Winkelwagentje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Justin S

Justin S

21/11/2010 12:09:37
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een webwinkel. Nu ben ik aangekomen bij het plaatsen van producten in de winkelwagen en dit wil ik graag met cookies doen omdat sessies verlopen zodra je de browser sluit, en ik wil het graag ook nog in het winkelwagentje hebben staan als de bezoekers terugkomen.

Het enige wat in de cookies moet worden opgeslagen is de product_id en het aantal producten.
Nu loop ik vast bij het laatste, het lukt me wel om de coockies een "array" mee te geven ongeveer.
Eigenlijk wil ik:

Product[1]
id => 1
amount => 1


Alleen nu wil ik dus, dat als iemand bijvoorbeeld vier dezelfde producten toevoegt, de amount moet worden opgehoogd, alleen ik weet even niet hoe ik dat moet doen.

Iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 10:45:54
 

21/11/2010 12:31:46
Quote Anchor link
Ik zou zoiets doen:
$producten = array(1 // product id
=> array('ammout'=>1));
dan kan je gewoon $producten[$productid]['ammount'] +=4; doen o.i.d.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 12:35:21
Quote Anchor link
Maar een cookie pakt geen arrays, alleen strings
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/11/2010 13:08:31
Quote Anchor link
achter elkaar plakken: |priduct1-aantal1|product2-aantal2|product3-aantal3|etc
Met explode kun je ze weer 'lodhalen'. Zie ook de tut over webwinkel hier op phphulp
 

21/11/2010 13:13:45
Quote Anchor link
Zie voorbeeld drie van set_cookie.
Of serialize doen.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 13:25:33
Quote Anchor link
Ik heb ondertussen dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    
    
    if(isset($_COOKIE['product']))
        {

            $productcount    =    count($_COOKIE['product']) +1;
            //setcookie("product[".$productcount."][id]", 1);
            echo $productcount.'<br /><br /><br />';
            
            for($i = 1; $i < $productcount; $i++)
                {

                    foreach($_COOKIE['product'][$i] as $name => $value)
                        {

                            echo $name;
                        }
                }
        }

    else
        {
            setcookie("product[1][id]", 1);
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>


Nu moet ik nog zorgen dat ik de huidige ID vergelijk met alle records in de cookie product. Als ik een vergelijkbare ID heb gevonden kan ik de amount +1 doen.
Gewijzigd op 21/11/2010 13:31:23 door Justin S
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2010 13:54:39
Quote Anchor link
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 13:57:06
Quote Anchor link
Het was inderdaad te moeilijk inmiddels al een andere opzet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    
    
    if(isset($_COOKIE['product']))
        {
            
            foreach($_COOKIE['product'] as $name => $value)
                {

                    if($_COOKIE['product'][$name]['id'] == $_GET['id'])
                        {

                            setcookie("product[".$name."][amount]", $_COOKIE['product'][$name]['amount'] + $_GET['amount']);
                        }

                    else
                        {
                            setcookie("product[". intval($name + 1) ."][id]", $_GET['id']);
                            setcookie("product[". intval($name + 1) ."][amount]", $_GET['amount']);
                        }
                }
        }

    else
        {
            setcookie("product[1][id]", $_GET['id']);
            setcookie("product[1][amount]", $_GET['amount']);
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>


Maaaaaar: nu gaat het ok, als je bijv: id=1&amount=1 doet dan blijft ie de amount van die ene ID ophogen met 1, alleen als ik dan id=2&amount=1 doe, dan voegt ie 'm 1 keer toe, maar matcht 'm daarna niet meer en verhoogt ie de amount niet meer...
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/11/2010 13:58:34
Quote Anchor link
koekje ?

het is $_COOKIE

en dat schrijf je ook nog eens met hoofdletters
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 13:59:10
Quote Anchor link
Als je niks nuttigs te melden hebt ;-)..
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

21/11/2010 14:00:11
Quote Anchor link
Jacco Engel op 21/11/2010 13:54:39:
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker




het ging hierom
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 14:02:54
Quote Anchor link
Jordi kroon op 21/11/2010 14:00:11:
Jacco Engel op 21/11/2010 13:54:39:
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker




het ging hierom


No shit sherlock, maar dat koekje COOKIE moet zijn snap ik zelf ook ;-).. Fijn dat je ook wakker bent!
 

21/11/2010 14:03:14
Quote Anchor link
Jordi kroon op 21/11/2010 14:00:11:
Jacco Engel op 21/11/2010 13:54:39:
Je doet te moeilijk denk ik

Als je gewoon $_koekje[product_id][amount] is het een stuk makkelijker




het ging hierom

Dat is het voorbeeld. Cookies worden ook wel eens koekjes genoemd om er naar te verwijzen.

De opzet die Jacco geeft bedoelde ik ook.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 14:09:20
Quote Anchor link
Oké, ik was nog half slapend. Snap nu wat jullie bedoelen.
Maar hoe haal ik dan het vorige aantal op? Die kan ik niet matchen met foreach want dan krijg ik beide values terug.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    
    
    if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
        {
            
            // Hoe krijg ik hier dan de match?
        }
    else
        {
            setcookie("product[".$_GET['id']."][".$_GET['amount']."]");
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2010 14:14:11
Quote Anchor link
Waarom zou je het vorige aantal willen?
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 14:16:25
Quote Anchor link
Scherpe opmerking, ik zie nu in dat ik dat veel beter door kan geven met de $_GET in plaats van in het script te gaan rekenen.

EDIT: Hoe overschrijf ik dan een cookie als ik de amount niet weet maar alleen de ID? Ik weet natuurlijk het vorige amount niet, dus kan alleen matchen op id

Dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
        {
            
            $_COOKIE['product'][$_GET['id']][""] = $_COOKIE['product'][$_GET['id']][$_GET['amount']];
        }

    else
        {
            setcookie("product[".$_GET['id']."][".$_GET['amount']."]");
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>
Gewijzigd op 21/11/2010 14:24:50 door Justin S
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2010 14:40:02
Quote Anchor link
Wat dacht je van de amount IN de cookie zetten ipv als key ;)?

setcookie("product[".$_GET['id']."]" , $_GET['amount']);

optellen $_COOKIE['product'][$_GET['id']] += $_GET['amount'];
aftrekken $_COOKIE['product'][$_GET['id']] -= $_GET['amount'];
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 15:22:13
Quote Anchor link
Oké, dit is heel raar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    
    if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
        {
            
            $_COOKIE['product'][$_GET['id']] = $_GET['amount'];
        }

    else
        {
            setcookie("product[".$_GET['id']."]" , $_GET['amount']);
        }


?>


Als ik nu dus bijvoorbeeld id set naar 2 en de amount naar 9, en ik set vervolgens id=1 en amount=4 verandert 'ie de array naar

[1] => 4
[2] => 1

Online voorbeeld klik hier

Je moet even refreshen om de print_r te krijgen en even spelen met de id en amount.
 

21/11/2010 15:26:32
Quote Anchor link
Geen probleem hier.
 
Justin S

Justin S

21/11/2010 15:30:39
Quote Anchor link
EDIT:

Weer een vraag:
Hoe wijzig je de waarde van een cookie? Ik wil dat hij op blijft tellen met 1 als er geen amount wordt meegegeven (dus als iemand voor de tweede keer op "voeg toe aan winkelmandje" klikt moet hij 1 toevoegen. Dit doet hij echter maar één maal.. Nu is de amount bijvoorbeeld 55 maar hij verhoogt niet verder dan 56..

Edit 2:
Gelukt met onderstaande code!


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
    
    error_reporting(E_ALL);
    ini_set('display_errors', 1);
    
    //$callback_url    =    $_SERVER['HTTP_REFERER'];
    
    if(isset($_GET['amount']))
        {

            if(isset($_COOKIE['product'][""]))
                {
            
                    foreach($_COOKIE['product'] as $name => $value)
                        {

                            if($name == $_GET['id'])
                                {

                                    $_COOKIE['product'][$_GET['id']] = $_GET['amount'];
                                }
                        }
                }

            else
                {
                    setcookie("product[".$_GET['id']."]" , $_GET['amount']);
                }
        }

    else
        {
            if(isset($_COOKIE['product'][$_GET['id']]))
                {
        
                    $value    =    $_COOKIE['product'][$_GET['id']];
                    setcookie("product[".$_GET['id']."]", $value += 1);
                }

            else
                {
                    setcookie("product[".$_GET['id']."]" , 1);
                }
        }

    
    echo '<pre>';
    print_r($_COOKIE['product']);
    echo '</pre>';

?>
Gewijzigd op 21/11/2010 16:51:22 door Justin S
 
Justin S

Justin S

24/11/2010 12:29:29
Quote Anchor link
Helperts,

Volgende probleem aan de man. Ben bezig met de winkelwagen.
Ik geef elk productveld (die ik uit de cookies haal met foreach) een input veld mee waar je het aantal op kan hogen.
dit gaat prima, het script wordt verwerkt en update elke cookie. Maar zodra de pagina dan refreshed staan daar nog de oude waarden. Zodra ik de pagina opnieuw inlaad update hij de view wel.

Edit: never mind, het is al gelukt...
Gewijzigd op 24/11/2010 12:38:38 door Justin S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.