zin korter maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/06/2007 12:57:00
Quote Anchor link
Ach, ik post mijn oplossing ook maar weer eens ... ;-)))

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    
    $str = 'Deze tekst is zeker langer dan vijftig tekens. De functie zal hem netjes in moeten korten zonder een woord af te kappen.';
    function
short_text ($txt, $max) {
        if (strlen ($txt) > $max) {
            $txt = substr ($txt, 0, $max);
            $txt = substr ($txt, 0, strrpos ($txt, ' '));
            $txt .= ' ...';
        }

        return $txt;
    }

    
    echo short_text ($str, 50);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

12/05/2024 08:20:29
 
PHP erik

PHP erik

06/06/2007 12:58:00
Quote Anchor link
Blanche laat jou een SQL query zien en jij zet het in je PHP code? Doe het in je QUERY, precies zoals Blanche al voorkauwt.

Als je het in PHP wil doen moet je geen concat gebruiken, maar gewoon een . ertussen, maar ik ga dit verder niet uitleggen want ik raad SQL aan.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 12:59:00
Quote Anchor link
ik bedoel dan dus te zeggen umh ja .. kijk maar

SELECT
nieuws_id AS useid
, nws_kop
, nws_intro
FROM
nieuws
WHERE
1

en nieuws_id staat dus voor alletekst
nws_kop gewoon voor de kop
en dan heb ik nieuws intro gemaakt omdaar een stukje tekst neer te zetten als intro
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 13:00:00
Quote Anchor link
Ik wil dit juist in PHP aanpassen want als de tekst niet langer is als 50 tekens moeten er geen puntjes achter komen.
Dat heb ik zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$lenght
= strlen($row['gamedescription']);
    if($lenght >= 50)
        {

              $description = substr($row['gamedescription'], 0, 50);
        }

        else
        {
              $description = $row['gamedescription'];
        }

?>
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:02:00
Quote Anchor link
ik denk egt dat je toch met sql moet gaan werken dat is meer een standaard volgens mij
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Dat kan. Maar als jij als intro het eerste deel van het nieuws bericht wilt gebruiken heb je die kolom niet nodig.

En begrijp ik verder goed dat je het complete bericht in nieuws_id hebt staan? Dat lijkt me zeer onlogisch aangezien je daar gewoon een id in wilt hebben staan.

Ik zou zoiets verwachten:

nieuws
--------
id
kop
bericht
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:04:00
Quote Anchor link
de content staat gelinkt aan use_id

dus als id 1 is komt er een bepaalde tekst

maar dit hangt van de cms af wel id bij welke tekst komt snapie :P

maar ik weet wat je bedoeld
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2007 13:05:00
Quote Anchor link
Dan vraag ik me af waarom je de content van het nieuwsbericht niet in dezelfde tabel hebt staan?
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 13:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$description
= "".substr($row['gamedescription'], 0, 40)."...";
?>


heb het nu toch maar zo opgelost.
Nu maakt hij alleen een woord kapot dus probeer nog een beetje van Jan zijn script wat te gebruiken
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:08:00
Quote Anchor link
dat van Jan werkt weer eens heel goed :P

bij zijn zin krijg je
Deze tekst is zeker langer dan vijftig tekens. De ...
als resultaat
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/06/2007 13:10:00
Quote Anchor link
Allereerst: die quotes en die punt voor substr() zijn overbodig, dus die kun je gewoon weglaten.

Maar verder zou ik dan voor het script van Jan gaan. Dat is echt heel eenvoudig. Die functie die daar staat neem je op in je script, en op dan kun je gewoon het volgende gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$description
= short_text($row['gamedescription'], 40);
?>
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:10:00
Quote Anchor link
Call of Duty is een realistische WW2 fir...

nee dat is zonde probeer gewoon dat ding van Jan er tussen te zetten die werkte goed
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Ok taking fire need some help ;p
Ik geef me over en heb zijn functie maar gebruikt. Erg bedankt nu kan ik weer verder :) Op naar de poll inbouwen :D en dan volgende week maar hopen dat de " klant " (leraar) het goed vind zo :)
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:20:00
Quote Anchor link
Call of Duty is een realistische WW2 ...
staat beter toch:P
ha
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/06/2007 13:22:00
Quote Anchor link
Als je het helemaal goed wil doen, dan controleer je eerst of de inhoud wel langer is dan een bepaalde lengte: (let op dit is ook weer SLQ code, en de lengte van 300 is ter voorbeeld)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
   CASE
      WHEN
         LENGTH(tekst) < 300
      THEN
         tekst
      ELSE   CONCAT(SUBSTRING(tekst,1,300),'...') END AS correct_text
FROM news
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:23:00
Quote Anchor link
hij wil geen sql gebruiken
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 13:24:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met helemaal goed doen?
Want ik wil nu eerst een voorbeeld van de tekst laten zien.
Zodra je erop klikt krijg je de gehele beschrijving van het spel en meningen van klanten.
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:26:00
Quote Anchor link
aoi ik heb nog een leuk ding voor je op de site ik zou mijn e-mail adres niet kwijt kunnen bij contact

want je heb er een limit op zitten of zo probeer maar

[email protected]
 
Aoi

Aoi

06/06/2007 13:28:00
Quote Anchor link
hehe bedankt :) het testen hoort pas over 3 dagen te beginnen maar alvast bedankt ;)

ik schrijf het op in het ToDo lijstje
 
Desertme(sander)

desertme(sander)

06/06/2007 13:30:00
Quote Anchor link
oo hehe zal ik anders alvast wat dingen teste?
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.