Where tussenkrijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »
Nathaniel

Nathaniel

23/05/2009 17:52:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$select = "SELECT vakken.id, ROUND(SUM(cijfers.cijfer * cijfers.weging) / SUM(cijfers.weging),2) AS gemiddeld, vakken.vak FROM cijfers RIGHT JOIN vakken ON vakken.id = cijfers.vak GROUP BY vakken.id ORDER BY vakken.vak ASC";
$query = mysql_query($select);


En ik moet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE user='".$iddd."'
ertussen krijgen, maar het lukt me steeds niet...

Weet iemand misschien hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 03:04:00
 
Midas

Midas

23/05/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van: erachter plakken?
 
Nathaniel

Nathaniel

23/05/2009 17:55:00
Quote Anchor link
Dat lukt me dus niet vriend.
Ik krijg de meldig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/xxx/domains/xxxxxxx/public_html/xxxxxx/overzicht.php on line 72
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nathaniel
 
- SanThe -

- SanThe -

23/05/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Echo de error van de query eens. Daar kan je wat mee.
 
Midas

Midas

23/05/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Nathaniel schreef op 23.05.2009 17:55:
Dat lukt me dus niet vriend.
Ik krijg de meldig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/xxx/domains/xxxxxxx/public_html/xxxxxx/overzicht.php on line 72
Had dan meteen die foutmelding gegeven, dan is er ook geen twijfel over wat je bedoelt.

Als ik die foutmelding zo even zie, zit er in jouw script geen foutafhandeling. Als je dat wel had, zou je namelijk wel een nette error krijgen. Zie hier.

Tip: plak je query in phpMyAdmin om te testen.
 
Nathaniel

Nathaniel

23/05/2009 18:24:00
Quote Anchor link
Ik heb het veranderd naar:
"$query = mysql_query($select) or die('FOUT: '.mysql_error());"

En nu krijg ik de foutmelding:
FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE vakken.user='6001263'' at line 1

6001263 is de "$iddd".

Waarom is dat fout?
 
Jelmer -

Jelmer -

23/05/2009 18:26:00
Quote Anchor link
Zie de SELECT syntax voor de goeie volgorde.

hint: WHERE komt voor GROUP BY :)
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/05/2009 18:31:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$select
= "SELECT vakken.id, ROUND(SUM(cijfers.cijfer * cijfers.weging) / SUM(cijfers.weging),2) AS gemiddeld, vakken.vak FROM cijfers RIGHT JOIN vakken ON vakken.id = cijfers.vak WHERE user='".$iddd."' GROUP BY vakken.id ORDER BY vakken.vak ASC";
$query = mysql_query($select);
?>

lijkt mij dus hetbeste,
 
Nathaniel

Nathaniel

23/05/2009 18:42:00
Quote Anchor link
Okee bedankt,,
Maar Yearupie, nu krijg ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
FOUT: Column 'user' in where clause is ambiguous
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/05/2009 18:43:00
Quote Anchor link
Het is dubbelzinnig ofzoiets.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

23/05/2009 18:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$select
= "SELECT vakken.id, ROUND(SUM(cijfers.cijfer * cijfers.weging) / SUM(cijfers.weging),2) AS gemiddeld, vakken.vak FROM cijfers RIGHT JOIN vakken ON vakken.id = cijfers.vak GROUP BY vakken.id WHERE user='$iddd' ORDER BY vakken.vak ASC";
$query = mysql_query($select);

?>


Probeer het is zo?
 
Nathaniel

Nathaniel

23/05/2009 19:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
FOUT: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'WHERE user='6001263' ORDER BY vakken.vak ASC' at line 1


...
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

23/05/2009 19:16:00
Quote Anchor link
GROUP BY komt volgens mij pas na WHERE in de volgorde.. Of vergis ik me nu?
 
Jelmer -

Jelmer -

23/05/2009 20:36:00
Quote Anchor link
volgens de handleiding heb je gelijk :)

handig he, zo'n handleiding. Durf ik dingen te beweren zonder dat ik het zelf heb getest :P
 
Nathaniel

Nathaniel

23/05/2009 22:09:00
Quote Anchor link
Dus waar moet ik de Where zetten:P?
 
Mathijs -

Mathijs -

23/05/2009 22:32:00
Quote Anchor link
voor group by,maare.. group by vakken.id?

mis ik hier iets?


edit:
en blijkbaar heb je in beide tabellen de colum user.

je moet ff aangeven welke je wilt gebruiken

edit2:

waarschijnlijk iets als WHERE vakken.user = cijfers.user AND vakken.user = ID


edit 3:

en dan nog iets: volgens mij mag je als dat zo is een extra normalisatie stap zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mathijs -
 
Afra ca

Afra ca

24/05/2009 08:45:00
Quote Anchor link
Je gebruikt trouwens in je select wel mooi een alias, maar zie die nergens gedeclareert worden in de FROM.....

@nathaniel

variabelen halen we buiten quotes, en id is geen string maar integer, dus zonder de enkele quotes

@ mathijs edit 2:

daar heeft hij dus die right join voor.....

===============

dit wordt het dan ongeveer(?):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
$select
=
        "SELECT
            vakken.id,
            ROUND(SUM(cijfers.cijfer * cijfers.weging) / SUM(cijfers.weging),2) AS gemiddeld,
            vakken.vak
        FROM cijfers
        RIGHT JOIN vakken ON vakken.id = cijfers.vak
        WHERE user="
.$iddd."
        GROUP BY vakken.id
        ORDER BY vakken.vak ASC"
;
$query = mysql_query($select);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
Eddy E

Eddy E

24/05/2009 09:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?
$select
=
        "SELECT
            v.id,
            v.vak,
            ROUND(SUM(c.cijfer * c.weging) / SUM(c.weging), 2) AS gemiddeld
        FROM cijfers AS c
        RIGHT JOIN vakken AS v
          ON ( v.id = c.vak )
        WHERE v.user="
. $iddd . "
        ORDER BY v.vak ASC"
;

$query = mysql_query($select);
if($query)
 {

 // doen
 }
else
 {
 // query mislukt
 }

?>


De GROUP BY is niet nodig, want er voor ieder persoon maar 1 vak.
Toch?

En je JOIN-relatie klinkt ook totaal niet logisch:
ON ( v.id = c.vak )

Dus cijfers.vak is een ID? Die gelijk is aan vak.id ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.