[zend] throw new exception werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 22:53:18
Quote Anchor link
Goededag,

sins kort ben ik bezig met zend bevalt me goed alleen

als ik throw new exception gebruikt geeft hij een fout melding

fout melding is error 500

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
public function successAction()
    {
  
  
   if($this->_request->isPost()){
   $email = $this->_request->getPost("email");
   $username = $this->_request->getPost("username");
   $password =$this->_request->getPost("password");

 
}
else{

throw new exception("kan niet worden geladen");
}}
[\code]

kan die fout niet vinden

gr,

nick
Gewijzigd op 18/04/2012 22:54:45 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 17:20:46
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:04:10
Quote Anchor link
Moet exception niet met een hoofdletter?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:05:32
Quote Anchor link
heb ik net gedaan werkt helaas ook niet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:09:24
Quote Anchor link
wat is de exacte foutmelding?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:11:17
Quote Anchor link
enige wat ik tezien krijg is

internal server error 500 webpagina kan niet worden geladen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:12:57
Quote Anchor link
en waarom denk je dan dat het aan die throw Exception ligt?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:15:54
Quote Anchor link
als ik dat weg haal doet hij het wel en heb net ff echo gedaan (weet ik hoort niet)

toen deed hij het ook gewoon dus denk daarom dat het daar aan ligt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:18:10
Quote Anchor link
doe eens ipv deze regel:

throw new exception("kan niet worden geladen");

dit:

die('test');
 

18/04/2012 23:20:09
Quote Anchor link
Waarom throw je een exeption als er geen post is?

Zet het volgende in public/.htaccess:
SetEnv APPLICATION_ENV development
Gewijzigd op 18/04/2012 23:22:01 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:20:40
Quote Anchor link
DIE();

nee liever niet dan stopt gelijk me script en is slecht error afhandeling

maar net gedaan en die werkt ook gewoon dus ligt echt aan throw new Exception

Toevoeging op 18/04/2012 23:21:47:

@phoenix klopt maar het is alleen om te testen daarom doe ik het :)

en hoort hij dus die throw new exception uit tevoeren als er geen post is
 
Chris -

Chris -

18/04/2012 23:22:28
Quote Anchor link
Bekijk de error_log om te zien waar het fout gaat.

Overigens, in dit geval wíl je helemaal geen exception. Je wilt een pagina waarop de gebruiker ziet wat er mis gaat. Waarom gebruik je niet gewoon Zend_Form? Daar zit de foutafhandeling al in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:23:31
Quote Anchor link
ja.. het was ook puur ter test...

oooh... wacht ff... je hebt helemaal geen try en catch!!

lees dit:

http://nl3.php.net/manual/en/language.exceptions.php

Je moet de try-catch methode gebruiken!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:24:10
Quote Anchor link
@chirs klopt maar ben het aan het leren en in het boek staat nog dat het zo gaat om verschillende errors telaten maken en te testen enzo :)
 

18/04/2012 23:24:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$request
= $this->getRequest();
$form = new form.....

if ($request->isPost()) {
    if ($form->isValid($request->getPost())) {
    // form ok
    } else {
    // form false
    }
}

?>
Gewijzigd op 18/04/2012 23:27:27 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:28:27
Quote Anchor link
@phoenix dat is toch het zelfde wat ik nu ongeveer heb ook met if en else dan zou hij toch gwn uit moeten voeren ?

Toevoeging op 18/04/2012 23:30:21:

en zoiezo vind ik het gek dat hij de webpagina niet kan laden inplaats van een foutmelding geeft
 

18/04/2012 23:31:29
Quote Anchor link
Nee nu controleer je alleen of er wel of niet is gepost.

Heb je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SetEnv APPLICATION_ENV development
al in je htaccess staan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:31:30
Quote Anchor link
heb je mijn opmerking (hierboven) gelezen over try-catch?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:33:55
Quote Anchor link
@ozzie ja heb ik gelezen

@phoenix ja heb ik er in doet niks en zf maakt dat automatisch aan in de index.php in de public map
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:34:34
Quote Anchor link
je krijgt dus die error omdat je geen try catch blok hebt
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:36:04
Quote Anchor link
denkt het wel nu krijg ik dit om dat ik SetEnv APPLICATION_ENV development
in htaccess heb gezet


Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Dispatcher_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)' in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Dispatcher\Standard.php:248 Stack trace: #0 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Front.php(954): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #1 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application\Bootstrap\Bootstrap.php(97): Zend_Controller_Front->dispatch() #2 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application.php(366): Zend_Application_Bootstrap_Bootstrap->run() #3 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\public\index.php(73): Zend_Application->run() #4 {main} Next exception 'Zend_Controller_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)#0 C:\Users\ in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Plugin\Broker.php on line 336
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:42:36
Quote Anchor link
heb je eigenlijk wel gelezen wat ik zeg?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.