Winkelwagentje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »
Justin S

Justin S

21/11/2010 12:09:37
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een webwinkel. Nu ben ik aangekomen bij het plaatsen van producten in de winkelwagen en dit wil ik graag met cookies doen omdat sessies verlopen zodra je de browser sluit, en ik wil het graag ook nog in het winkelwagentje hebben staan als de bezoekers terugkomen.

Het enige wat in de cookies moet worden opgeslagen is de product_id en het aantal producten.
Nu loop ik vast bij het laatste, het lukt me wel om de coockies een "array" mee te geven ongeveer.
Eigenlijk wil ik:

Product[1]
id => 1
amount => 1


Alleen nu wil ik dus, dat als iemand bijvoorbeeld vier dezelfde producten toevoegt, de amount moet worden opgehoogd, alleen ik weet even niet hoe ik dat moet doen.

Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 12:49:05
 

21/11/2010 12:31:46
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen:
$producten = array(1 // product id
=> array('ammout'=>1));
dan kan je gewoon $producten[$productid]['ammount'] +=4; doen o.i.d.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 12:35:21
Quote Anchor link
Maar een cookie pakt geen arrays, alleen strings
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/11/2010 13:08:31
Quote Anchor link
achter elkaar plakken: |priduct1-aantal1|product2-aantal2|product3-aantal3|etc
Met explode kun je ze weer 'lodhalen'. Zie ook de tut over webwinkel hier op phphulp
 

21/11/2010 13:13:45
Quote Anchor link
Zie voorbeeld drie van set_cookie.
Of serialize doen.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 13:25:33
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    
    
    if(isset($_COOKIE['product']))
        {

            $productcount    =    count($_COOKIE['product']) +1;
            //setcookie("product[".$productcount."][id]", 1);
            echo $productcount.'<br /><br /><br />';
            
            for($i = 1; $i < $productcount; $i++)
                {

                    foreach($_COOKIE['product'][$i] as $name => $value)
                        {

                            echo $name;
                        }
                }
        }

    else
        {
            setcookie("product[1][id]", 1);
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>


Nu moet ik nog zorgen dat ik de huidige ID vergelijk met alle records in de cookie product. Als ik een vergelijkbare ID heb gevonden kan ik de amount +1 doen.
Gewijzigd op 21/11/2010 13:31:23 door Justin S
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2010 13:54:39
Quote Anchor link
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 13:57:06
Quote Anchor link
Het was inderdaad te moeilijk inmiddels al een andere opzet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    
    
    if(isset($_COOKIE['product']))
        {
            
            foreach($_COOKIE['product'] as $name => $value)
                {

                    if($_COOKIE['product'][$name]['id'] == $_GET['id'])
                        {

                            setcookie("product[".$name."][amount]", $_COOKIE['product'][$name]['amount'] + $_GET['amount']);
                        }

                    else
                        {
                            setcookie("product[". intval($name + 1) ."][id]", $_GET['id']);
                            setcookie("product[". intval($name + 1) ."][amount]", $_GET['amount']);
                        }
                }
        }

    else
        {
            setcookie("product[1][id]", $_GET['id']);
            setcookie("product[1][amount]", $_GET['amount']);
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>


Maaaaaar: nu gaat het ok, als je bijv: id=1&amount=1 doet dan blijft ie de amount van die ene ID ophogen met 1, alleen als ik dan id=2&amount=1 doe, dan voegt ie 'm 1 keer toe, maar matcht 'm daarna niet meer en verhoogt ie de amount niet meer...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/11/2010 13:58:34
Quote Anchor link
koekje ?

het is $_COOKIE

en dat schrijf je ook nog eens met hoofdletters
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 13:59:10
Quote Anchor link
Als je niks nuttigs te melden hebt ;-)..
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/11/2010 14:00:11
Quote Anchor link
Jacco Engel op 21/11/2010 13:54:39:
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker




het ging hierom
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 14:02:54
Quote Anchor link
Jordi kroon op 21/11/2010 14:00:11:
Jacco Engel op 21/11/2010 13:54:39:
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker




het ging hierom


No shit sherlock, maar dat koekje COOKIE moet zijn snap ik zelf ook ;-).. Fijn dat je ook wakker bent!
 

21/11/2010 14:03:14
Quote Anchor link
Jordi kroon op 21/11/2010 14:00:11:
Jacco Engel op 21/11/2010 13:54:39:
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker




het ging hierom

Dat is het voorbeeld. Cookies worden ook wel eens koekjes genoemd om er naar te verwijzen.

De opzet die Jacco geeft bedoelde ik ook.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 14:09:20
Quote Anchor link
Oké, ik was nog half slapend. Snap nu wat jullie bedoelen.
Maar hoe haal ik dan het vorige aantal op? Die kan ik niet matchen met foreach want dan krijg ik beide values terug.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    
    
    if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
        {
            
            // Hoe krijg ik hier dan de match?
        }
    else
        {
            setcookie("product[".$_GET['id']."][".$_GET['amount']."]");
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2010 14:14:11
Quote Anchor link
Waarom zou je het vorige aantal willen?
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 14:16:25
Quote Anchor link
Scherpe opmerking, ik zie nu in dat ik dat veel beter door kan geven met de $_GET in plaats van in het script te gaan rekenen.

EDIT: Hoe overschrijf ik dan een cookie als ik de amount niet weet maar alleen de ID? Ik weet natuurlijk het vorige amount niet, dus kan alleen matchen op id

Dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
        {
            
            $_COOKIE['product'][$_GET['id']][""] = $_COOKIE['product'][$_GET['id']][$_GET['amount']];
        }

    else
        {
            setcookie("product[".$_GET['id']."][".$_GET['amount']."]");
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>
Gewijzigd op 21/11/2010 14:24:50 door Justin S
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2010 14:40:02
Quote Anchor link
Wat dacht je van de amount IN de cookie zetten ipv als key ;)?

setcookie("product[".$_GET['id']."]" , $_GET['amount']);

optellen $_COOKIE['product'][$_GET['id']] += $_GET['amount'];
aftrekken $_COOKIE['product'][$_GET['id']] -= $_GET['amount'];
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 15:22:13
Quote Anchor link
Oké, dit is heel raar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    
    if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
        {
            
            $_COOKIE['product'][$_GET['id']] = $_GET['amount'];
        }

    else
        {
            setcookie("product[".$_GET['id']."]" , $_GET['amount']);
        }


?>


Als ik nu dus bijvoorbeeld id set naar 2 en de amount naar 9, en ik set vervolgens id=1 en amount=4 verandert 'ie de array naar

[1] => 4
[2] => 1

Online voorbeeld klik hier

Je moet even refreshen om de print_r te krijgen en even spelen met de id en amount.
 

21/11/2010 15:26:32
Quote Anchor link
Geen probleem hier.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 15:30:39
Quote Anchor link
EDIT:

Weer een vraag:
Hoe wijzig je de waarde van een cookie? Ik wil dat hij op blijft tellen met 1 als er geen amount wordt meegegeven (dus als iemand voor de tweede keer op "voeg toe aan winkelmandje" klikt moet hij 1 toevoegen. Dit doet hij echter maar één maal.. Nu is de amount bijvoorbeeld 55 maar hij verhoogt niet verder dan 56..

Edit 2:
Gelukt met onderstaande code!


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    if(isset($_GET['amount']))
        {

            if(isset($_COOKIE['product'][""]))
                {
            
                    foreach($_COOKIE['product'] as $name => $value)
                        {

                            if($name == $_GET['id'])
                                {

                                    $_COOKIE['product'][$_GET['id']] = $_GET['amount'];
                                }
                        }
                }

            else
                {
                    setcookie("product[".$_GET['id']."]" , $_GET['amount']);
                }
        }

    else
        {
            if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
                {
        
                    $value    =    $_COOKIE['product'][$_GET['id']];
                    setcookie("product[".$_GET['id']."]", $value += 1);
                }

            else
                {
                    setcookie("product[".$_GET['id']."]" , 1);
                }
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>
Gewijzigd op 21/11/2010 16:51:22 door Justin S
 
Justin S

Justin S

24/11/2010 12:29:29
Quote Anchor link
Helperts,

Volgende probleem aan de man. Ben bezig met de winkelwagen.
Ik geef elk productveld (die ik uit de cookies haal met foreach) een input veld mee waar je het aantal op kan hogen.
dit gaat prima, het script wordt verwerkt en update elke cookie. Maar zodra de pagina dan refreshed staan daar nog de oude waarden. Zodra ik de pagina opnieuw inlaad update hij de view wel.

Edit: never mind, het is al gelukt...
Gewijzigd op 24/11/2010 12:38:38 door Justin S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.