WHERE clausule probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »
Maarten Slenter

Maarten Slenter

21/03/2008 22:58:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Ik heb een WHERE clausule, die alle votes op een poll op haalt, gebaseerd op poll en vote id.

Dit is de hele query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id = ".$voted_ids[$i]." AND vote_number = ".$poll_choices['id'];


De 2 variabeles zijn dus de poll_id en de id van de keuze waarop was gestemt.

Deze clausule geeft geen foutmelding terug, maar ook al zijn er meerdere mensen die op dezelfde keuze van dezelfde poll hebben gevote, toch zegt mysql_num_rows() dat er maar 1 record betrokken was bij de query.

Als ik deze query (met getallen natuurlijk) invul in het SQL deel van phpMyAdmin, geeft hij gewoon alle records terug.

Heb ik hier iets over het hoofd gezien?

Zoja, laat het mij snel weten alstjeblieft

Alvast bedankt voor de hulp!

EDIT: ik was nog vergeten een probleempje erbij te zetten.

eerst voerde ik de query uit op de 'traditionele' manier: if($query = mysql_query($sql_get_voted)) maar als ik dan mysql_num_rows($query) aanriep, kreeg ik een foutmelding dat $query geen geldige result resource is.

als ik daarintegen mysql_num_rows(mysql_query($sql_get_voted)) uitvoer, doet hij het wel, maar geeft hij dus maar 1 record terug
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Maarten Slenter
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 02:46:49
 
Frank -

Frank -

21/03/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Echo de query en controleer of de query ook resultaten heeft opgeleverd. mysql_num_rows() is je beste vriend.

Voer je de query overigens wel uit, controleer je wel of de query is gelukt en fetch je het resultaat wel? Daar is in jouw topic niks van terug te vinden.
 
> Dice

> Dice

21/03/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Ik defineer de vars altijd buiten mijn sql, dat werkt meestal wel :P

$voted = $voted_ids[$i];
$poll = poll_choises['id'];

$SQL ="SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id ='$voted' AND vote_number= '$poll'";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door > Dice
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

21/03/2008 23:20:00
Quote Anchor link
ik heb het geprobeerd en dat werkt in ieder geval niet, hoe dan ook bedankt voor je idee

iemand anders die het gat ziet dat ik vergeet?
 
Frank -

Frank -

21/03/2008 23:38:00
Quote Anchor link
Ik zie een heel groot gat:
- Jij voert de query niet uit
- Jij controleert niet of de query is gelukt
- Jij controleert niet of de query resultaten heeft opgeleverd
- Jij fetcht het resultaat niet
- Jij echoot de query niet en hebt dus geen idee wat daar nu daadwerkelijk in staat

Geen van deze punten komen terug in jouw topic of reactie, we mogen dus aannemen dat deze onderdelen ontbreken. Een groot gapend gat in je code dus.
 
> Dice

> Dice

21/03/2008 23:48:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je een multi-poll systeem wilt op je site ?
 
> Dice

> Dice

22/03/2008 00:09:00
Quote Anchor link
ff snel wat in elkaar gedraaid, maak db aan en vul $inst in. De code kan beter maar dit is ongeveer wat je wilt niet ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?
$Inst_HOST
='';
$Inst_USER = '';
$Inst_PASS = '';
$Inst_DB = '';

$rv = mysql_connect($Inst_HOST, $Inst_USER, $Inst_PASS) or die  ("<font color='red'>Kon geen verbinding met de database maken, controleer uw database instellingen</font>");
$rv = mysql_select_db($Inst_DB) or die ("<font color='red'>Kon de database niet selecteren, controleer uw database instellingen</font>");

if(!($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')){
    print("
        <form action='' METHOD='POST'>
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid1_A?' />A poll 1<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid1_B?' />B poll 1<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid1_C?' />C poll 1<br />
            <input type='submit' value='Vote!' /><br /><br />
        </form>
        <form action='' METHOD='POST'>
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid2_A?' />A poll 2<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid2_B?' />B poll 2<br />
            <input name='Vote' type='radio' value='Pollid2_C?' />C poll 2<br />
            <input type='submit' value='Vote!' /><br /><br />
        </form><br /><br />
    "
);
    
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='1' AND keuze='A'")
    or die(mysql_error());
    $A1 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='1' AND keuze='B'")
    or die(mysql_error());
    $B1 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='1' AND keuze='C'")
    or die(mysql_error());
    $C1 = mysql_num_rows($result);
    
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='2' AND keuze='A'")
    or die(mysql_error());
    $A2 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='2' AND keuze='B'")
    or die(mysql_error());
    $B2 = mysql_num_rows($result);
    $result = mysql_query("SELECT * FROM tbl_poll WHERE id='2' AND keuze='C'")
    or die(mysql_error());
    $C2 = mysql_num_rows($result);
    
    print("resultaten:<br />
            Poll 1<br />
            A:$A1<br />
            B:$B1<br />
            C:$C1<br />
            <br />
            Poll 2<br />
            A:$A2<br />
            B:$B2<br />
            C:$C2<br />
    "
);
}
else{
    $Vote       = $_POST['Vote'];

    $Poll_id    = strtok($Vote, "_");
    $Poll_Keuze = strtok($Vote, "?");
    
    $Zoek1        = array("Pollid");
    $Veranderin1  = array("");
    $Zoek2        = array("Pollid1_", "Pollid2_");
    $Veranderin2  = array("","");
    
    $Poll_id      = str_replace($Zoek1, $Veranderin1, $Poll_id);
    $Poll_Keuze   = str_replace($Zoek2, $Veranderin2, $Poll_Keuze);
    
    if(mysql_query("INSERT INTO tbl_poll (id, keuze) VALUES ('$Poll_id ','$Poll_Keuze')")){
        print("Vote toegevoegd!");
    }
}

?>
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/03/2008 08:28:00
Quote Anchor link
ok, ik was dus niet duidelijk genoeg.

sluit dit topic maar, dan begin ik even een nieuwe, zodat het duidelijk blijft.

Sorry voor dit.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/03/2008 09:34:00
Quote Anchor link
> Dice schreef op 21.03.2008 23:11:
Ik defineer de vars altijd buiten mijn sql, dat werkt meestal wel :P

$voted = $voted_ids[$i];
$poll = poll_choises['id'];

$SQL ="SELECT * FROM poll_votes WHERE poll_id ='$voted' AND vote_number= '$poll'";


Dat moet je nou net niet doen, jij zet de VARS binnen quotes TS deed dat nou net goed.
Ik verwacht dat het probleem in het JOIN type zit, wat jij waarschijnlijk een LEFT JOIN nodig en geen INNER JOIN ( wat een WHERE clausule is)
Zoek maar eens op de mysql site naar JOIN
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.