XMLHttpRequest response leeg?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »
R Moos

R Moos

12/08/2020 19:53:08
Quote Anchor link
Hi!

Ik ben al heel veel jaren bekend met PHP, maar door een ander baan heb ik dit ten tijde van opkomst van AJAX (ca 10 jaar terug?) enigszins laten verwateren.
Nu heb ik mij bedacht en wil ik toch meer kennis hebben van eerst AJAX, vervolgens JQuery.
Ik ben nu begonnen met wat basis-uitwerkingen, en heb hiervoor de volgende code(s) geschreven (erg basaal!) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
    <script>
        function getAutoFillNames() {
          var xhr = new XMLHttpRequest();
          xhr.onreadystatechange = function()
          {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                alert('test');
            }
          }
        }
      
      function randomizeName(inputAlphabet)
      {
          if(inputAlphabet == "")
          {
            document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
            return;
          }
          else
          {
              var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
              xmlhttp.onreadystatechange = function()
              {
                if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
                {
                    document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
                }
              };
                xmlhttp.open("GET", "files/NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true);
                xmlhttp.send();
                var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
                refreshbutton.style.display = "block";
            }
        }

    </script>


Nu lukt het mij niet om in de functie getAutoFillNames de XMLHttpRequest aan de praat te krijgen. Als ik xhr.responseText bekijk, is deze ook leeg. In HTML heb ik de volgende code (was puur om even te testen!:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
Iemand een idee hoe dit kan?
Gewijzigd op 12/08/2020 20:18:39 door R Moos
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 22:40:52
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:12:32
Quote Anchor link
Je script doet het niet omdat op regel 4 een ; ontbreekt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert(xhr.responseText);
 
R Moos

R Moos

12/08/2020 20:33:51
Quote Anchor link
Ik heb code zojuist iets aangepast (zie initiële bericht), maar lijkt nog niet te werken. Komt niet bij de alert terecht.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/08/2020 20:49:19
Quote Anchor link
Ik heb er dit van gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<script>
function randomizeName( inputAlphabet )
{
    if( inputAlphabet == "" )
    {
        document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = "";
    }
    else
    {
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
        xmlhttp.onreadystatechange = function()
        {
            if (this.readyState == 4 && this.status == 200)
            {
                document.getElementById("resultNameSuggestion").innerHTML = this.responseText;
            }
        };
        xmlhttp.open( "GET", "NameDatabase.php?randomize=yes&autofill=&letter=" + inputAlphabet, true );
        xmlhttp.send();
        var refreshbutton = document.getElementById('resultNameRefreshButton');
        refreshbutton.style.display = "block";
    }
}

</script>

<div style="width: 51%; height: 200px; margin:20px; margin-top:100px;padding:10px;">

    <div id="resultNameSuggestion">resultNameSuggestion</div>

    <p><a href='#' onclick='randomizeName("abcdefghij")'>Autofill</a></p>

</div>


En het PHP bestand dat iets terugstuurt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$input
= $_GET['letter'];
echo $input . ' / ' . str_shuffle ( $_GET['letter'] );
?>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 00:08:23
Quote Anchor link
Bedankt! Het gaat mij echter met name om de functie getAutoFillNames(). Ik wil hierin een XMLHttpRequest creëren, maar komt niet in de "IF".
Gewijzigd op 13/08/2020 00:09:03 door R Moos
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

13/08/2020 07:42:30
Quote Anchor link
Ik heb even hier gespiekt :

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/XMLHttpRequest/onreadystatechange

en dit ervan gemaakt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<script>
function getAutoFillNames()
{
    var xhr = new XMLHttpRequest();
    xhr.open( 'GET', 'localhost', true);
    xhr.onreadystatechange = function()
    {
        if( xhr.readyState === XMLHttpRequest.DONE )
        {
            if ( this.readyState == 4 && this.status == 200 )
            {
                alert( 'test' );
            } else {
                alert( xhr.status );
            }
        }
    }
    xhr.send();
}
</script>

<td><a href='#' onclick='getAutoFillNames()'>Autofill</a></td>
 
R Moos

R Moos

13/08/2020 10:36:59
Quote Anchor link
De xhr.Send() ontbrak in mijn code, waardoor er niets uitevoerd werd! Bedankt!!
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2020 20:02:27
Quote Anchor link
Als je je dan toch wilt verdiepen in jQuery, deze kan ook (en wat mij betreft een stuk makkelijker) met AJAX-requests omgaan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.