xmlhttprequest

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 10:40:55
Quote Anchor link
Kan iemand mij op weg helpen met het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type="text/javascript">
var http;
var browser = navigator.appName;

if ( browser == 'Microsoft Internet Explorer' )
    http = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
else
    http = new XMLHttpRequest();

http.open('post', 'verstuur.php');
http.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
var bericht = document.getElementById('bericht');
http.send('bericht='+bericht+';');

</script>


Het enige wat ik nodig heb is dus een php bestandje verstuur.php die alle data verstuurt van een tekstform verstuurd maar hoe?!

Dank,
Raoul
Gewijzigd op 22/07/2010 10:41:33 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:34:12
 
Niek s

niek s

22/07/2010 11:06:23
Quote Anchor link
kijk eens naar de $_POST array
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 11:09:46
Quote Anchor link
Zal ik 's doen, heb het script wat aangepast, vinden jullie het correct ? :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.lenght);
            xmlhttp.setRequestHeader("connecion", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


verstuur.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_POST); ?>


Dit werkt dus niet.. :s
Gewijzigd op 22/07/2010 11:10:31 door - Raoul -
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

22/07/2010 11:40:19
Quote Anchor link
Content-Length klopt niet.
Je moet content.length hebben (typo?)
Ook heet de header Connection, en niet connecion.
Deze header wordt trouwens door Chrome geblokkeerd.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 12:28:03
Quote Anchor link
Heb de typfouten eruit gehaald, en ik kom nu uit aan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmlhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.length);
            xmlhttp.setRequestHeader("connection", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
}
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


Dit werkt nog steeds niet...
Gewijzigd op 22/07/2010 12:33:07 door - Raoul -
 
Niek s

niek s

22/07/2010 13:03:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar bijvoorbeeld jQuery. Met jQuery kan je veel eenvoudiger AJAX requests uitvoeren
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 13:06:01
Quote Anchor link
Wat moet ik dan zoeken, jQuery post ofzo :') ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2010 13:21:40
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:17:30
Quote Anchor link
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?
 

22/07/2010 14:20:19
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon jquery.post gebruiken, is wellicht wat simpeler dan die ajax, maar doet hetzelfde.
Verder moet je eens goed de handleiding doorlezen, je vraag wordt gewoon in je voorbeeld al beantwoord.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:46:17
Quote Anchor link
Karl,
dus alles gaat automatisch, dus in some.php kan ik gewoon zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$name
= $_POST['name'];
$location = $_POST['location'];
mysql_query("INSERT INTO dingen VALUES (
'"
.$name."',
'"
.$location."'
);
"
);

?>
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 17:32:26
Quote Anchor link
Trouwens, kan ik die code ook in een functie zetten?

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 22/07/2010 18:59:31 door Joren de Wit
 

22/07/2010 18:37:09
Quote Anchor link
Niet bumpen. Zie ook mysql_real_escape_string. Functie?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2010 00:56:27
Quote Anchor link
- Raoul - op 22/07/2010 14:17:30:
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?

some.php
Pearl dan maar ;)?
Ikzelf zou eerder met GET werken in je *.php file.
Gewijzigd op 04/07/2014 20:01:36 door - Ariën -
 
- Raoul -

- Raoul -

23/07/2010 11:41:49
Quote Anchor link
Heb nu dit, en werk met get anoniem.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript">
function get(){
$.get("verstuur.php", { name: "John", time: "2pm" } );
alert('Data has been sended to the server');
}
</script>

<button onclick="get()">Get</button>

verstuur.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include_once("./connect.php");

$name = $_GET['name'];
$time = $_GET['time'];
mysql_query("INSERT INTO test VALUES (
'"
.mysql_real_escape_string($name)."',
'"
.mysql_real_escape_string($time)."'
);
"
) or die(mysql_error());

?>


Dit werkt niet, iemand enig idee waarom?
Gewijzigd op 23/07/2010 13:29:39 door - Raoul -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.