Yazhe tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »
Fester Splinter

Fester Splinter

03/10/2014 17:29:59
Quote Anchor link
Hi Allemaal,

Ik ben bezig PHP te leren uit een boek.
Hoewel ik tevreden ben over de uitleg in het boek merk ik dat er hier en daar toch wat foutjes in de code zitten.

Bij de onderstaande code krijg ik deze foutmelding:
Notice: Undefined offset: 6 in C:\xampp\htdocs\basiscursus\hoofdstuk7\index.php on line 18

1 $cijfers = array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
2 $maxworpen = 3;
3 $worpen = 0;
4 $bonus = 0;
5
6 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
7 $ogen = mt_rand( 1, 6 );
8 if( $ogen == 1 || $ogen == 6 ):
9 $bonus ++;
10 endif;
11 $totaal += $ogen;
12 $worpen ++;
13 if ( $worpen <= $maxworpen ):
14 echo 'Worp ';
15 else:
16 echo 'Bonus';
17 endif;
18 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
19 endwhile;
20
21 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

Ik kom er niet achter waarom deze foutmelding in de browser wordt weergegeven.

Verder wordt in de browser 'WorpBonus' weergegeven ipv Bonus

Heeft iemand een idee waar dit aan ligt?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:33:06
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

03/10/2014 17:42:41
Quote Anchor link
jouw script over genomen resulteert in :
Worp Worp 1: vijf
Worp Worp 2: vijf
Worp Worp 3:
BonusWorp 4: vijf
Totaalscore: 18

== Edit ==

Heb je script even aangepast zodat de telling van de array klopt.
Een array begint met 0 niet met 1 dus daarom de problemen gok ik.

hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$cijfers
= array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
 $maxworpen = 3;
 $worpen = 0;
 $bonus = 0;
 
 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
 $ogen = mt_rand( 0, 5 );
 if( $ogen == 0 || $ogen == 5 ):
 $bonus ++;
 endif;

 $totaal += $ogen;
 $worpen ++;
if ( $worpen <= $maxworpen ):
 echo 'Worp ';
 else:
 echo 'Bonus';
 endif;

 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 endwhile;


 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>
Gewijzigd op 03/10/2014 17:44:47 door Wouter Van Marrum
 
Fester Splinter

Fester Splinter

04/10/2014 09:57:30
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Wouter,

Klopt idd dat een array bij 0 begint.
Ik heb de code nog een klein beetje aangepast omdat de integer waarde wel van 1 t/m 6 moet zijn.
Ik heb daarom de eerste array waarde leeg gelaten.

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php

$cijfers
= array('', 'één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
 $maxworpen = 3;
 $worpen = 0;
 $bonus = 0;
 
 while ( $worpen < ($maxworpen + $bonus) ):
 $ogen = mt_rand( 1, 6 );
 if( $ogen == 1 || $ogen == 6 ):
 $bonus ++;
 endif;

 $totaal += $ogen;
 $worpen ++;
if ( $worpen <= $maxworpen ):
 echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 else:
 echo 'Bonus '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen].'<br>';
 endif;
 endwhile;


 echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>


Groet, Mark
Gewijzigd op 04/10/2014 09:59:30 door Fester Splinter
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/10/2014 10:30:21
Quote Anchor link
- Waarom het eerste array element leeg laten? je kunt toch gewoon $ogen verlagen met 1?
- Waarom spring je niet netjes in met een 'tab' (zodat lussen en if statements VEEL beter leesbaar worden)?
- Waarom niet zoals iedereen gewoon { en } aan het begin en eind van loops en if statements? Veel beter leesbaar!!
- Waarom initialiseer je de $totaal variabele niet, ik krijg hier een NOTICE op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Notice: Undefined variable: totaal in C:\xampp\www\yatzhe.php on line 17


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$cijfers
= array('één', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );
$maxworpen = 3;
$worpen = 0;
$bonus = 0;
$totaal = 0;
 
while($worpen < ($maxworpen + $bonus) )
{

    $ogen = mt_rand(1, 6);
    
    if( $ogen == 1 || $ogen == 6 )
    {

        $bonus ++;
    }

    
    $totaal += $ogen;
    $worpen ++;
    
    if( $worpen <= $maxworpen )
    {

        echo 'Worp '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen - 1].'<br>';
    }

    else
    {
        echo 'Bonus '.$worpen.': '.$cijfers[$ogen - 1].'<br>';
    }
}


echo 'Totaalscore: '.$totaal;

?>
Gewijzigd op 04/10/2014 10:32:25 door Frank Nietbelangrijk
 
Pipo Clown

Pipo Clown

04/10/2014 11:16:27
Quote Anchor link
je kunt het eerste array item ook een index meegeven :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$cijfers = array(1 => 'n', 'twee', 'drie', 'vier', 'vijf', 'zes' );


Op deze manier is het eerste array item niet item nul maar iten één. De volgende items tellen gewoon door dus dit zijn in dit geval 2, 3, 4, 5 en 6

Op deze manier hoef je aan de rest van je code niets te veranderen. mits daar geen fouten in zitten, dit heb ik niet gecontroleerd.)
Gewijzigd op 04/10/2014 11:18:22 door Pipo Clown
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.