WHERE clausule probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »
Maarten Slenter

Maarten Slenter

21/03/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik heb een WHERE clausule, die alle votes op een poll op haalt, gebaseerd op poll en vote id.

Dit is de hele query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];


De 2 variabeles zijn dus de poll_id en de id van de keuze waarop was gestemt.

Deze clausule geeft geen foutmelding terug, maar ook al zijn er meerdere mensen die op dezelfde keuze van dezelfde poll hebben gevote, toch zegt mysql_num_rows() dat er maar 1 record betrokken was bij de query.

Als ik deze query (met getallen natuurlijk) invul in het SQL deel van phpMyAdmin, geeft hij gewoon alle records terug.

Heb ik hier iets over het hoofd gezien?

Zoja, laat het mij snel weten alstjeblieft

Alvast bedankt voor de hulp!

EDIT: ik was nog vergeten een probleempje erbij te zetten.

eerst voerde ik de query uit op de 'traditionele' manier: if($query = mysql_query($sql_get_voted)) maar als ik dan mysql_num_rows($query) aanriep, kreeg ik een foutmelding dat $query geen geldige result resource is.

als ik daarintegen mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) uitvoer, doet hij het wel, maar geeft hij dus maar 1 record terug
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:50:43
 
Frank -

Frank -

21/03/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Echo de query en controleer of de query ook resultaten heeft opgeleverd. mysql_num_rows() is je beste vriend.

Voer je de query overigens wel uit, controleer je wel of de query is gelukt en fetch je het resultaat wel? Daar is in jouw topic niks van terug te vinden.
 
> Dice

> Dice

21/03/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Ik defineer de vars altijd buiten mijn sql, dat werkt meestal wel :P

$voted = $voted_ids[$i];
$poll = poll_choises['id'];

$SQL ="SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id ='$voted' AND vote_number= '$poll'";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door > Dice
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

21/03/2008 23:20:00
Quote Anchor link
ik heb het geprobeerd en dat werkt in ieder geval niet, hoe dan ook bedankt voor je idee

iemand anders die het gat ziet dat ik vergeet?
 
Frank -

Frank -

21/03/2008 23:38:00
Quote Anchor link
Ik zie een heel groot gat:
- Jij voert de query niet uit
- Jij controleert niet of de query is gelukt
- Jij controleert niet of de query resultaten heeft opgeleverd
- Jij fetcht het resultaat niet
- Jij echoot de query niet en hebt dus geen idee wat daar nu daadwerkelijk in staat

Geen van deze punten komen terug in jouw topic of reactie, we mogen dus aannemen dat deze onderdelen ontbreken. Een groot gapend gat in je code dus.
 
> Dice

> Dice

21/03/2008 23:48:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je een multi-poll systeem wilt op je site ?
 
> Dice

> Dice

22/03/2008 00:09:00
Quote Anchor link
ff snel wat in elkaar gedraaid, maak db aan en vul $inst in. De code kan beter maar dit is ongeveer wat je wilt niet ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?
$Inst_HOST
='';
$Inst_USER = '';
$Inst_PASS = '';
$Inst_DB = '';

$rv = mysql_connect($Inst_HOST, $Inst_USER, $Inst_PASS) or die  ("<font color='red'>Kon geen verbinding met de database maken, controleer uw database instellingen</font>");
$rv = mysql_select_db($Inst_DB) or die ("<font color='red'>Kon de database niet selecteren, controleer uw database instellingen</font>");

if(!($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')){
    print("
        <form action='' METHOD='POST'>
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid1_A?' />A poll 1<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid1_B?' />B poll 1<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid1_C?' />C poll 1<br />
            <input type='submit' value='Vote!' /><br /><br />
        </form>
        <form action='' METHOD='POST'>
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid2_A?' />A poll 2<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid2_B?' />B poll 2<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid2_C?' />C poll 2<br />
            <input type='submit' value='Vote!' /><br /><br />
        </form><br /><br />
    "
);
    
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='1' AND keuze='A'")
    or die(mysql_error());
    $A1 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='1' AND keuze='B'")
    or die(mysql_error());
    $B1 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='1' AND keuze='C'")
    or die(mysql_error());
    $C1 = mysql_num_rows($result);
    
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='2' AND keuze='A'")
    or die(mysql_error());
    $A2 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='2' AND keuze='B'")
    or die(mysql_error());
    $B2 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='2' AND keuze='C'")
    or die(mysql_error());
    $C2 = mysql_num_rows($result);
    
    print("resultaten:<br />
            Poll 1<br />
            A:$A1<br />
            B:$B1<br />
            C:$C1<br />
            <br />
            Poll 2<br />
            A:$A2<br />
            B:$B2<br />
            C:$C2<br />
    "
);
}
else{
    $Vote       = $_POST['Vote'];

    $Poll_id    = strtok($Vote, "_");
    $Poll_Keuze = strtok($Vote, "?");
    
    $Zoek1        = array("Pollid");
    $Veranderin1  = array("");
    $Zoek2        = array("Pollid1_", "Pollid2_");
    $Veranderin2  = array("","");
    
    $Poll_id      = str_replace($Zoek1, $Veranderin1, $Poll_id);
    $Poll_Keuze   = str_replace($Zoek2, $Veranderin2, $Poll_Keuze);
    
    if(mysql_query("INSERT INTO tbl_poll (id, keuze) VALUES ('$Poll_id ','$Poll_Keuze')")){
        print("Vote toegevoegd!");
    }
}

?>
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 08:28:00
Quote Anchor link
ok, ik was dus niet duidelijk genoeg.

sluit dit topic maar, dan begin ik even een nieuwe, zodat het duidelijk blijft.

Sorry voor dit.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/03/2008 09:34:00
Quote Anchor link
> Dice schreef op 21.03.2008 23:11:
Ik defineer de vars altijd buiten mijn sql, dat werkt meestal wel :P

$voted = $voted_ids[$i];
$poll = poll_choises['id'];

$SQL ="SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id ='$voted' AND vote_number= '$poll'";


Dat moet je nou net niet doen, jij zet de VARS binnen quotes TS deed dat nou net goed.
Ik verwacht dat het probleem in het JOIN type zit, wat jij waarschijnlijk een LEFT JOIN nodig en geen INNER JOIN ( wat een WHERE clausule is)
Zoek maar eens op de mysql site naar JOIN
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.