yaml

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 02:37:59
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik zie regelmatig voorbij komen dat YAML gebruikt wordt voor configuratiebestanden.

Wat is YAML precies, en in welk opzicht is het beter of makkelijker dan bijvoorbeeld een .ini bestand of simpelweg een PHP array met configuratiesettings?

Ik ben vooral benieuwd naar het voordeel ten opzichte van een PHP array.

Wie kan er meer over vertellen?

Thanks!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:43:05
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 10:54:58
Quote Anchor link
Yaml is een format language, zoals XML en INI. Het voordeel hiervan is dat je er echt alleen maar dingen kan instellen, je kan niet (zoals met PHP) ook nog dingen gaan veranderen. Hierdoor ben je zekerder dat alles nog klopt in je applicatie.

Vervolgens kun je uit verschillende formats kiezen. Ini is zeer beperkt, het enige wat die kan is waardes opslaan dus echt key => string en geen array oid, ik zal zelf ini dus vergeten. Dan heb je Yaml, deze is zeer leesbaar voor de meeste computer noobs en is erg simpel in gebruik. Het lijkt een beetje op Ini, maar is veeeeel krachtiger. Xml is dan weer heel krachtig, maar is weer wat moeilijker in gebruik.

Een voorbeeldje van een Yaml syntax:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
Yaml
====
framework:
    dbal:
        user: root
        password: ~
        db: foobar
    security:
        secret_key: dae8q97ghquwie6t67
    modules:
        - Application
        - Guestbook

Xml
===
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<framework:config>
    <framework:dbal>
        user="root"
        password=""
        db="foobar"
    />

    <framework:security
        secret-key="dae8q97ghquwie6t67"
    />

    <framework:module>Application</framework:module>
    <framework:module>Guestbook</framework:module>
</framework:config>

Php
===
return array(
    'framework' => array(
        'dbal' => array(
            'user'     => 'root',
            'password' => null,
            'db'       => 'foobar',
        ),
        'security' => array(
            'secret_key' => 'dae8q97ghquwie6t67',
        ),
        'modules' => array('Application', 'Guestbook'),
    ),
);
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 16:22:51
Quote Anchor link
Ah... thanks Wouter. Da's weer zoals altijd een erg heldere uitleg!

Ziet er goed uit.

Waarmee kan ik zo'n yaml file uitlezen. Wat is de makkelijkste 'reader' daarvoor?
 
Jurgen B

Jurgen B

12/01/2013 17:08:28
Quote Anchor link
Ini kan je ook arrays in opslaan, maar er zijn inderdaad betere opties :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 17:19:07
Quote Anchor link
Ja, maar volgens mij kan je in een ini bestand geen multi-dimensionale array opslaan, en zo te zien in yaml wel. Dat is wel een groot voordeel.

Alleen wil ik dan nog graag een goede, makkelijke reader weten.
 
Reshad F

Reshad F

12/01/2013 17:31:54
Quote Anchor link
Gewoon met een yaml_parse_file(); natuurlijk :) het is hetzelfde als ini file alleen dan met yaml

http://php.net/manual/en/function.yaml-parse.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 17:47:15
Quote Anchor link
Ah oke, dank je. Ik zie dat dat nog niet geinstalleerd is op mijn server. Heb je een idee hoe ik dat moet installeren (via Putty)?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

12/01/2013 18:31:49
Quote Anchor link
Volgensmij staat er wel een uitleg bij: http://php.net/manual/en/book.yaml.php
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 18:37:39
Quote Anchor link
Je hoeft niet persée die php extension te gebruiken, maar de yaml component van symfony werkt ook gewoon.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 18:37:57
Quote Anchor link
Helaas snap ik dat (nog) niet zo goed hoe dat werkt. Ik hoop dat er iemand is die even kan zeggen wat ik moet intypen in Putty.

Toevoeging op 12/01/2013 18:41:12:

@Raoul... ik gebruik geen Symfony.

Die Reshad aanraadde lijkt me wel handig omdat je dan een aparte functie kunt gebruiken. Maar ik weet dus alleen niet hoe ik het moet installeren via Putty.
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 18:42:24
Quote Anchor link
@Ozzie: Dus? Ook al gebruik je geen Symfony, je kan ook gewoon losse components van Symfony via Composer binnenhalen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 18:44:30
Quote Anchor link
Oké, maar zoals ik zei lijkt me de plugin die Reshad aanraadde handig, dan krijg ik een aparte functie.
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 20:03:27
Quote Anchor link
Ozzie, die plugin is maar bij heel weinig servers geïnstalleerd. Het lijkt me beter om gewoon iets als de parser van Symfony of de parser van Zend te gebruiken. Dat zijn gewoon een paar klassen die je hoeft te downloaden en te gebruiken, je hoeft dan echt niet het hele framework te gebruiken. Dat is namelijk juist de kracht van Symfony, het zijn allemaal losse dingen die overal te gebruiken zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 20:20:40
Quote Anchor link
Wouter, ik snap het... maar aangezien ik nu een VPS heb, zou ik die plugin gewoon moeten kunnen installeren en dan is die functie als het ware een "native" php functie. Alleen ik moet nog ff uitvogelen hoe ik 'm moet installeren. Daar ben ik nog niet zo in thuis helaas.
 
- Raoul -

- Raoul -

12/01/2013 20:32:04
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 12/01/2013 20:20:40:
Wouter, ik snap het... maar aangezien ik nu een VPS heb, zou ik die plugin gewoon moeten kunnen installeren en dan is die functie als het ware een "native" php functie. Alleen ik moet nog ff uitvogelen hoe ik 'm moet installeren. Daar ben ik nog niet zo in thuis helaas.


Ja, en als je dan gaat wisselen van server of je staat tijdelijk op een shared hosting?
 
Wouter J

Wouter J

12/01/2013 20:32:28
Quote Anchor link
Naja, doe jij maar veel moeite om 'een PHP achtige functie' te installeren op een host waardoor je meteen je framework onbruikbaar maakt voor andere servers...

Je kan dan beter die van bijv. Zend installeren. Die kijkt namelijk eerst of de extensie beschikbaar is en anders moet je een fallback parser (zoals die van Symfony) inladen.
Gewijzigd op 12/01/2013 20:33:29 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/01/2013 20:37:10
Quote Anchor link
Het framework is voor m'n eigen sites bedoeld en draait op m'n eigen VPS. Ik zal wel kijken wat ik doe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.