron&utm_content=&utm_term=_5686
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

21/05/2014 20:30:38
Quote Anchor link
Ik ben zelf ook begonnen met andere websites te editen. Ik zit nou bijna in mijn tweede jaar van Applicatie Ontwikkelaar. Alhoewel ik nog niks aan java heb gedaan op school. Heb ik wel veel kunnen leren over PHP waar ik zelf nooit achter zou komen zonder mijn opleiding. HTML leer je door de tutorials en er echt gewoon zelf mee kloten. CSS precies hetzelfde. En veel geluk in September!
 
Ivo P

Ivo P

21/05/2014 20:46:57
Quote Anchor link
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/05/2014 22:05:10
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend

En niet "laat ik dat getal eens in $waarde zetten" en 10 regels verderop $waarde = 'een naam'; en uiteindelijk $waarde = false.


Daar ben ik het helemaal mee eens. PHP is absoluut een must-have als je in de web-development wilt maar PHP biedt te veel ruimte om dingen ondoordacht of onjuist te doen. Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

21/05/2014 23:23:49
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 21/05/2014 22:05:10:
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
Als je bij de echte basis wilt beginnen is een taal als pascal of C de juiste wat mij betreft.


Wanneer je echt rommelig wilt kunnen programmeren en er echt spaghetti van wilt maken moet je met C aan de slag gaan :(

Gestructureerd programmeren begint bij/met pascal.
 
John D

John D

22/05/2014 09:46:57
Quote Anchor link
Ivo P op 21/05/2014 20:46:57:
ik vraag me alleen af, of PHP nu de beste taal is om "programmeren" te leren.
Ik heb het niet gelezen, maar mogelijk dat de link van Aad ook die richting op gaat.

Vroeger begon je vaak met Pascal om gedwongen gestructureerd een programma te leren opzetten:
- variabelen van een bepaald type
- vars vooraf bekend
Vooral dat laatste, ik ben ook een old-skool developer, programmeur noemden we dat destijds, maar tegenwoordig is gestructureerd programmeren kennelijk minder relevant. In het eerste jaar van de MBO gaat de leerling php programmeren met een leraar die ook nog nooit van gestructureerd programmeren heeft gehoord. Deze leerlingen zie je hier in datzelfde jaar vaak terug met in hun profiel: developer/eigen bedrijf. Pascal zou mooi zijn om als basis te leren maar wie doet dat nog?
Gewijzigd op 22/05/2014 09:49:52 door John D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.